Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενας μαχητής σε όλα του

Δημοφιλή

Οντας ο μοναδικός παίκτης της Κ-19 του ΠΑΟΚ, που έχει αγωνιστεί ως βασικός και στα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος της ομάδας του Στέλιου Μαλεζά, ο Ταξιάρχης Φίλων διανύει την τέταρτη σεζόν του στην ακαδημία του Δικεφάλου.

Αν και κεντρικός αμυντικός, έχει πετύχει και τρία γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, συνεισφέροντας και στο σκοράρισμα.

Γεννημένος στις 16 Μαρτίου 2005, με καταγωγή από την Αγία Αννα Λιβαδειάς, ξεχώριζε από τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.

«Για εμάς ήταν ένα… πολυεργαλείο. Διακρίνονταν ως ένας δυναμικός αμυντικός, αλλά όταν θέλαμε να παίξουμε επιθετικά για να πετύχουμε γκολ, τότε βάζαμε τον Ταξιάρχη μπροστά για να μας κάνει τη… δουλειά» θυμάται ο πρώην προπονητής του, Ηλίας Λιόντος, υπεύθυνος της ομώνυμης ακαδημίας. Και προσθέτει: «Οι συμμετοχές του με τη μικτή ομάδα της Βοιωτίας τον έκαναν περισσότερο γνωστό. Εκεί τον ανακάλυψαν κι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που φρόντισαν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2019. Πρόκειται για έναν δυναμικό στόπερ, αν και, κατά τη γνώμη μου, η θέση που του ταιριάζει ακόμη περισσότερο είναι αυτή του δεξιού μπακ, μια και δεν είναι τόσο ψηλός για κεντρικός αμυντικός (σ. σ. έχει ύψος 1,77 μ.). Είναι πολύ εκρηκτικός και γρήγορος, αυτά είναι τα στοιχεία που κυρίως τον χαρακτηρίζουν. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να προωθείται και να βοηθάει και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Άλλωστε, και στην εθνική νέων παίζει ως δεξί μπακ. Σε κάθε περίπτωση, ο Ταξιάρχης παραμένει προσγειωμένος, δουλεύει πολύ και, με βάση τα προσόντα του, έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

Πρωταθλητής πέρσι με την Κ-17 του ΠΑΟΚ, κατέγραψε παράλληλα και το ντεμπούτο του με την Κ-19. Πριν από ένα χρόνο υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη γιαγιά του, την κυρία Κατερίνα Φίλων. Φέτος τελειώνει και το Λύκειο, κάτι που σημαίνει ότι οι συνολικές υποχρεώσεις του είναι αυξημένες.

Βασικό μέλος της εθνικής νέων, τον ερχόμενο Μάρτιο θα ενισχύσει (μαζί με άλλους οχτώ παίκτες του ΠΑΟΚ, τους Μοναστηρλή, Κωττά, Τσίκο, Τασιούρα, Γεωργιάδη, Σμυρλή, Σπυράκο και Γκούμα, όπως και τον Κούτσια) στα παιχνίδια της ελίτ φάση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έχει ως στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το ερχόμενο καλοκαίρι (3-16 Ιουλίου 2023) στα γήπεδα της Μάλτας.

 


Τελευταία νέα

Άμεση ανασύνταξη και στροφή σε Ολυμπιακό

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ έληξε με την ήττα στην Τούμπα από την Κλαμπ Μπριζ, αλλά η σεζόν συνεχίζεται...

Στην ίδια κατηγορία