Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ένας κόσμος δύο όψεις» (video)

Δημοφιλή

Η φίλη μας Παρασκευή Σαλαβγιά κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα μέσω του PAOK Action και σας παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό κοινωνικό ντοκιμαντέρ “Ένας κόσμος, δύο όψεις”.

Γεννημένη πρόωρα με εγκεφαλική παράλυση, αριστερή ημιπληγία λόγω πρόωρου τοκετού, η Παρασκευή έδωσε το δικό της αγώνα μακριά από τα δικά μας μάτια, «τυλιγμένη» από την αγάπη της οικογένειάς της. Τον έδωσε για χρόνια τόσο επιτυχημένα, που η αναπηρία της σχεδόν πέρασε στην περιοχή του αόρατου, στον κόσμο της «αόρατης» αναπηρίας. Η ίδια δεν ήθελε να μείνει εκεί.

Όνειρο της ήταν να μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους με δυσκολίες και στις οικογένειες τους. Να τους προτρέψει να αναζητήσουν επιλογές, να βρουν τρόπους ενδυνάμωσης και να χαρούν τη ζωή. Όχημά της το αυτοβιογραφικό κοινωνικό ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις» σε παραγωγή του PAOK Action.

Μέσα από αυτό η Παρασκευή καταθέτει τη δική της διαδρομή, την εμπειρία των επιλογών που εκείνη αξιοποίησε, προσυπογράφοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ένα εκκωφαντικό «τολμήστε».

Η Παρασκευή απευθύνεται όμως και σε όλους τους υπόλοιπους, ήδη από τον τίτλο. Απευθύνεται σε μάτια που ξεγελιούνται , που ξεχνάνε ότι κάθε άνθρωπος κουβαλά ένα ολόκληρο κόσμο εκεί …στην άλλη όψη του νομίσματος που συχνά προσπερνάμε. Βασικός άξονας της ταινίας πέρα από τις επιλογές -προτάσεις της Παρασκευής είναι λοιπόν και η ευαισθητοποίηση στο κομμάτι της λεγόμενης «αόρατης» αναπηρίας. Ένα μήνυμα ενσυναίσθησης, μια προτροπή για μια σκέψη παραπάνω σχετικά με το τι μπορεί να παλεύει ο άλλος άνθρωπος απέναντί μας, με ή χωρίς αναπηρία.

Μια ευχή προς όλους μας, να αγαπήσουμε αυτό τον ένα κόσμο που μοιραζόμαστε, σε κάθε του εκδοχή.

Το «Ένας κόσμος, δύο όψεις» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (04.03) στις 11:00 στην αίθουσα Τζον Κασαβέτης, στην αποθήκη 1 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2023.

Δείτε το τρέιλερ μέσω PAOK TV:


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία