Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένας εξτρέμ «ήρθε» και ένας… αναμένεται

Δημοφιλή

Η μάχη του πρωταθλήματος αρχίζει και φουντώνει καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία λίγο πριν τα πλέι οφ. Μπορεί στους δέκα αγώνες μεταξύ των έξι πρώτων να κριθούν όλα όμως για να φτάσουμε μέχρι εκεί, θα πρέπει πρώτα ο Δικέφαλος να φωνάξει δυναμικά «παρών» σε κάθε αγώνα της κανονικής περιόδου.

Στο κομμάτι των εξτρέμ, έχουν γίνει πολλές ανακατατάξεις χωρίς να προκύψει μεταγραφή, και αυτό λόγω των εσωτερικών αλλαγών που καταγράφηκαν. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Αντρέ Βιεϊρίνια σε ρόλο… ανυπόμονου θεατή. Ο Πορτογάλος περίμενε πως και πως την ενεργοποίησή του και πλέον έχει τεθεί πλήρως στη διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα, κάνοντας τη ρήξη χιαστού να μοιάζει πλέον ως μια κακή παρένθεση μέσα στο 2019.

Όταν αρχηγός των «ασπρόμαυρων» ενεργοποιήθηκε, βρήκε μια κατάσταση στην οποία έπρεπε να προσαρμοστεί. Στο δεξί άκρο, ο Δημήτρης Λημνιός αρχικά κέρδισε την εσωτερική «μάχη» με τον Λέο Ζαμπά, και στη συνέχεια έμεινε χωρίς ανταγωνισμό λόγω του τραυματισμού του Πορτογάλου. Σε μια σεζόν στην οποία ο Βολιώτης ακραίος άρχισε να έχει νούμερα, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν ήθελε να τον «ξεβολέψει» και άρχισε να χρησιμοποιεί τον Βιεϊρίνια στην αριστερή πλευρά. Ο ίδιος ο Αντρέ, σε τοποθέτησή του είχε πει πως «στο σύστημα του προπονητή, όταν είσαι αριστερό εξτρέμ, μόνο… εξτρέμ δεν είσαι» και ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ενεργοποίηση του Βιεϊρίνια στα αριστερά έχει επιπτώσεις στους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ , Δημήτρη Πέλκα και Ομάρ Ελ Καντουρί, καθώς πλέον υπάρχει χώρος στην ενδεκάδα μόνο για έναν εκ των δυο. Βέβαια, οι προπονητές λένε πως «από το να προβληματίζεσαι επειδή σου λείπουν ποδοσφαιριστές, είναι προτιμότερο να προβληματίζεσαι επειδή έχεις πολλούς που μπορούν να σε βοηθήσουν». Για τον Μαροκινό, η κατάσταση είναι σύνθετη καθώς από τη μια ο Φερέιρα προσπάθησε να τον αξιοποιήσει και σε ρόλο «8αριού», και από την άλλη οι συχνοί τραυματισμοί τον έχουν βγάλει εκτός δράσης το τελευταίο διάστημα.

Μέσα σε όλα υπάρχει και ο Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αριστερό εξτρέμ που θέτει ο Αμπέλ Φερέιρα, με τις επιδόσεις του τις φορές που κλήθηκε να αγωνιστεί να μην είναι αυτές που θα έκαναν τον Πορτογάλο τεχνικό να τον έχει στις επιλογές του, με αποτέλεσμα να μείνει πολλές φορές ακόμα και εκτός 19άδας.

Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε ένα διάστημα για να μπορέσουν όχι μόνο εκείνοι που κλήθηκαν να αγωνιστούν στα αριστερά της επίθεσης, αλλά και όσοι θα έπρεπε να συνεργαστούν με αυτούς, τα μάθουν τα νέα δεδομένα της θέσης, έτσι όπως την έχει καθορίσει στο πλάνο του ο Αμπέλ Φερέιρα. Και μέσα από όλες τις αλλαγές που έγιναν λόγω τραυματισμών, ο Πορτογάλος τεχνικός κλήθηκε πολλές φορές να ψάξει διαφορετικές λύσεις γνωρίζοντας πως δεν θα είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να βρουν αμέσως τα πατήματά τους.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Όταν ο Αμπέλ Φερέιρα θα έχει όλα τα κομμάτια του παζλ διαθέσιμα, θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του. Στα δεξιά, οι Δημήτρης Λημνιός και Λέο Ζαμπά είναι οι μόνοι «σίγουροι». Εκεί έχει δοκιμαστεί ο Λάζαρος Λάμπρου αλλά και ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Στα αριστερά, εκεί που τα πράγμα είναι πιο σύνθετα, η σεζόν ξεκίνησε με τους Δημήτρη Πέλκα και Ντέγκο Μπίσεσβαρ, ενώ από τη θέση πέρασε και ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Τελευταία, σε αυτή βρίσκεται ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Όταν έχουν καταγραφεί επτά ονόματα για δυο θέσεις, καταλαβαίνει κανείς πως θα έρθουν στιγμές που ο Αμπέλ Φερέιρα θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που πολλές φορές θα εξαρτηθούν από την υφή των αγώνων και από τη φόρμα των ποδοσφαιριστών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία