Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Ενα βήμα μπροστά στην καριέρα μου»

Δημοφιλή

Αρχηγός της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ σε αρκετά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 2, ο Στάθης Τάχατος κάνει τον απολογισμό της σεζόν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, εκφράζοντας και τις επιθυμίες του ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ο 21χρονος αμυντικός αναφέρθηκε αρχικά στη συνολική παρουσία του ΠΑΟΚ Β΄ στο πρωτάθλημα: «Η συμμετοχή μας με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ 2 ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να βρεθούμε πιο ψηλά στην τελική βαθμολογία. Από την άλλη, θεωρώ ότι δουλέψαμε αρκετά με τον προπονητή μας και όλο το επιτελείο του. Ηταν και μια… παράξενη χρονιά, με την έννοια ότι χρειάστηκε να μπει ο Νοέμβριος για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε αρχίσει την προετοιμασία από τον Ιούλιο και ανυπομονούσαμε για την έναρξη των επίσημων αγώνων. Προσπαθούσαμε μέσω φιλικών παιχνιδιών να διατηρήσουμε το ρυθμό μας, ακούγοντας και τον Πάμπλο Γκαρσία, που μας έλεγε συνέχεια να δουλεύουμε πάντα σκληρά. Θέλαμε να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα, στην αρχή είχαμε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας, αλλά στην εξέλιξη της σεζόν κάπου ισορροπήσαμε την κατάσταση. Από όλα τα παιχνίδια της σεζόν περισσότερο θα έχω να θυμάμαι τη νίκη μας επί της Λάρισας, όπου πέτυχα και το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα».

Και συμπλήρωσε: «Το ότι δεν είχαμε κάποιο συγκεκριμένο βαθμολογικό κίνητρο ήταν κάτι, που, φυσικά, γνωρίζαμε από την αρχή της περιόδου. Αυτό, όμως, καθόλου δεν μας εμπόδιζε από το να μπαίνουμε κάθε φορά μέσα στο γήπεδο και να διεκδικούμε την κατάκτηση των τριών βαθμών. Θέλαμε να τερματίσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα στη βαθμολογία. Ακόμη και στην πρώτη θέση, έστω κι αν αυτό δεν θα είχε κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα για την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ θετικό για εμάς τους νεαρούς παίκτες, που επιτέλους δημιουργήθηκαν οι δεύτερες ομάδες. Μ΄ αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες, που τερματίζουν την παρουσία τους στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων, δεν θα αναγκάζονται να φεύγουν δανεικοί αλλού, αλλά θα παραμείνουν σε ένα περιβάλλον, που το γνωρίζουν καλά και, επιπλέον, θα είναι και πιο κοντά και στην αντίστοιχη πρώτη ομάδα. Και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθούν να παίζουν στο πιο υψηλό επίπεδο της Σούπερ Λιγκ».

«ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ»

Για τους παίκτες, που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ 2, επιπλέον… αντίπαλος είναι και τα τερέν. «Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο, ίσως, πρόβλημα στην κατηγορία της Σούπερ Λιγκ 2 είναι η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων. Τουλάχιστον τα μισά γήπεδα, στα οποία παίξαμε φέτος, δεν διέθεταν το κατάλληλο τερέν» σημείωσε.

Πώς κρίνει ο ίδιος τον εαυτό του και τι σκέφτεται για το άμεσο μέλλον; «Στα περισσότερα φετινά μου παιχνίδια αγωνίστηκα ως δεξί μπακ, που είναι η θέση μου. Αλλά κι όσες φορές ο προπονητής μ’ επέλεξε για το αριστερό άκρο της άμυνας, θεωρώ ότι και πάλι βοήθησα την ομάδα μου. Πιστεύω ότι μπορώ ν’ ανταποκριθώ και ως αριστερό μπακ. Συνολικά, εκτιμώ ότι έκανα μια καλή χρονιά, πραγματοποιώντας ένα βήμα μπροστά για την καριέρα μου. Οσο για την επόμενη ημέρα; Θα ήθελα πολύ να κάνω προετοιμασία το ερχόμενο καλοκαίρι με την πρώτη ομάδα. Αν όχι, να παίξω ως δανεικός σε κάποια ομάδα της Σούπερ Λιγκ, να κερδίσω εμπειρίες από τη μεγάλη κατηγορία και να επιστρέψω περισσότερο έτοιμος στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που αγαπάω. Θα δούμε τι τελικά θα συμβεί».

Και κατέληξε: «Η παρουσία ενός έμπειρου ποδοσφαιριστή, όπως είναι ο Αποστολόπουλος, βοήθησε και εμάς τους νεαρότερους παίκτες και συνολικά την ομάδα. Ηταν ένας πολύ χρήσιμος παίκτης, «ξεκλειδώνοντας» την ομάδα σε περιπτώσεις που αυτή το είχε ανάγκη. Αλλά κι ο Ουεντραόγκο, αν και έπρεπε να προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, έδειξε ότι τα κατάφερε καλά, χωρίς η διαφορετική γλώσσα ν’ αποτελέσει πρόβλημα για αυτόν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία