Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένα πληγωμένο καθαρόαιμο

Δημοφιλή

Έμοιαζε με υπεράνθρωπο. Ένα «μηχανάκι». Ένα ρομπότ που ανεβοκατεβαίνει την πλευρά, κερδίζει μάχες και σεντράρει όλη την ώρα. Τα νούμερα του ήταν εξωπραγματικά. Κι όχι σε κάποια τυχαίο πρωτάθλημα, αλλά την Bundesliga. Στην ρούκι σεζόν του με την ταπεινή Άουγκσμπουργκ (μετά από δύο προπαρασκευαστικές σεζόν στην Γερμανία με την Γκρόιτερ Φιρτ) ήταν ο μπακ με τις περισσότερες σέντρες σε όλο το πρωτάθλημα -έξι από αυτές έγιναν γκολ!

Το μυαλό του, όμως, δεν ήταν όμως μόνο στην επίθεση. Εκείνη την σεζόν επιχείρησε 108 τάκλιν, κανείς άλλος παίκτης σε όλο το πρωτάθλημα δεν έκανε περισσότερα! Το πιο τρελό όμως ήταν πως κέρδισε το 83% από αυτά, το ποσοστό ήταν εξωπραγματικό! Μα, δεν ήταν μόνο αυτό. Ο τύπος είχε ακόμα 83 κλεψίματα και 80 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, παρότι δεν ήταν δα και πρώτο μπόι (1,79). Κι όλα αυτά στα 20 του χρόνια. Δηλαδή σε λίγα χρόνια τι θα γινόταν αυτό το θαύμα της φύσης, που είχε έρθει από την Γκάνα για να τα σαρώσει όλα;

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ «SPECIAL ONE»

Ήταν η εποχή που ο Ζοσέ Μουρίνιο μούντζωνε στον εαυτό του στον καθρέφτη για την απόκτηση του Φιλίπε Λουίς, τον οποίο μέσα σε ένα χρόνο έστειλε πάλι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την προστατευτική αγκαλιά του Τσόλο Σιμεόνε. Ήταν όμως πρωταθλητής Αγγλίας, έκανε ότι ήθελε, κανείς δεν μπορούσε να του πει κουβέντα. Το καλοκαίρι του 2015 ο special one υπογράφει νέο τετραετές συμβόλαιο με τους μπλε, όμως στην δεύτερη αγωνιστική γνωρίζει την βαρύτερη ήττα της καριέρας του στον πάγκο της Τσέλσι. Διαλύεται με 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι και αντιλαμβάνεται πως πρέπει να κάνει κάτι άμεσα, αν θέλει το ριπίτ. Έχει μείνει με μοναδικό (τύποις) αριστερό μπακ τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα και την επόμενη ημέρα στέλνει 21,7 εκατομμύρια λίρες στην Άουγκσμπουργκ για αυτόν τον τρομερό Γκανέζο πιτσιρικά, αυτόν τον Αμπντούλ  Ραμάν, που τα «σπάει» στην Γερμανία και άλλα 22 στην Μπαρτσελόνα για τον Πέδρο.

Ο Γκανέζος αυτοσυστήνεται ως «Μπάμπα» (είναι το όνομα του πατέρα του, ο οποίος ήταν και φανατικός οπαδός της Τσέλσι πριν ο γιος του μεταγραφεί σε αυτήν) και οι Άγγλοι βλέπουν στο πρόσωπο του τον επόμενο Άσλεϊ Κόουλ, έναν ελαφρύ ταχυδυναμικό μπακ που μπορεί να συνεχίσει την κληρονομιά του συμπατριώτη του, Μάικλ Εσιέν στους «μπλε».

Πέφτει όμως στην πιο… ανώμαλη σεζόν στην ιστορία της Τσέλσι που ξεκινάει την Premier League με 9 ήττες στις 16 πρώτες αγωνιστικές και ιστορικό αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από την Στόουκ. Στις 9 Δεκεμβρίου ο Ζοσέ Μουρίνιο απολύεται και παρότι με τον Γκους Χίντινκ στον πάγκο ο Ραμάν κάνει συνολικά 23 συμμετοχές στην Τσέλσι, η έλευση του Αντόνιο Κόντε στο Λονδίνο το επόμενο καλοκαίρι σημαίνει το τέλος της θητείας του στο Λονδίνο, αφού για τον Ιταλό τεχνικό ο «Μπάμπα» παραείναι επιθετικός μπακ στο 3-5-2, που οραματίζεται στην Τσέλσι.

Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΜΕΡΑ

Η μετοχή του όμως είναι ακόμα ψηλά. Πολύ ψηλά. Η Σάλκε τον αποκτά με την μορφή δανεισμού και σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο της σεζόν 2016-17 την βγάζει βασικός σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το εθνικό καθήκον τον καλεί για το Κόπα Άφρικα τον Ιανουάριο του 2017 και εκεί γίνεται η μεγάλη ζημιά. Σε έναν αγώνα απέναντι στην Ουγκάντα, ο Γκανέζος αριστερός μπακ πατάει άτσαλα σε μία λακκούβα και το αριστερό του γόνατο παθαίνει μεγάλη ζημιά (ρήξη μηνίσκου και πρόσθιου χιαστού). Κάνει επέμβαση, όμως η ζημιά δεν αποκαθίσταται, με αποτέλεσμα να χρειαστεί κι άλλη επέμβαση, με αποτέλεσμα να χάσει και την σεζόν 2017-18. Η Σάλκε του δίνει άλλη μία ευκαιρία δανεισμού τον Ιανουάριο του 2018, όμως ένα χρόνο μετά διακόπτει τον 18μηνο δανεισμό του, με αποτέλεσμα ο Μπάμπα Ραμάν να βρεθεί στην Γαλλία και την Ρεμς. Εκεί, ξανανιώνει. Βγάζει ως βασικός το δεύτερο μισό της σεζόν, κάνει ένα ανεπανάληπτο ματς απέναντι στην λαμπερή Παρί Σεν Ζερμέν με γκολ και ασίστ σε ένα ιστορικό 3-1, όμως παραείναι ακριβός για να μείνει μόνιμα εκεί.

Ο επόμενος σταθμός του είναι η Μαγιόρκα που το καλοκαίρι του 2019 έχει ανέβει ξανά στην Primera Division, όμως μόλις στην δεύτερη αγωνιστική έχει νέο μεγάλο ραντεβού με την ατυχία. Σε σύγκρουση με συμπαίκτη του, τραυματίζεται και πάλι στο γόνατο (το δεξί αυτή τη φορά) και χάνει ακόμα μία χρονιά, ένας τραυματισμός που έφερε στην Μαγιόρκα τον Λεονάρντο Κούτρη. Από εκείνη την καταραμένη μέρα απέναντι στην Ουγκάντα, ο άλλοτε πυραυλοκίνητος Γκανέζος μπακ έχει αγωνιστεί μόλις σε 23 παιχνίδια τους τελευταίους 36 μήνες, όμως ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Δούλεψε σαν σκυλί και ψάχνει ακόμα μία ευκαιρία για να αποδείξει ότι ένα καθαρόαιμο, ακόμα και πληγωμένο, μπορεί ακόμα να καλπάσει. Εξάλλου, είναι ακόμα μόλις 26…

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στην πραγματικότητα είναι ένα χρόνο μακριά από την ενεργό δράση. Τελευταίος του αγώνας είναι στις 21 Ιανουαρίου του 2020 με την φανέλα της Μαγιόρκα σε μία αναμέτρηση του Copa del Rey. Το καλοκαίρι αποφάσισε να μείνει στο Λονδίνο και να δουλέψει σκληρά πάνω στην απόλυτη αποκατάσταση και την αθλητική του επιστροφή. Τρεις ομάδες της Championship, η Γουότφορντ του Βλάνταν Ίβιτς, η Μίντλεσμπρο του Τσούμπα Άκπομ και η Ντέρμπι Κάουντι του Γουέιν Ρούνεϊ κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τσέλσι, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν την χρυσή τομή. Ο Μπάμπα έκανε προπονήσεις με την ομάδα U23 των μπλε και μάλιστα αγωνίστηκε αυτό το φθινόπωρο σε τρία πολύ δυνατά παιχνίδια για το πρωτάθλημα των reserves απέναντι Λίβερπουλ, Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δείχνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά. Μάλιστα, ένα βίντεο από μία προπόνηση που τον δείχνει να σκοράρει με ένα εκπληκτικό βολ-πλανέ έκανε τους οπαδούς της Τσέλσι να ζητήσουν επιτακτικά την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα, λέγοντας πως… αποκλείεται να είναι χειρότερος από τον φετινό Έμερσον. Κάπου εκεί εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο ΠΑΟΚ, που για τον Γκανέζο μοιάζει το ιδανικό μέρος για επανεκκίνηση για έναν παίκτη που θέλει να πατήσει και πάλι γερά για να πάρει τα πάνω του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία