Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενα… λιτό καλοκαίρι

Δημοφιλή

Μόλις πέντε μεταγραφικές κινήσεις, οι λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης πήρε στα χέρια του το τιμόνι της ομάδας, είχαν καταγραφεί το καλοκαίρι του 2014.

O πρώτος, πάντως, που είχε (επαν)εμφανιστεί στην Τούμπα ήταν ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία στις 18 Μαΐου, μια μέρα μετά τη λήξη της προηγούμενης σεζόν, που έβρισκε τον ΠΑΟΚ 3ο στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στο κύπελλο.

Ο Αναστασιάδης υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με το Δικέφαλο την Τετάρτη 11 Ιουνίου και την αμέσως επόμενη ημέρα παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ σε συνέντευξη Τύπου. Στο προπονητικό επιτελείο είχε ενταχθεί κι ο Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο η συνεργασία δεν κράτησε περισσότερο από ένα μήνα, εξαιτίας διαφωνίας του Ουρουγουανού με την ΠΑΕ για το συμβόλαιό του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΛΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Η μεταγραφική αρχή είχε γίνει με τον Εγιάλ Γκολάσα (24 Ιουνίου-τριετές συμβόλαιο) και ακολούθησαν οι Ράζβαν Ρατ (8 Ιουλίου-διετές), Ρόμπερτ Μακ (20 Ιουλίου τριετές), Φακούντο Περέιρα (23 Ιουλίου-διετές) και Δημήτρης Παπαδόπουλος (29 Αυγούστου-μονοετές).

Τριετές συμβόλαιο είχε υπογράψει κι ο Γιάννης Μυστακίδης (έφυγε δανεικός στον Πιερικό), ο οποίος συμμετείχε δοκιμαστικά στην προετοιμασία, πείθοντας τον Αναστασιάδη για τις ικανότητές του. Ακόμη, οι Παναγιώτης Γλύκος και Βασίλης Παπαδόπουλος είχαν ανανεώσει τα συμβόλαια συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ για τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα, ενώ κι ο Ευθύμης Κουλούρης είχε υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο. Οσο για τον Αλέξανρο Τζιόλη, επέστρεφε από το δανεισμό του στην Καϊσέρισπορ.

Aπό την άλλη, παρελθόν αποτέλεσαν οι Λίνο, Βούκιτς, Λάζαρ, Κατσουράνης, Ολίσε, Γεωργιάδης, Χακόμπο και Λόπεθ.

Μεταξύ των ονομάτων, που είχαν απασχολήσει τα ρεπορτάζ της εποχής, ήταν του εξτρέμ Μπεν (από τις Κομόρες) της Βέροιας (παρέμεινε στην ομάδα της Ημαθίας), του Βέλγου (με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού) ακραίου μεσοεπιθετικού Λοράν Λαμά της Οσασούνα (συνέχισε στη Φερεντσβάρος), του στόπερ Δημήτρη Γούτα της Ξάνθης (παρέμεινε στη θρακική ομάδα), του αμυντικού χαφ Ελίνι Δημούτσου του Ατρόμητου (διατηρήθηκε στο ρόστερ της ομάδας του Περιστερίου), του Ισπανού επιτελικού μέσου Τζόναθαν Βιέρα της Βαλένθια (μεταγράφηκε στη Σταντάρ Λιέγης), του Ρουμάνου εξτρέμ Γκεόργκε Γκροζάβ της Τέρεκ Γκρόζνι (παρέμεινε στη ρωσική ομάδα), του Ιβοριανού επιτελικού μέσου Ιμπραϊμ Σισοκό της Βόλφσμπουργκ (πήγε στην Τουρκία και στην Εσκισεχίσπορ), του Γάλλου εξτρέμ Γιοάν Μολό της Νανσί (μεταγράφηκε στη Σεντ Ετιέν), του Αλγερινού εξτρέμ Τζαμέλ Αμπντούν της Νότιγχαμ Φόρεστ (παρέμεινε στην αγγλική ομάδα), του Τυνήσιου μεσοεπιθετικού Μπεν Χατίρα της Χέρτα (παρέμεινε στην ομάδα του Βερολίνου), του Σουηδού στόπερ Μάρκους Χόλγκερσον της Γουΐγκαν (επέστρεψε στην πατρίδα του και τη Χέλσινγκμποργκ), του Ιταλού επιθετικού Κριστιάν Πασκουάτο της Γιουβέντους (παραχωρήθηκε δανεικός στην Πεσκάρα) και του Αργεντινού αμυντικού χαφ Γκουστάβο Κόλμαν της Τραμπζονσόρ (στο β΄ μισό της σεζόν πήγε στη Ροζάριο).

*Μόλις 8.219 εισιτήρια διαρκείας (ο χαμηλότερος αριθμός στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη) είχαν διατεθεί εκείνο το καλοκαίρι.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ… ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Στα 21 του χρόνια ο Κώστας Φορτούνης επέστρεφε από την Καϊζερσλάουτερν στην Ελλάδα. Τον παίκτη διεκδικούσαν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και στην τελική του επιλογή βάρυνε η παρουσία των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, ο Γιώργος Καραγκούνης, σε ηλικία 37 ετών, είχε μείνει ελεύθερος από τη Φούλαμ. Στον ΠΑΟΚ σκέφτηκαν την περίπτωση του, μέχρι που ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ… ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Στις 14 Αυγούστου ο Ιάκωβος Αγγελίδης ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της ΠΑΕ. Ο Κύπριος δικηγόρος είχε να επιδείξει πενταετή θητεία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον ΠΑΟΚ ωστόσο παρέμεινε μόνο ενάμισι χρόνο, αφού την 1η Φεβρουαρίου 2016 υπέβαλλε την παραίτηση του.

*Την Παρασκευή 11 Ιουλίου η αποστολή αναχώρησε για το Οστερμπεκ της Ολλανδίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας (είχε προηγηθεί το αντίστοιχο πρώτο στο Ελατοχώρι). Οι 22 παίκτες, που είχε στη διάθεση του ο Αναστασιάδης ήταν οι Γιακουμής, Μελίσσας, Κατσικάς, Σκόνδρας, Ποζατζίδης, Σαββίδης, Πολύζος, Πόποβιτς, Παναγιωτούδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Βίτορ, Παπαδόπουλος, Γκολάσα, Κίτσιου, Πόζογλου, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Κουλούρης, Κάτσε, Κιόσε και Ρατς. Οι Μάρτενς και Μαντούρο θα ενσωματώνονταν απευθείας στην Ολλανδία, ενώ οι Ιντζίδης και Δεληγιαννίδης παρέμειναν στη Θεσσαλονίκη (θλάση ο πρώτος, επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα ο δεύτερος).

Στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από Σταντάρ Λιέγης (2-1), Ντνιέπρ (1-0) και Τσβόλε (2-1), ήρθε ισόπαλος με την Καμπούρ (1-1), ενώ είχε νικήσει την Βααλβάικ (2-1).

ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΝΑΠΟΛΙ, ΚΠΡ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡ

Tα διεθνή φιλικά συνεχίστηκαν και μετά την επιστροφή από την Ολλανδία. Στο Σάο Πάολο ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-0 από τη Νάπολι, στο Λονδίνο επικράτησε 1-0 της Κoυϊνς Παρκ Ρέιντζερς, ενώ χωρίς σκορ είχε λήξει-παραμονές Δεκαπενταύγουστου-το φιλικό της Τούμπας με την Ιντερ.

*Την Παρασκευή 11 Ιουλίου το CAS έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την προσφυγή της ΠΑΕ κατά της ΕΠΟ. Πώς είχε ακριβώς η υπόθεση; Στο δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2013-14, ο Δικέφαλος τιμωρήθηκε με μείον τρεις βαθμούς για την αναφερόμενη στο φύλλο αγώνα επίθεση σε βάρος των Βαλντέζ και Μανιάτη. Το απίστευτο της απόφασης ήταν ότι η αφαίρεση των βαθμών έγινε από τον πίνακα των πλέι οφ κι όχι από τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου (η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την πρωτόδικη ποινή). H ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS για να βρει το δίκιο της στη δικαστική διαμάχη με την ομοσπονδία, ωστόσο το CAS λειτούργησε ως Πόντιος Πιλάτος, δηλώνοντας την αναρμοδιότητα του στη συγκεκριμένη περίπτωση (απέφυγε να καλύψει το τότε κενό της νομοθεσίας της ΕΠΟ και να αποτελέσει το τριτοβάθμιο όργανο). Στην πράξη αυτό σήμαινε ότι ο Δικέφαλος έμενε οριστικά δεύτερος στα πλέι οφ κι ότι θα έπαιζε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (απέκλεισε τη Ζίμπρου).

*Την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 είχε ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή, που επέτρεπε (και) στο δήμο Θέρμης τη μακροχρόνια (μέχρι και 50 έτη) αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας του. Θεωρητικά άνοιγε ο δρόμος για την επένδυση με την κατασκευή αθλητικού κέντρου, όπως ήταν η αρχική πρόθεση του Σαββίδη, που έκρινε ότι η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρονταν για ένα τόσο σημαντικό έργο. Τελικά, το πλήθος γραφειοκρατικών θεμάτων οδήγησε τον Σαββίδη, δύο χρόνια αργότερα, να κάνει οριστικά πίσω και να ακυρώσει τα σχέδια της επένδυσης, που είχε προγραμματίσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τάισον: «Οι ΠΑΟΚτσήδες μεγαλώνουν το κλαμπ»

Τρομερές τοποθετήσεις από τον Τάισον που ξέσπασε σε κλάματα κατόπιν του εντός έδρας αποκλεισμού από την Κλαμπ Μπριζ στο...

Στην ίδια κατηγορία