Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενα ιδιαίτερα… διδακτικό εικοσάλεπτο!

Δημοφιλή

Tου ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Ξεκινάμε από τα βασικά! Ποτέ μία ήττα δεν μπορεί να είναι… ευχάριστη! Μπορεί όμως να είναι διδακτική, πόσο μάλλον όταν είναι φιλική!

Για εβδομήντα λεπτά, μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του αθλητικού κέντρου στο Άπελντοορν και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ! Στα είκοσι τελευταία ωστόσο, ο Δικέφαλος… εξαφανίστηκε, έδωσε δικαιώματα και εν τέλει πλήρωσε τα λάθη του, γνωρίζοντας την ήττα στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, τρία 24ώρα μετά το εμφατικό 4-0 εις βάρος της Γκόου Αχέντ Ίγκλς.

Για μία σωστή «ανάγνωση» του αγώνα με αντίπαλο την Γκρόνινγκεν, σαφέστατα και αυτός πρέπει να χωριστεί σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο κομμάτι, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» λειτούργησαν άψογα μεσοαμυντικά και απλά αποδείχθηκαν άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια!

Ο Κοτάρσκι δεν απειλήθηκε στο ανεπίσημο ντεμπούτο του κάτω από την εστία, η τετράδα της άμυνας αποτελούμενη από τους Τζίμα, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Τσαούση ήταν σοβαρή και στιβαρή, οι Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν απροσπέλαστοι από τη μία και άκρως λειτουργικοί από την άλλη και η τριάδα πίσω από τον «αναιμικό» χθες Ολιβέιρα, αποτελούμενη από τους Κουαλιάτα, Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς είχε τις καλές και τις κακές στιγμές της αλλά το ισοζύγιο ήταν θετικό!

Με τον Κουλιεράκη να παραμένει στο αρχικό σχήμα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αλλάζει όπως αναμενόταν ολόκληρη την υπόλοιπη ενδεκάδα, ο… νεανικός ΠΑΟΚ εξαργύρωσε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον ενθουσιασμό των νεαρών και «νέων» παικτών του, χάνοντας πολύ σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο αλλά και τρίτο γκολ, μετά το πολύ ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Γιάννη Κωνσταντέλια!

Και εκεί που όλα πήγαιναν… πρίμα, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Δικέφαλος υπέστη… black out. Οι Σάστρε και Ράφα Σοάρες δεν έπαιρναν βοήθειες από τους Κωνσταντέλια και Ρικάρντο αντίστοιχα, οι Ντάντας και Τσιγγάρας έδειχναν αδύναμοι να ελέγξουν το κέντρο και οι Τσόλακ, Φιλίπε Σοάρες έμοιαζαν εκτός κλίματος!

Για να καταφέρει βέβαια η Γκρόνινγκεν να πετύχει δύο γκολ και να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, χρειάστηκαν δύο ατομικά λάθη του ΠΑΟΚ! Ένα του Ενέα Μιχάι και ένα του Χρήστου Ταλιχμανίδη! Η ουσία όμως δεν είναι αυτή!

Η ουσία είναι πως ο νεανικός ΠΑΟΚ εμφανίστηκε αδύναμος να ελέγξει τον ρυθμό σε ολόκληρο το δεύτερο 45άλεπτο, δίνοντας έτσι αυτοπεποίθηση στους Ολλανδούς που σαφέστατα ήταν πιο ανταγωνιστικοί αλλά και πιο ποιοτικοί από την Γκόου Αχέντ Ίγκλς.

Όπως όμως ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το… πρωτάθλημα κερδίζοντας στο πρώτο φιλικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους, έτσι δεν ήρθε η καταστροφή ελέω της ήττας από την Γκρόνινγκεν! Οι ανάγκες όμως, παραμένουν οι ίδιες!

Η ομάδα χρειάζεται έναν στόπερ τοπ επιπέδου, έναν τουλάχιστον εξτρέμ ως «αντίβαρο» του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και έναν κεντρικό χαφ που θα τα κάνει τα… πάντα! Εννοείται φυσικά πως χρειάζεται και έναν επιθετικό καλύτερο του Τσόλακ, αλλά αυτό είναι μια ιστορία που μπορεί να μπει για λίγο στην άκρη, όσο υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά στο ρόστερ!

Υ.Γ.1: Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας τους Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη και Τσαούση! Οι «μικροί» είναι αποφασισμένοι- όσο δεν πάει- να έχουν από φέτος κιόλας ενεργό ρόλο στην ομάδα, δείχνοντας να έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν αρκεί μόνο το ταλέντο!

Υ.Γ.2:  Είναι πολύ νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα σε ό,τι αφορά την αξία των καινούργιων ποδοσφαιριστών, βλέπε Κοτάρσκι, Ντάντας, Ράφα Σοάρες, Κουαλιάτα και Ρικάρντο, το θεωρώ σχεδόν δεδομένο πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα στηριχθεί στην… παλιά φρουρά για τα δύο παιχνίδια με τη Λέφσκι Σόφιας!

 

Προηγούμενο άρθρο«Σημαντικός παίκτης για εμάς»
Επόμενο άρθροEπιμονή για Νάρεϊ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία