Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενα ακόμη έγκλημα χωρίς τιμωρία!

Δημοφιλή

Όπως οι περισσότεροι Έλληνες πίστευαν, έτσι και γίνεται! Η υπόθεση ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου που έλαβε χώρα στη Λάρισα πριν δύο χρόνια, συμπτωματικά μετά από διαιτησία του σε αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού, έπειτα από απίστευτα λάθη, παραλείψεις και ολιγωρίες, οδεύει προς το τέλος της και εκεί που εμπλέκονταν τέσσερις φυσικοί αυτουργοί, αλλά και πάρα πολλοί ηθικοί αυτουργοί, στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει μόνο ένας άνδρας που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην επίθεση!

Πρόκειται για μία απογοητευτική εξέλιξη, για μία ακόμη υπόθεση που δίνεται η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι κουκουλώνεται με τους πραγματικούς ενόχους και τους εντολείς των δραστών να διασκεδάζουν με την επιτυχία τους, αφού καταφέρνουν και πάλι να δράσουν, να πετύχουν τον στόχο τους και στην συνέχεια να ζουν ανενόχλητοι ετοιμάζοντας ίσως και νέα-παρόμοια εγκλήματα! Γιατί όχι; Ποιος θα τους εμποδίσει; Τι έχουν να φοβηθούν μετά και την οριστική εξέλιξη της υπόθεσης του Λαρισαίου διαιτητή;

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι στο ξεκίνημα της έρευνας οι Αστυνομικές Αρχές είχαν συγκεντρώσει πολλά και σοβαρά στοιχεία που αποδείκνυαν την εμπλοκή πολλών ανθρώπων στην συγκεκριμένη επίθεση, η δικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και βάσει αυτής… παρότι η ποινική δίωξη στρεφόταν εναντίον τεσσάρων κατηγορουμένων και δύο ηθικών αυτουργών, που συμμετείχαν στην ενέδρα θανάτου κατά του διαιτητή, στο εδώλιο θα καθίσει μόνον ένας! Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες εξελίξεις, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, παραπέμπονται σε δίκη μόνο ένας 47χρονος, με βαρύ ποινικό παρελθόν, ο οποίος όμως καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης και ένας 30χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, που εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα.

Δηλαδή… Από τους τέσσερις που εκτέλεσαν την πράξη και τους δεκάδες εμπλεκόμενους ηθικούς αυτουργούς, ασκήθηκε δίωξη σε έξι άτομα, από τα οποία δικάζονται δύο, ενώ στο εδώλιο θα καθίσει μόνο ένας, αφού ο άλλος δράστης έχει εξαφανιστεί από εκείνες τις ημέρες όταν και είχε άπλετο χρόνο για να διαφύγει στο εξωτερικό, όπου ποτέ δεν βρέθηκε!

Αν όλη αυτή η εξέλιξη δεν είναι απογοητευτική και αν όλο αυτό το σκηνικό ατιμωρησίας δεν οδηγεί και άλλους εγκληματίες σε παρόμοιες πράξεις τότε τι συμβαίνει; Τι άλλο να περιμένουμε ώστε να αισθανόμαστε σίγουροι για τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης και όσον αφορά την τιμωρία των δραστών τέτοιων ενεργειών, αλλά και για τον παραδειγματισμό όλων των άλλων που ίσως να σκέφτονται παρόμοιες πράξεις.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ

Και όμως… Τους πρώτους μήνες της Αστυνομικής Έρευνας όλα ήταν σε ένα σωστό δρόμο, αφού μέσα σε διάστημα 60 ημερών ήταν ξεκάθαρο ότι: Οι δράστες ήταν τέσσερις. Ένας συγκεκριμένος με το ονοματεπώνυμό του νοίκιασε από την Αθήνα το περιβόητο λευκό polo. Με αυτό ταξίδεψαν στην Λάρισα και οργάνωσαν το χτύπημα στον Τζήλο. Το εκτέλεσαν στις 19 Δεκεμβρίου. Με το αυτοκίνητο διέφυγαν και γύρισαν πίσω στην Αθήνα, αφού τους κατέγραψαν πολλές κάμερες στην Εθνική Οδό.

Το άνοιγμα των κινητών τους και ειδικά του Χρ. Π. έδειξε τις συνομιλίες που έκανε με στελέχη εταιρίας που ανήκει σε ποδοσφαιρικό παράγοντα, ακόμη και με στελέχη Ποδοσφαιρικής Εταιρίας που την ώρα της επικοινωνίας με τον δράστη βρίσκονταν μέσα στα γραφεία της Εταιρίας!

Όλα αυτά τα στοιχεία και το διάγραμμα των τηλεφωνικών επαφών αποκαλύφθηκαν και ΔΕΝ διαψεύσθηκαν ΠΟΤΕ από το site zougla.gr του Μάλη Τριανταφυλόπουλου, το Μέσο το οποίο ανέφερε και όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων!

Παρόλα αυτά, παρά τα στοιχεία, παρά τις διώξεις κατά έξι (μόνο ατόμων) στο τέλος ΜΟΝΟ ένας θα καθίσει στο εδώλιο και… ποιος άραγε περιμένει κάτι νεότερο ή οποιαδήποτε έκπληξη από την ακροαματική διαδικασία; Υπάρχει περίπτωση ο ένας που έχει και βαρύ ποινικό παρελθόν να μιλήσει για τους εντολείς τους ή για τους συνεργούς του;

ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τόσο πολλά στοιχεία! Τόσες ενδείξεις για ανάμειξη ποδοσφαιρικών! Ένα θέμα που έφθασε στη Βουλή με σχετική ερώτηση στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού για την έρευνα που ήταν σε εξέλιξη. Τόσες και τόσες καταγγελίες για τα φυσικά πρόσωπα και την σχέση τους με αθλητικούς παράγοντες…

Για παράδειγμα. Ο βασικός κατηγορούμενος Χρ. Π. που βρίσκονταν στην περιβόητη τετράδα που ταξίδεψε στη Λάρισα, είναι ξεκάθαρα παρών (αποδεικνύεται από τη δικογραφία) και σε υπόθεση απαγωγής που κατήγγειλε δημοσιογράφος από συνοδούς αθλητικού παράγοντα!

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν οργανωμένοι οπαδοί, είχαν βαρύ παρελθόν και φορτωμένο ποινικό μητρώο! Και όμως… Ο ένας δεν ανακαλύφθηκε ποτέ, για τον άλλο δεν προέκυψαν στοιχεία, ο τρίτος μάθαινε από τα ΜΜΕ ότι αναζητείται διέφυγε, ενώ ο τέταρτος θα ξανακαθίσει ως κατηγορούμενος, γεγονός που προφανώς έχει συνηθίσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία