Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εμαθε να διαχειρίζεται την εικόνα του

Δημοφιλή

Και φτάσαμε στο σημείο μηδέν, εκεί όπου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους για την επόμενη μέρα. Το λάθος πλέον στοιχίζει διπλά και τριπλά.

Ένα από τα βασικά μέτωπα που υπάρχουν πλέον στο ποδόσφαιρο, είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα οποία βέβαια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας μιας και η εικόνα είναι το άλφα και το ωμέγα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον φόβο της μη ύπαρξης κεντρικής διαχείρισης, μιας και έχει έτοιμο και σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη μέρα που ξεκίνησε, το PAOK TV. Είπε “ναι” στη κεντρική διαχείριση, για το κοινό καλό. Απλά η κεντρική διαχείριση δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει τη μορφή του παρελθόντος.

Ο ΠΑΟΚ έμαθε να διαχειρίζεται την εικόνα του και νομιμοποιείται να μην έχει εμπιστοσύνη κανέναν άλλο. Στην εποχή της επικοινωνίας, η επιλογή του τι θα δείχνεις είναι πάρα πολύ σημαντική.

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα. Είναι ο ΠΑΟΚ έτοιμος να βρει μία ισορροπία παροχής των δικαιωμάτων του, αλλά με δική του παραγωγή; Πιστεύω πως ναι και πως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλος δρόμος. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πουλήσει την εικόνα που ο ίδιος θα παράγει και τίποτα περισσότερο.

Ο ανταγωνισμός, χαίρεται που δημιουργήθηκε το PAOK TV, ξέχωρα από το τι λένε. Γιατί εμφανίστηκε ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί που δεν υπήρχε. Και το μοντέλο του pay per view, είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί συνολικά.

Στο τηλεοπτικό τοπίο, πολλά είναι τα ενδεχόμενα γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ο δυνατός παίκτης που λέγεται Νova. Το αν θα πουληθεί στους Σέρβους είναι μία άλλη ιστορία, αλλά επί της ουσίας, σήμερα που μιλάμε, δύσκολα θα μπορέσει να αγοράσει τα δικαιώματα όλων των ομάδων.

Μάλιστα υπάρχει και μία σκέψη πώλησης πακέτο πρωτάθλημα και κύπελλο, αφού τα νούμερα που παίζουν για την δεύτερη σε δυναμική διοργάνωση, είναι πολύ μικρά και η ΕΠΟ το σκέφτεται να συνεργαστεί με τη Λίγκα σε αυτό το κομμάτι.

Αυτό που ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να κάνει σε καμία των περιπτώσεων, είναι να υποβαθμίσει το κανάλι του. Θα πρέπει να διατηρήσει δικαιώματα που θα του δίνουν τη δυνατότητα να έχει φουλ προϊόν πλην αγώνων, θα πρέπει να το στήσει έτσι όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και να το πουλήσει ξεχωριστά στην αγορά.

Η εποχή που ένα κανάλι είχε ρόλο νταβατζή απέναντι σε όλες τις ομάδες έχει περάσει. Πλέον, πάμε στην επόμενη πίστα.

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Το πόσο στον κόσμο του είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, φαίνεται από το γεγονός πως πίστεψε ότι είναι αρεστός και σε άλλες ομάδες πλην Ολυμπιακού. Όταν λοιπόν ο Παναθηναϊκός διέρρευσε το ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στο προπονητικό του κέντρο, έπεσε από τα σύννεφα. Όμως είναι σαφές ότι άπαντες έχουν καταλάβει τον ρόλο που παίζει, απλά προτιμούν να μη σηκώσουν τους τόνους στα επίπεδα που το κάνει ο ΠΑΟΚ.

Στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου μάλιστα, το γεγονός αυτό, εμφανίζει και άλλα σημάδια παρασκηνίου. Πως είναι δυνατόν ο πιο σημαντικός επικοινωνιακός παίκτης της Νέας Δημοκρατίας μέχρι πρότινος, να αδειάζει τόσο χοντρά έναν Υπουργό της;

Ο κλοιός σφίγγει για τον Αυγενάκη, όμως ακόμα και μετά τα όσα έχουν συμβεί, παραμένει στη θέση του. Όμως κάθε μέρα που περνάει, αντιλαμβάνονται άπαντες την δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στο αφεντικό του.

ΑΝΤΙΟ ΝΤΕΛΑΚΟ

Ήταν το καλύτερο παιδί, παιδί της παρέας, με διάθεση για χαβαλέ και ψυχή της παρέας. Ήταν δικό μας παιδί. Την ίδια στιγμή που μιλούσε με έναν κόπρο, μπορούσε να μιλήσει και με έναν πρύτανη. Τον αγαπούσαν όλοι και κυρίως οι γυναίκες. Δεν ήθελε ποτέ να είναι βάρος για αυτό και έκρυβε τις ευαισθησίες του που ήταν πολλές. Με τον ΠΑΟΚ παντού και όχι τώρα που έγινε μόδα. Δίπλα στην ομάδα στα σκοτεινά της χρόνια.

Ντελάκο σε αγαπάμε και να μας φροντίζεις από εκεί ψηλά…

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Ένα πουλάκι μου σφύριξε, πως ξεκίνησαν διάφορες πιέσεις προς την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Πολιτικές εννοείται, αφού με ξεκάθαρο στόχο την διενέργεια εκλογών έτσι ώστε να εισπραχτεί η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας, το μόνο που δεν θα ήθελε η κυβέρνηση είναι την τιμωρία του βασικού χρηματοδότη της.

Ας ελπίσουμε πως η επιτροπή θα σεβαστεί τον ρόλο της και θα πράξει αυτό που πρότεινε ένα μέλος της μετά από διεξοδική έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπήκε στα… βαθιά ενόψει Ολυμπιακού

Με το... καλημέρα στα βαθιά ο ΠΑΟΚ ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό κατόπιν του εντός έδρας...

Στην ίδια κατηγορία