Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έκλεισαν τα σύνορα, μεγάλωσε το άνοιγμα

Δημοφιλή

Η αναπάντεχη αποτυχία την Ευρώπη δεν στοιχίζει μόνο αγωνιστικά. Στοιχίζει και οικονομικά και βάζει τον ΠΑΟΚ σε ένα δύσκολο μονοπάτι…Ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα μπορεί να μην υπάρχει, αφού η οικονομική ισχύς της οικογένειας Σαββίδη αποτελεί μια εγγύηση για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο προκύπτουν και προβλήματα, που πρέπει να ξεπεραστούν.

Με τον αποκλεισμό του από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έχασε ένα εγγυημένο έσοδο της τάξης των 7.500.000 ευρώ.

Περίπου 3.000.000 ευρώ είναι το μπόνους για την είσοδο στους ομίλους, άλλο 1.600.000 ευρώ θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ βάσει της κατάταξής του στο ranking της ΟΥΕΦΑ, ενώ περίπου 3.000.000 ευρώ είναι και το market poοl, που θα εισέπραττε.

Αυτά τα τουλάχιστο 7.500.000 ευρώ δεν υπάρχουν πια ως έσοδο και πλέον προκύπτει πρόβλημα, που έχει να κάνει με το Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ.

Ο ΠΑΟΚ είναι πια στα “κόκκινα” και θα χρειαστεί μια νέα μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, που πρέπει να καλύψει η οικογένεια Σαββίδη για να καλυφθεί το άνοιγμα της σεζόν (φυσικά και δεν είναι και τόσο υγιές να χρειάζεται να βάζει κάθε χρόνο 10-15 εκατομμύρια…) και η OYEΦΑ θέτει όρια σ΄ αυτή την πρακτική, που ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν ξεπεράσει.

Υπάρχει πράγματι πρόβλημα και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να το καλύψει γρήγορα, μέσα σ΄ αυτή τη σεζόν, μειώνοντας τα έξοδά του, αφού δεν μπορεί πια να αυξήσει τα έσοδά του.

Η ΠΑΕ έχασε αυτά τα τουλάχιστο 7.500.000 ευρώ, δεν έχει και εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μ΄ αυτά τα δύο, αν τα είχε, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να παρουσιάσει έσοδα της τάξης των περίπου 14.000.000 ευρώ και θα ήταν καλυμμένος σε ότι αφορά το Financial Fair Play.

Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά, η προσπάθεια, που ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ με το PAOK TV είναι σαφές ότι μπορεί να του αποφέρει πολύ μεγαλύτερα έσοδα από την τελευταία πρόταση που είχε από τη NOVA (κοντά στα 4.800.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο).

Στους δύο πρώτους αγώνες που προβλήθηκαν, υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, αφού με τον Παναιτωλικό υπήρξαν 46.000 συνδρομές και με την Σλόβαν ήταν πάνω από 50.000, με τις περισσότερες να είναι πακέτο και για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Το εγχείρημα πηγαίνει καλά και ο ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να το στηρίξει, ωστόσο το ότι δεν υπάρχει εγγυημένο συμβόλαιο, είναι τυπικά ένα πρόβλημα…

ΕΠΕΣΕ ΠΡΟΩΡΑ Η ΑΥΛΑΙΑ

Ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε δύο κινήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, τον ανάγκασε να κάνει πίσω.

Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους, αν ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφή μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, που εκπνέει η μεταγραφική περίοδος.

Εδώ και καιρό, ήταν γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ έψαχνε κυρίως έναν επιθετικό και η FORZA είχε αποκαλύψει ότι ήταν στα σκαριά ένα πραγματικά μεγάλο deal, με παίκτη υψηλού επιπέδου και φυσικά, κόστους.

Πρόκειται για παίκτη, που αγωνίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (έχει παίξει στα τρία μεγαλύτερα ευρωπαϊκά…), το άκουσμα του ονόματός του θα προκαλούσε ενθουσιασμό και φυσικά έλυνε και τα χέρια του Φερέιρα.

Τον τελευταίο μήνα οι επαφές είχαν προχωρήσει, ο ΠΑΟΚ τα είχε βρει με τον ποδοσφαιριστή και είχε φτάσει σε ένα καλό σημείο και με την ομάδα του. Αν ο ΠΑΟΚ είχε περάσει τον Άγιαξ, η μεταγραφή θα προχωρούσε, ακόμη και η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης. Ο αποκλεισμός, οδήγησε τα σχέδια σε ναυάγιο…

Μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία, ο Φερέιρα θα πορευτεί με το υλικό, που έχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία