Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έκανε βήμα πίσω ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο ΠΑΟΚ mateco για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό για την 15η αγωνιστική της Basket League.

Δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ήταν βελτιωμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν… τρελός με την ομάδα του Λυκογιάννη να αυτοκτονεί στο φινάλε του αγώνα. Τελικά ο Δικέφαλος υπέκυψε στη Νίκαια από τον Ιωνικό και γνώρισε την ήττα με σκορ 74-71.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται πλέον στο 8-7 στην Basket League και θα προσπαθήσουν να ανακάμψουν την επόμενη εβδομάδα, όταν θα αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό Ρόδου στο PAOK Sports Arena.Με δεδομένο τις αρκετές απουσίες του Δικεφάλου ο Άρης Λυκογιάννης επέλεξε τους Ράιλι, Φράνκε, Καμπερίδη, Πόλεϊ και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του ματς.

Υπήρξε απρόοπτο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς έπεσε η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή στον αγώνα. Αρκετά άστοχος ήταν ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του ματς έχοντας 1/6 τρίποντα, βλέποντας τον Ιωνικό να παίρνει προβάδισμα 13 πόντων.

Μετά τη διακοπή της αναμέτρησης οι «ασπρόμαυροι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στο περιφερειακό σουτ με τους Φράνκε και Ράιλι να ξεχωρίζουν. Η διαφορά ροκανίστηκε με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να είναι μπροστά με πέντε (25-20) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Καλύτερος αμυντικά ήταν ο Δικέφαλος στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς μπήκε στο παρκέ με στόχο να μειώνει τη διαφορά και να μπει σε ρόλο οδηγού. Ο Τζέιλεν Χαντς μπήκε ενεργά στο παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να επανέλθει στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ.

Περίπου 3.5 λεπτά πριν το ημίχρονο ο Τάιλερ Πόλεϊ έφερε το ματς στα ίσα (34-34) με ένα μεγάλο τρίποντο. Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου οι «ασπρόμαυροι» σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά στο σκορ, διότι ο Τσιακμάς και ο Πόλεϊ πήραν προσπάθειες για τρίποντο.

Για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μπήκε ο Δικέφαλος στο τελευταίο λεπτό πριν το ημίχρονο, μετά από φοβερή τάπα του Πόλεϊ και στη συνέχεια ο Χαντς να πετυχαίνει το καλάθι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 38-39 και τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται καλύτερος και πιο σοβαρός με το πέρασμα του χρόνου.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχεια ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να κρατήσει τη διαφορά του και να πάρει τη νίκη. Στα μισά της τρίτης περιόδου ο Ιωνικός προσπέρασε με ένα πόντο χάρη σε καλάθι του Καπελάν (43-42), ωστόσο ο Χαντς έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο (43-46), αναγκάζοντας τον Τσίκληρα να πάρει τάιμ άουτ.

Το ματς απέκτησε έντονο ρυθμό στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν (53-53) με τον Κάπελαν. Ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα ενός πόντου στο τέλος του δεκαλέπτου (54-53) κάνοντας το ματς «θρίλερ».

Με ένταση στους δύο πάγκους ξεκίνησε η τέταρτη περίοδοw, καθώς ο Άρης Λυκογιάννης… αντάλλαξε κουβέντες με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Μάντζαρη. Αμφότεροι τελικά πήραν τεχνικές ποινές, ενώ από τον καβγά των πάγκων αποβλήθηκε ο βοηθός του Τσίκληρα.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο, με τον Ιωνικό να παίρνει προβάδισμα και τον Χαντς να το φέρνει στα ίσα (64-64).

Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η ομάδα της Νίκαιας προηγούνταν με τρεις πόντους (67-64), ενώ ο Κάπελαν πέτυχε τρίποντο που δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα για το 70-64.

Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με έναν πόντο χάρη στον Γιαννίκ Φράνκε, ωστόσο ο Κάπελαν έβαλε τρίποντο από τα οκτώ μέτρα για το 73-71 έξι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Τελικώς, ο Ιωνικός κέρδισε με 74-71 και τον Δικέφαλο να αυτοκτονεί στο φινάλε του αγώνα.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το επόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Παλατάκι, όπου ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου.

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ:  Φράνκε, Ράιλι, Καμπερίδης, Πόλεϊ, Ρένφρο

Ιωνικός – ΠΑΟΚ: 74-71

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 25-20
2η: 13-19
3η: 16-14
4η: 20-18

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 38-39, 54-53, 74-71

Προηγούμενο άρθροΗ Τούμπα πήρε φωτιά
Επόμενο άρθροΤη γλίτωσε ο Ολυμπιακός


Τελευταία νέα

Έρχονται… ανάσες για ΠΑΟΚ

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ασπρόμαυροι», προκαλεί προβληματισμό, αφού οι ποδοσφαιριστές του...

Στην ίδια κατηγορία