Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Εφικτός ο στόχος των πέντε χιλ. διαρκείας»

Δημοφιλή

Mε αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, αλλά και ενόψει της έναρξης της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Θανάσης Χατζόπουλος ανέφερε: «Πριν ένα χρόνο αναλάβαμε τη διοίκηση, έχοντας μπροστά μας πολλές δυσκολίες. Η ομάδα προερχόταν από μία χρονιά σχεδόν καταστροφική σε όλα. Μέσα στη σεζόν, νομίζω καταφέραμε να κάνουμε βήματα προόδου, με τη βοήθεια των συνοπαδών μου, μαζέψαμε ένα σημαντικό ποσό στην ΑΜΚ. Ένας στόχος που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Επιτεύχθηκε και βοήθησε να ελευθερωθεί η ομάδα από παλιά χρέη σε παίκτες και μάνατζερ. Αυτό το κονδύλι είναι σχεδόν μηδενισμένο, μένουν μόνο δύο δόσεις Ιούλιο και Αύγουστο. Οι παίκτες της προηγούμενης σεζόν είναι πληρωμένοι και δεν έχουμε να φοβόμαστε για προβλήματα που έχουν άλλοι αντίπαλοι μας. Πέρσι έγιναν αρκετές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας οργάνωσης και εκτέλεσης εξόδων. Δεν έχουμε τίποτα κλειδωμένο και με κανένα προμηθευτή. Παίρνουμε προσφορές για τα πάντα, βλέπουμε τι μας συμφέρει και συνεχίζουμε. Και αγωνιστικά, ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Στην αρχή ξεκινήσαμε λίγο σφιχτά, αλλά η ομάδα έδειξε την ποιότητά της. Με αυτόν τον τρόπο, παλεύονται μέχρι το τελευταίο λεπτό, πήραμε την πέμπτη θέση και να έχουμε μία θέση στην Ευρώπη για φέτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί με δύο παιχνίδια την εβδομάδα, πρέπει να μπορείς να έχεις ένα ρόστερ 12-14 παικτών για να είσαι επιτυχημένος και στις τρεις διοργανώσεις».

Και συνέχισε: «Ο κ. Καρακούσης αποχώρησε και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια. Έδωσε την ψυχή του για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, ήταν πάντα δίπλα και παντού. Θέλω να καλωσορίσω τον Κωνσταντίνο Στεργίου που τον ξέρω καλά εδώ και χρόνια. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πιο νεανικό σύνολο! Να οργανώσουμε σιγά-σιγά και την πορεία της επόμενης χρονιάς.

Εχουμε δηλώσει συμμετοχή στο BCL, θα έχουμε άλλη μία διοργάνωση. Το όνειρο ήταν να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε την ομάδα και να την ξαναδούμε στην Ευρώπη. Αυτό, έγινε λίγο πιο γρήγορα από όσο φανταζόμουν. Η ομάδα πήγε καλά και στο οικονομικό κομμάτι και μας δόθηκε η ευκαιρία να μπορέσουμε να δηλώσουμε συμμετοχή.

Έχουμε μπροστά μας, ξανά βουνά από οικονομικής άποψης. Με τη βοήθεια κεντρικού χορηγού που έχουμε συμφωνήσει για τη φανέλα και με άλλα έσοδα που έχουμε προβλέψει, νομίζω ότι η ομάδα δε θα έχει πρόβλημα να δημιουργήσει άνοιγμα στο οικονομικό με την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Η ομάδα σίγουρα θα ανεβάσει το μπάτζετ της για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλα. Η πάλη των οικονομικών θα συνεχιστεί. Μας μένει το βουνό του Δημοσίου, που είναι ρυθμισμένο σε δόσεις και το κομμάτι των προμηθευτών, το οποίο είναι προγραμματισμένο να μειώνεται».

Κι ακόμη: «Το αγωνιστικό μπάτζετ είναι αυξημένο από πέρσι, λόγω τριών διοργανώσεων φέτος. Δε μπορούσαμε να πάμε με το περσινό, για να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει την Τετάρτη, ένα ματς σε οποιαδήποτε χώρα και να παίξει το Σάββατο ΄να εκτός έδρας παιχνίδι στην Ελλάδα. Ανεβάσαμε το ποσό για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια εξίσου ικανή ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Τον περσινό κορμό που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε, οι παίκτες λόγω της καλής χρονιάς, είχαν αυξημένες απαιτήσεις. Η Εφορία μόνο, είναι γύρω στα 40.000 το μήνα. Σε μία χρονιά, θα πρέπει να δώσουμε περίπου 500.000 μόνο για τις δόσεις. Αν βρούμε περαιτέρω έσοδα, είναι προτιμότερο να πάμε να σβήνουμε τις ρυθμίσεις παρά να ανεβάσουμε το μπάτζετ. Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, προχωράμε με το σκεπτικό να ξεχρεώσουμε την ομάδα».

Οσο για το πως θα πειστεί ο κόσμος να βοηθήσει περισσότερο μετά τη συμμετοχή στην ΑΜΚ, ανέφερε: «Και πέρσι όταν ήρθε η ιδέα της ΑΜΚ, μόνο εγώ πίστευα ότι θα το πιάσουμε το ποσό. Ο κόσμος είδε πρώτα ένα έργο και συνεχίζει να το βλέπει. Φαίνεται από τη θέληση του, μου στέλνουν προσωπικά μηνύματα να βγάλουμε τα διαρκείας. Δεν είναι στόχος για μας τα 3.500 διαρκείας του Δρόσου. Αν δεν πιάσουμε 4.000 και πάνω, προσωπικά θα στεναχωρηθώ. Νομίζω θα τα ξεπεράσουμε. Ο κόσμος είναι εδώ στηρίζει και τώρα ειδικά, που μπορεί να γυρίσει στο γήπεδο, θα έχουμε νέο ρεκόρ. Είδαμε και με την ΑΜΚ, πως στηρίζει ο κόσμος, που είχαμε 10.000 νέους μετόχους. Κλείσαμε κεντρικό χορηγό φανέλας! Συνολικά θα μπορούμε να έχουμε 6.400 εισιτήρια εκ των οποίων το 5% είναι για παιδιά. Ένας αριθμός της τάξης των 5.000 διαρκείας, πρέπει να είναι εφικτός για τον ΠΑΟΚ. Οι συνοπαδοί μου έχουν δει τρεις συνοπαδούς να παλεύουν στην ομάδα, να κάνουν δουλειά και φαίνεται ότι ο κόσμος έχει τη λαχτάρα να έρθει στο μπάσκετ. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί ο κόσμος. Η πλευρά Σαββίδη επικοινώνησε μαζί μας, εμείς παραδώσαμε το φάκελο με όλες τις ακριβείς καταθέσεις και περιμένουμε την ανταπόκρισή τους. Ολοι βλέπουν μια πιο συμμαζεμένη ομάδα από όλες τις απόψεις, με μία σταθερή διοίκηση. Οι χορηγοί θέλουν να συνεργάζονται με ένα brand name όπως ο ΠΑΟΚ. Ο χορηγός θέλει ανταποδοτικότητα και ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει αυτό το πράγμα, παίζοντας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το σκεπτικό μου είναι πάντα ένα. Να ξεχρεώσει η ομάδα. Φέτος ερχόμαστε με λιγότερο άγχος. Η περσινή χρονιά, ήταν πολύ δύσκολη και με πάρα πολλή πίεση. Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους, να κάνεις συμφωνίες σε τόσες υποθέσεις, είχε πολύ άγχος. Φέτος δεν είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε πιο ήρεμοι όλοι και μπορούμε πιο εύκολα να πάρουμε αποφάσεις. Το χρέος της Εφορίας, είναι ρυθμισμένο, δεν έχουμε να συμφωνήσουμε κάτι άλλο. Το κομμάτι των προμηθευτών, δε με αγχώνει τόσο. Πρέπει να δούμε πως θα κινηθούν και οι άλλες ομάδες… Υπάρχει κι ένα έξτρα έσοδο πλέον, αυτό της φορολογίας του στοιχήματα, όπου ομάδες άλλες, που δεν έχουν χρέη, μπορούν να τα βάλουν στο αγωνιστικό τους μπάτζετ. Εμείς δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα. Η αγορά ακόμα δεν έχει κλείσει τίποτα, ακόμα γίνονται προτάσεις και συζητήσεις. Θα δούμε πως θα είναι όλοι και μετά θα βάλουμε τον τελικό στόχο. Η πεντάδα όμως, που κατακτήσαμε πέρσι, θα είναι στόχος για εμάς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία