Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευχήθηκε στον «Ντέλια» ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας γιορτάζει σήμερα (5/3) τα γενέθλια του και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φρόντισε να στείλει τις ευχές της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, κλείνει τα 20 χρόνια ζωής και ο Δικέφαλος του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 20, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.

Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από ποδοσφαιριστής. Το ότι δεν θα ήθελε, είναι δεδομένο. Το ότι δεν θα μπορούσε, είναι δική του διευκρίνιση, προφανώς εμφατική του έρωτά του με το ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι αφοπλιστικά ειλικρινής όταν λέει ότι το «μόνο που με ευχαριστεί τόσο πολύ είναι το παιχνίδι, είναι να παίζω όμορφα και δημιουργικά». Κι όπως φαίνεται έχει όλες τις προοπτικές για να το βιώσει, σαφώς δε και να το επιβεβαιώσει.

Τα σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά του Γιάννη Κωνσταντέλια , το πόσο νοητικά και τεχνικά «δυνατός» είναι στο γήπεδο, ακόμα και η άνεση με την οποία ανέκαθεν οι προπονητές του τον χαρακτήριζαν «εξαιρετικά ευφυή» ποδοσφαιρικά, επιβεβαιώνουν προφανώς ότι έχει πολλά προσόντα για να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό επιθετικό χαφ. Τράβηξε από πολύ μικρή ηλικία πολλά βλέμματα πάνω του, άκουσε ευρωπαϊκές σειρήνες επίσης πολύ νωρίς, και πριν γίνει 18 φόρεσε την φανέλα της Α ομάδας. Στον ΠΑΟΚ ανήκει έως το 2027.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν εννιά ετών όταν πήγε στην ακαδημία της Αγίας Παρασκευής Βόλου. Αρχικά εκπαιδευόταν με συνομήλικους, γρήγορα όμως μπήκε στις προπονήσεις των μεγαλύτερων. Δεν είχε ωράριο, δεν τον ενδιέφερε. «Επαιζα όλη μέρα, επί πολλές ώρες, έπαιζα στα πάρκα, στο δρόμο», θυμάται ο ίδιος. «Εβρισκα πιο δημιουργικό το ποδόσφαιρο στο δρόμο, έτσι το ερωτεύτηκα», συνεχίζει.

Το 2013 μπήκε στη ζωή του ο ΠΑΟΚ κι από το Βόλο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή έπαιζε ως φορ, μετά μετατοπίστηκε στο κέντρο, αλλά και στις πλευρές. Ο ίδιος λέει ότι και «10άρι μου αρέσει και αριστερό εξτρέμ νομίζω μου ταιριάζει». Το μόνο που δεν θέλει να θυμάται είναι τότε που ένας από τους προπονητές του, τού ζήτησε να παίξει στόπερ. Δεν αστειεύεται. Δείχνει να το εννοεί όταν την μνημονεύει ίσως ως τη χειρότερη στιγμή του.

Στο PAOK Academy δούλεψε, κόπιασε, βίωσε ωραίες στιγμές, πήρε πολύτιμες εμπειρίες σε εγχώρια και διεθνή τουρνουά και αναδείχθηκε δύο φορές mvp στο εξωτερικό. Επίσης, με την Κ17 έζησε έναν χαμένο τελικό, απόλαυσε έναν κερδισμένο, με την Κ19 πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, όντας μάλιστα από μικρός στους «μεγάλους» της ακαδημίας.

Την σεζόν 2017-18 σε 14 ματς πέτυχε εννιά γκολ και μοίρασε επτά ασίστ. Την επόμενη σε 18 παιχνίδια πέτυχε τέσσερα γκολ κι έδωσε 15 πάσες για γκολ. Την περίοδο 2019-20 – όσο πρόλαβε να παιχτεί το πρωτάθλημα της Κ19, λόγω της διακοπής εξαιτίας της πανδημίας – σε επτά παιχνίδια πέτυχε ένα γκολ.  Οσο για την «μισή» σεζόν 2020-2021, είχε προλάβει σε έξι ματς να σκοράρει πέντε φορές και να βγάλει  τρεις ασίστ.  Είναι φυσικά, διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές.

Το 2021, βέβαια, μπήκε ιδανικά για τον Γιάννη Κωνσταντέλια , καθώς στις 17 Ιανουαρίου  έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα στο παιχνίδι ΟΦΗ – ΠΑΟΚ. Λίγο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια. Ολοκλήρωσε, μάλιστα, τη σεζόν, παίζοντας συνολικά σε τρία παιχνίδια.

Το πρώτο μισό της σεζόν 2021-22 έπαιξε στον Δικέφαλο. Πήρε συμμετοχή σε τέσσερα παιχνίδια και τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στην Έουπεν. Στο Βέλγιο έπαιξε σε οκτώ αγώνες κι επέστρεψε πιο ώριμος από ποτέ για να παλέψει για την ευκαιρία του στον Δικέφαλο.

Τη φετινή σεζόν ήρθε το αγωνιστικό ξέσπασμα. 23 συμμετοχές, ένα γκολ, έξι ασίστ, αμέτρητες απίθανες ενέργειες και όλο το μέλλον μπροστά του.

Χρόνια πολλά Mr.Breeze!».


Τελευταία νέα

Μετρά επιστροφή ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, αλλά το τελικό σφύριγμα σήμανε το φινάλε σε ένα απίθανο ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούλιο...

Στην ίδια κατηγορία