Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Εχουν μόνο οφέλη»

Δημοφιλή

Ο προπονητής της Κ-16 του ΠΑΟΚ, Ηλίας Γαλανόπουλος αναλύει τα κέρδη, που προκύπτουν για τους παίκτες του από την παρουσία τους στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΜ και την πρώτη τους γνωριμία με το ανδρικό ποδόσφαιρο.

Όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η Κ-16 πήρε μέρος στην Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ. Οι νέοι του Δικεφάλου τερμάτισαν στην 5η θέση του 6ου ομίλου με απολογισμό έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και οχτώ ήττες έχοντας αντιπάλους την Αναγέννηση Ν. Ρυσίου, τον Απόλλωνα Κ. Σχολαρίου, τον Αστέρα Ραιδεστού, τον Ατρόμητο Αγ. Αντωνίου, τον Ατρόμητο Τριαδίου, τη Δόξα Τριλόφου, τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου, τη Νίκη Μεσημερίου και τον Ορφέα Σουρωτής

Ο Ηλίας Γαλανόπουλος, προπονητής της ομάδας, αναλύει: «Η Κ-16 είναι μια ομάδα, που βρίσκεται στο μεταίχμιο της Κ-15 και της Κ-17, που παίρνουν μέρος στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα νέων της Σούπερ Λιγκ. Η βασική μας σκέψη ήταν το πώς θα βρίσκαμε ανταγωνιστικά παιχνίδια για τη συγκεκριμένη ομάδα. Το να παίρναμε μέρος σε ένα πρωτάθλημα νέων της ΕΠΣΜ δεν θα ήταν τόσο ωφέλιμο, μια και θα δίναμε μάξιμουμ τέσσερα-πέντε δυνατά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν. Φέτος δώσαμε συνολικά 26 αγώνες κόντρα σε ανδρικές ομάδες. Και από αυτούς, οι είκοσι ήταν πλήρως ανταγωνιστικά. Οι παίκτες βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις, και σ’ ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο αντίστοιχο ψυχοσυναισθηματικό. Παρ’ όλα αυτά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά σ’ αυτήν τη διαδικασία. Ο στόχος ήταν να πηγαίνουμε και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά γιατί μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι και να κερδίζουμε. Ουσιαστικά, αυτό που αντιμετώπισαν ήταν αυτό που συναντούσαμε εμείς, όταν αρχίζαμε το ποδόσφαιρο. Και μιλώ για τη γενιά παικτών γεννηθέντων στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970. Σ’ αυτήν την ηλικία, των 15-16 χρόνων, μπαίναμε στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Εμείς είχαμε κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν, τώρα οι παίκτες της Κ-16 είχαν μόνο εμάς τους προπονητές. Μόνο ωφέλειες μπορεί να έχει αυτό το πρωτάθλημα κι αυτή η διαδικασία, που συμμετείχαν σε παιχνίδια κόντρα σε άνδρες. Εχουν να κάνουν με τη δύναμη, με την ταχύτητα, με την εγρήγορση».

Οσο για τους αγωνιστικούς χώρους της κατηγορίας, σημειώνει: «Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι τα γήπεδα ήταν καλά, εξαιρουμένων δύο-τριών, που θα τα χαρακτήριζα έως και επικίνδυνα. Κι αν εμείς έχουμε το επιτελείο, που θα πέσει από πάνω μας και θα φροντίσει για την αποκατάσταση των παικτών, δίνοντας λύση σε πιθανό τραυματισμό, οι ερασιτέχνες παίκτες, που παράλληλα έχουν και τις δουλειές τους, συναντούν μεγαλύτερες δυσκολίες σ’ αυτά τα γήπεδα».

Πώς ήταν η επιστροφή σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς μετά τη διετία της πανδημίας; «Ενας τόσο μεγάλος αποκλεισμός επηρεάζει αρνητικά περισσότερο και λιγότερο θετικά, ειδικά όταν μιλάμε για εφήβους, οι οποίοι σ’ αυτήν την περίοδο της ζωής τους θα πρέπει να έχουν συνεχή αγωνιστικό ρυθμό και συνεχή εκπαίδευση» αναφέρει ο 44χρονος προπονητής, και συμπληρώνει: « Ο κορονοϊός αποτέλεσε εμπόδιο ακόμη και φέτος, αφού στα μέσα της σεζόν υπήρξαν παίκτες, που νοσούσαν και έπρεπε να μείνουν εκτός δράση για δύο εβδομάδες. Κάποιοι νόσησαν και δύο φορές, χάνοντας συνολικά ένα μήνα. Ολη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό ήταν πρωτόγνωρη και δεν γνωρίζουμε πώς θ’ αντιδράσουν οι παίκτες. Εχει να κάνει και με την ψυχοσύνθεση του καθένα παίκτη. Για κάποιους θα υπάρχουν απώλειες, για κάποιους άλλους όχι».

Το ρόστερ της Κ-16 αποτέλεσαν οι Τάσος Σεβαστίδης, Βασίλης Τσιντσόλης, Βαγγέλης Κατσαρός, Βασίλης Αρχοντακάκης (τερματοφύλακες), Τρύφων Καλιόγλου, Γιώργος Κούπενος, Γιώργος Τέλο, Παναγιώτης Τσίτσκας, Στάθης Πανικίδης, Κώστας Αρβανίτης, Χρήστος Ξεπαπαδάκης, Κώστας Πολυκράτης, Μάκης Μαγής, Αλκιβιάδης Αβράμπος (αμυντικοί), Βασίλης Παπαγεωργίου, Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ, Γιώργος Σαπάνης, Αντόνιο Ζούμπι, Κώστας Καραϊωάννου, Μάριος Καλαϊτσίδης, Κώστας Χατζηγαβριήλ, Λοϊζος Παπαδημητρίου (χαφ), Στέφανος Τζίμας, Γρηγόρης Πολιτάκης, Μάριος Μυλωνάς, Κώστας Βρύζας, Δημήτρης Χατσίδης, Ιορδάνης Κεσίδης, Μανώλης Τσομπάνης, Γεώργιος Μπάκας και Θανάσης Ζιώγας (επιθετικοί). Ο τελευταίος προστέθηκε στο ρόστερ τον περασμένο Ιανουάριο, προερχόμενος από τον Ηρακλή Λάρισας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μίσιτς και ηθική

Ακούγεται το όνομα του Μίσιτς για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και προφανώς δεν με χαλάει γιατί πρόκειται για έναν...

Στην ίδια κατηγορία