Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έχει έξτρα κίνητρο για τον τελικό

Δημοφιλή

Με εννέα τέρματα στο ενεργητικό του ο Στέφαν Σβαμπ έχει αναδειχθεί πολύ ψηλά στη λίστα των κεντρικών χαφ του ΠΑΟΚ των 30 τελευταίων χρόνων, που είχαν έφεση στο σκοράρισμα.

Ο 30χρονος μέσος χρειάζεται άλλο ένα γκολ το Σάββατο με τον Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου, προκειμένου να γίνει… διψήφιος και να ξεπεράσει τις αντίστοιχες επιδόσεις των Μαραγκού, Νάγκμπε και Καφέ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Σβαμπ αποτέλεσε την πρώτη κίνηση του Ολαφ Ρέμπε. Ο Αυστριακός ολοκλήρωνε την εξαετή παρουσία του στη Ραπίντ Bιέννης και την 1η Αυγούστου 2020 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του έμπειρου χαφ, ο οποίος είχε βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο συν ενός χρόνου. Ο 30χρονος κεντρικός μέσος ερχόταν στην Τούμπα για να καλύψει ουσιαστικά το κενό, που δημιουργούσε η αποχώρηση του Μαουρίσιο. Από αυτήν την άποψη, η επιλογή του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, μια και ο Σβαμπ, και (κατά πολύ) χαμηλότερες οικονομικές απολαβές από τον Βραζιλιάνο έχει, αλλά και μεγαλύτερη αγωνιστική προσφορά έχει να επιδείξει.

Ο Αυστριακός φλέρταρε αρκετές χρονιές με διψήφιο αριθμό τερμάτων στη θητεία του στη Ραπίντ. Και μια σεζόν (2017-18) έφθασε να πανηγυρίσει δεκατρία γκολ. Κάπως έτσι μέτρησε συνολικά 51 τέρματα σε 241 εμφανίσεις με την ομάδα της Βιέννης.

Η FORZA θυμάται τους κεντρικούς χαφ του ΠΑΟΚ από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος, οι οποίοι-αναλογικά-είχαν στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

ΚΑΙ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑΓΚΜΠΕ

Τη σεζόν 1997-98 ο Δικέφαλος είχε την τύχη να διαθέτει στις τάξεις του όχι έναν, αλλά δύο κεντρικούς μέσους με μεγάλη έφεση στο γκολ. Οι Σπύρος Μαραγκός και Τζο Νάγκμπε είχαν ολοκληρώσει εκείνη την περίοδο πετυχαίνοντας ο καθένας από εννέα τέρματα. Ο Μαραγκός είχε σκοράρει δύο φορές στο εντός έδρας ματς με την Σπάρτακ Τρνάβα (5-3) πριν αποβληθεί στο 69΄ της αναμέτρησης.

Από τους μέσους που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ και είχαν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα ήταν κι ο Παντελής Καφές, ο οποίος στην τελευταία σεζόν του στην Τούμπα (2002-03) είχε αγγίξει διψήφιο αριθμό τερμάτων (σταμάτησε τελικά στα εννέα, έχοντας πετύχει χατ-τρικ στην ήττα με 4-3 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Ριζούπολης). Με οχτώ γκολ είχε ολοκληρώσει τις σεζόν 1998-99 και 2001-02, ενώ άλλα έξι τέρματα είχε πετύχει την περίοδο 2000-01. Στην ίδια σεζόν επτά τέρματα είχε πανηγυρίσει κι ο Γιώτης Εγκωμίτης (είχε ανοίξει το σκορ στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό).

Αξιοσημείωτες οι επιδόσεις και του Κώστα Λαγωνίδη, και μάλιστα σε δύο συνεχόμενες σεζόν. Την περίοδο 1992-93 είχε σκοράρει οχτώ φορές (είχε πετύχει και τα δύο γκολ στο 2-1 της Τούμπας εναντίον της ΑΕΚ), ενώ δύο λιγότερες είχε παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Απολογισμό οχτώ γκολ είχε κι ο Εβγέν Σάχοφ στις δύο πρώτες σεζόν του στον ΠΑΟΚ. Στα έξι γκολ είχε σταματήσει πέρσι ο Γιόζιπ Μίσιτς, όσα είχαν πετύχει οι Γιώργος Κούτσης και Χρήστος Μαλαδένης τις σεζόν 2003-04 και 2004-05 αντίστοιχα.

Ο ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ

Χωρίς συναγωνισμό στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται ο Γιώργος Σκαρτάδος. Στη δεκαετή θητεία του στην Τούμπα είχε πέντε σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα 14 τέρματα της περιόδου 1989-90. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν και τις δύο επόμενες σεζόν (τις τελευταίες του στην Τούμπα) με δώδεκα και δέκα τέρματα αντίστοιχα. Στην πολύχρονη καριέρα του, βέβαια, στο Δικέφαλο, δεν αγωνίστηκε μόνο ως κεντρικός χαφ. Όταν ο ΠΑΟΚ (επί προεδρίας Γιώργου Παντελάκη) τον αποκτούσε από τη Ρόδο το καλοκαίρι του 1982, τον προόριζε για αντικαταστάτη του Γούναρη στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην πορεία ο Σκαρτάδος έπαιξε σε όλες σχεδόν τις θέσεις: στόπερ, λίμπερο, δεξί χαφ, αμυντικό χαφ, 10άρι, αριστερό χαφ, ακόμα και φορ. Κι όταν το 1992 αποχαιρετούσε τον ΠΑΟΚ, μετρούσε 88 γκολ σε συνολικά 285 εμφανίσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Μπάμπα ξεπέρασε τον εαυτό του

Ο Ράχμαν Μπάμπα αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι προκειμένου να κλείσει η… τρύπα που υπήρχε στο αριστερό άκρο...

Στην ίδια κατηγορία