Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύσκολο και να διώξει…

Δημοφιλή

Η αποστολή του ΠΑΟΚ, που έκανε το ταξίδι στη Σόφια για το παιχνίδι με τη Λέφσκι, αριθμούσε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 23 ποδοσφαιριστές. Το ρόστερ, βέβαια, του Δικεφάλου αποτελείται από ακόμη περισσότερους. Αλλωστε, στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας δεν πήγαν οι-προερχόμενοι από τραυματισμό-Λύρατζης, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα και Μιχαηλίδης, όπως κι ο ανέτοιμος Μπίσεσβαρ (μόλις τις τελευταίες ημέρες εντάχθηκε στο πρόγραμμα προετοιμασίας).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Στην αποστολή δεν… χώρεσαν κι άλλοι παίκτες, όπως οι Μιχάι, Λάμπρου και Μουργκ, για ν’ αναφερθούμε σ’ αυτούς, που δίνουν καθημερινά το «παρών» στις προπονήσεις. Γιατί υπάρχουν κι άλλοι, όπως οι Τέιλορ, Ζαμπά και Νινούα (για όσους έχουν ξεχάσει τον Γεωργιανό κεντρικό μέσο…), που μόνο τυπικά ανήκουν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Είναι σαφές ότι μέχρι την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, που φέτος έχει παραταθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ο Μπότο θα πρέπει να βρει λύσεις, όχι μόνο για τους (επιπλέον) παίκτες, που θ’ αποκτηθούν, αλλά για τους ακόμη περισσότερους, που θα πρέπει ν’ αποδεσμευτούν. Είτε οριστικά, είτε προσωρινά με τη λύση του δανεισμού, όπως συνέβη με τον Τζίμα, που θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το εύκολο και βολικό, βέβαια, για τον Μπότο θα ήταν να διατηρήσει στην ομάδα όλους τους «ανεπιθύμητους» ποδοσφαιριστές, διατηρώντας τους απλώς και μόνο στο ρόστερ και να επιστρατεύονται από τον Λουτσέσκου μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Τέτοιες, που συνήθως προκύπτουν προς τα τέλη κάθε σεζόν, όταν συσσωρεύονται οι απουσίες των βασικών παικτών, είτε από τιμωρίες με κάρτες, είτε από τραυματισμούς κι ο προπονητής καταφεύγει στην άκρη του πάγκου (κι ακόμη πιο πέρα) για να συμπληρώσει μια αποστολή αγώνα). Από τη στιγμή, όμως, που πάρθηκαν αποφάσεις για ανανέωση στο έμψυχο υλικό, που σήμανε και την έλευση στην Τούμπα πολλών νέων παικτών, αναπόφευκτα δημιουργήθηκε κι η ανάγκη για την αποχώρηση άλλων, που διαπιστωμένα δεν μπορούν (ή δεν ταιριάζουν) να προσφέρουν υπηρεσίες στον ΠΑΟΚ. Μόνο που, όταν υπάρχουν στη μέση τα συμβόλαια, δεν είναι καθόλου απλό να… ξεφορτωθείς έναν παίκτη. Στο κάτω κάτω, δεν έχει καμία ευθύνη, παραδείγματος χάρη, ο Τέιλορ, για το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του πρόσφεραν απλόχερα συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2024, με προοπτική, μάλιστα, επέκτασης για ακόμη ένα χρόνο… (τουλάχιστον ο Ζαμπά, που, βέβαια, έχει πολύ «βαρύτερο» συμβόλαιο, μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της… συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ).

Το συμπέρασμα είναι ότι όσο δύσκολη μπορεί ν’ αποδειχτεί η υπόθεση απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή, στο ίδιο περίπλοκη (μπορεί και περισσότερο) μπορεί να εξελιχτεί και η περίπτωση αποχώρησης ενός άλλου.


Τελευταία νέα

Μια ανάσα από την Μπάγερν ο Ζιντάν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ένα... βήμα πριν από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπάγερν Μονάχου! Ο...

Στην ίδια κατηγορία