Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Δυναστεία» Βαρέλα στον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Πώς θα σας φαίνονταν η εικόνα σε κάποια προπόνηση ή εσωτερικό διπλό ο Φερνάντο Βαρέλα να προσπαθεί ν’ ανακόψει τον πρωτότοκο γιο του, Γκουστάβο;

Είναι κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν, από τη στιγμή που ο Βαρέλα τζούνιορ έχει φθάσει να βρίσκεται στο ρόστερ της Κ-19. Και, όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, παίκτες της ομάδας νέων ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα για κάποιες προπονήσεις, προκειμένου να αξιολογούνται και από την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας.

Ο Γκουστάβο, βέβαια, δεν έχει κλείσει ακόμη ούτε τα δεκαεφτά του χρόνια (είναι γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου 2005). Αλλά δεν είναι κι ο μοναδικός από την κλάση του 2005 που έχει ανέβει στην ομάδα του Μαλεζά (οι Αγγελίδης, Δεληγιάννης και Καστίδης είναι επίσης γεννημένοι την ίδια χρονιά). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να αγωνίζεται στα παιχνίδια και της Κ-17, στο ρόστερ της οποίας ανήκε και πέρσι. Η σεζόν, βέβαια, ήταν «κουτσουρεμένη» εξαιτίας της πανδημίας, που είχε ως συνέπεια να διεξαχθούν μόλις πέντε αγωνιστικές. Κι ο Γκουστάβο χρησιμοποιήθηκε σε τέσσερα παιχνίδια, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Σ’ αντίθεση, πάντως, με τον πατέρα του, που κατά κανόνα φροντίζει στην καριέρα του να μη δέχεται γκολ η ομάδα του, ο Γκουστάβο επιδιώκει σε κάθε παιχνίδι να παραβιάζει τις αντίπαλες εστίες, μιας και αγωνίζεται στην επίθεση και όχι στα μετόπισθεν.

Ετσι κι αλλιώς, με την απόκτηση του Φερνάντο Βαρέλα από τη Στεάουα Βουκουρεστίου το καλοκαίρι του 2016, δεν ενισχύθηκε μόνο η πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και τμήματα από τις υποδομές του. Στο διάστημα παραμονής του στη ρουμανική πρωτεύουσα, ο 33χρονος αμυντικός δεν είχε μαζί την οικογένεια του, που παρέμεινε στην Πορτογαλία. Τουλάχιστον, όμως, οι δύο μεγαλύτεροι γιοί του είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Σπόρτιγκ Λισαβώνας. Κι όταν η οικογένεια Βαρέλα μετακόμισε σύσσωμη στη Θεσσαλονίκη, ο Γκουστάβο κι ο Τόμας απέκτησαν αυτομάτως νέα ποδοσφαιρική στέγη. Και από τα πράσινα της Σπόρτινγκ, φόρεσαν τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλύτερος γιος του Βαρέλα έγινε… διάσημος από το εντός έδρας παιχνίδι της 12ης Φεβρουαρίου 2008 με τη Λάρισα χάρη στη μεγάλη αγκαλιά που χάρισε στον πατέρα του αμέσως μετά το 2-0. Ο στόπερ του Δικεφάλου έψαχνε για πάνω από δεκατέσσερις μήνες- από τον Οκτώβριο του 2016- ένα τέρμα για να ξορκίσει την κατάρα του αυτογκόλ, που είχε σημειώσει σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και για το οποίο οι φίλοι των παιδιών του συζητούσαν στο σχολείο για μέρες.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει ακόμη ότι ο Γκουστάβο και τα δύο μικρότερα αδέλφια του δεν ήθελαν με τίποτα να φύγουν από την Ελλάδα, όταν πριν δύο χρόνια ο πατέρας του είχε βρεθεί με το… ενάμισι πόδι εκτός Τούμπας. Κι όταν τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή κι ο Βαρέλα ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός δημοσιοποίησε στα social media μια πολύ «δυνατή» στιγμή: τους τρεις γιους του να κλαίνε από χαρά, γιατί ο μπαμπάς τους τους έκανε το χατίρι και θα συνέχιζε την καριέρα του στην Τούμπα και αυτοί δεν θα αποχωρίζονταν τους φίλους τους και τους συμπαίκτες τους στην ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Όπως είναι γνωστό, ο Φερνάντο Βαρέλα έγινε πατέρας σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις στα δεκαεφτά του χρόνια. Και σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφερθεί σε μια δύσκολη κατάσταση, που είχε περάσει αυτός και η σύζυγός του, Αντρέια, με τον Γκουστάβο: «Το παιδί μου είχε αρρωστήσει, είχε 39-40 πυρετό και εμείς δεν είχαμε χρήματα για τα φάρμακα του. Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου».

Ο Γκουστάβο έχει συμμετάσχει σε αρκετές αποστολές των τμημάτων υποδομής σε τουρνουά του εξωτερικού. Κι όταν είχε τη δυνατότητα, ο πατέρας του ταξίδευε κι αυτός για να τον παρακολουθήσει αγωνιζόμενο από κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία