Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Διαφορετικό αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Εκπρόσωπος της νέας γενιάς, που ήρθε στον ΠΑΟΚ με στόχους και όνειρα. Ο Γιώργος Ελευθεριάδης στα 18 του χρόνια έκανε το μεγάλο βήμα ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη για τον Δικέφαλο και μιλάει στη FORZA για τους στόχους, τις φιλοδοξίες του αλλά και την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.

Πότε ήρθε η πρώτη σου επαφή με το χάντμπολ;

«Ξεκίνησα πριν έξι χρόνια, από τα δώδεκα μου. Ο πατέρας μου ήταν πρώην παίκτης του αθλήματος και πρωταθλητής. Έκανε μια ομάδα για μικρά αγόρια και σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Τελικά με κέρδισε από την αρχή».

Αν και μόλις 18, έχεις παραστάσεις από ανδρικές ομάδες. Πότε ήρθαν οι πρώτες σου συμμετοχές;

«Είχα πάρει κάποιες συμμετοχές με την ανδρική ομάδα του Φίλιππου Βέροιας, όντας ακόμα στην κατηγορία των παίδων, πριν από τρία χρόνια. Πέρσι στην ομάδα του Αρίωνα που είναι μια κατηγορία πιο κάτω, είχα ενεργό ρόλο. Μάλιστα βγήκα πρώτος σκόρερ στον Βόρειο όμιλο».

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στόχευση, επενδύοντας φέτος στα νιάτα. Πως σου φαίνεται από μέσα αυτή η προσπάθεια;

«Είναι κάτι διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ προτίμησε να στηριχθεί σε μια νεανική ομάδα, εντάσσοντας μας σε ένα σύνολο με εμπειρότερους αθλητές, ούτως ώστε να πάρουμε πράγματα από αυτούς. Είναι προοπτική που μπορεί να πάει μπροστά το χάντμπολ στην Ελλάδα. Το έχουμε ανάγκη αυτό οι νέοι, να γίνουμε ενεργοί από νωρίς στην μεγάλη κατηγορία».

Οι στόχοι για την σεζόν που ξεκινά;

«Στόχος της ομάδας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει πάντα ως στόχο την κορυφή. Προσωπικός στόχος είναι αρχικά να βοηθήσω τα μέγιστα στους συλλογικούς στόχους, γιατί όχι με την κατάκτηση κάποιου τίτλου».

Από ποιους συμπαίκτες σου προσπαθείς να «δανειστείς» τα περισσότερα;

«Σίγουρα, περισσότερα στοιχεία μπορώ να πάρω από τους παίκτες που αγωνίζονται στην θέση μου. Ο Γιώργος Μαστορογιάννης είναι κοντά μου, όπως και ο Θόδωρος Πετρίδης. Βέβαια από όλα τα παιδιά προσπαθώ να πάρω οτιδήποτε μπορώ για να γίνω καλύτερος».

Ήσουν βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε την πρώτη θέση στους Μεσογειακούς αγώνες το περασμένο καλοκαίρι. Τι εμπειρία ήταν αυτή;

«Ήταν η πιο σημαντική στιγμή μου ως τώρα. Νιώθω πολύ τυχερός που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι χαρούμενος που ήμουν στην Εθνική και θέλω να συνεχίσω να είμαι».

Εκεί είχες συμπαίκτες τον Χρύσανθο Τσαναξίδη και τον Γιώργο Παπαβασίλη, με τους οποίους είστε μαζί και στον ΠΑΟΚ. Βοήθησε αυτό να «δεθείτε» πιο γρήγορα;

«Ξεκινήσαμε με τα παιδιά νωρίτερα την προετοιμασία στην άμμο. Δεθήκαμε και ήρθαμε πιο κοντά με τον Χρύσανθο και τον Γιώργο, ενώ ήμασταν και λίγο πιο έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ».

Πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Πως είναι η προσαρμογή σου στην πόλη;

«Παράλληλα με το χάντμπολ, είμαι πρωτοετής φοιτητής στην Γυμναστική Ακαδημία. Από την αρχή μου στάθηκαν κάποια παιδιά και φίλοι από την ομάδα. Προσαρμόστηκα εύκολα είναι η αλήθεια».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα ξεκινάει νωρίς, αφού η πρωινή προπόνηση είναι συνήθως στις 8:30. Στην συνέχεια ακολουθεί η σχολή, το μεσημέρι λίγο ξεκούραση και το απόγευμα ακόμα μια προπόνηση με τον ΠΑΟΚ».

Πως θέλεις να εκμεταλλεύεσαι τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Προσπαθώ κυρίως να τον εκμεταλλεύομαι για την ξεκούραση μου, ειδικά όταν μιλάμε για καθημερινές. Μου αρέσει επίσης και η άθληση πέραν του χάντμπολ, έτσι πηγαίνω αρκετά συχνά στο γυμναστήριο. Πέραν αυτού, ίσως βγω χαλαρά για κάποιο καφέ, αλλά όχι κάτι περισσότερο».

Παρακολουθείς ταινίες ή σειρές;

«Εννοείται. Κάθε βράδυ μετά την προπόνηση θα κάτσω να δω κάποια ταινία ή σειρά. Από ταινίες μου αρέσουν πολύ οι αθλητισμού και τρόμου. Από σειρές, βλέπω το “La Casa de Papel» και το “Riverdale”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Χάλκινη» η Κ18 βόλεϊ του ΠΑΟΚ!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ....

Στην ίδια κατηγορία