Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δεν υπάρχει άλλη λύση ρεαλιστική

Δημοφιλή

Για τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, που θα πάρει μέρος στη Σούπερ Λιγκ 2 (όταν αυτή, επιτέλους, αρχίσει…) μπορεί να μην είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα το ότι πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιεί ως έδρα το Καυτανζόγλειο. Τουλάχιστον μιλώντας σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί, κατά τα άλλα, δεν ήταν καθόλου μικρή η αναστάτωση, που προκλήθηκε εξαιτίας της κωλυσιεργίας από πλευράς διοίκησης του εθνικού σταδίου στην αποστολή προς την ΠΑΕ για υπογραφή της απαραίτητης σύμβασης και, πολύ δε περισσότερο, με όρους, που δεν ήταν δυνατό να γίνουν αποδεκτοί.

Μιλώντας, ωστόσο, για το γήπεδο, που για μια τριετία (τουλάχιστον) πρόκειται να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο διάστημα κατασκευής της Νέας Τούμπας, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέραν του Καυτανζογλείου. Τέτοιες λύσεις τουλάχιστον που δεν θα ταλαιπωρούσαν, τόσο την ομάδα, όσο και το φίλαθλο κόσμο της, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα στερούνταν πρακτικά της δυνατότητας να την παρακολουθεί ανά δύο εβδομάδες από κοντά.

Η μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο συνιστά μηδέν ταλαιπωρία για το αγωνιστικό τμήμα και μηδέν ταλαιπωρία για τον κόσμο. Αντίθετα, έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα για τη διοίκηση της ΠΑΕ, που έχει πέσει πάνω σε «τείχος» απροθυμίας της πολιτείας να διευκολύνει τη μετακόμιση από την Τούμπα στο γειτονικό Καυτανζόγλειο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κύριο έργο της κατασκευής της Νέας Τούμπας και την περαιτέρω καθυστέρηση στο όλο χρονοδιάγραμμα. Μόνο που για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική επιλογή από το να επιμείνει στη χρήση του εθνικού σταδίου. Το αμέσως επόμενο μεγάλο-σε χωρητικότητα-γήπεδο της Θεσσαλονίκης είναι το «Κλεάνθης Βικελίδης», επιλογή που, αυτομάτως, αποκλείεται για τους γνωστούς λόγους. Κι όμως, πριν 41 χρόνια ο Δικέφαλος είχε χρησιμοποιήσει σε αρκετά παιχνίδια, πέραν του Καυτανζογλείου, και το-τότε επονομαζόμενο-Χαριλάου ως έδρα, μετά την κατάρρευση της θύρας 8 στην Τούμπα και το αναγκαστικό, έστω προσωρινό, λουκέτο στο γήπεδο του. Και η περιορισμένη χωρητικότητα των άλλων γηπέδων της Θεσσαλονίκης-αφήνοντας κατά μέρος τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται-οδηγεί αυτομάτως στην απόρριψη τους.

Τι μένει; Να ψάξει ο ΠΑΟΚ έδρα –λίγο ή πολύ-μακριά από τη βάση του; Στο Πανθεσσαλικό; Στην Καβάλα; Στα Τρίκαλα; Στο ΟΑΚΑ; Ολοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες, που συνεπάγεται μια (ή και κάποια άλλη) από τις παραπάνω «λύσεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σε δεκαέξι ευρωπαϊκές Πέμπτες ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε, εξελίχθηκε, ωρίμασε, «ψήλωσε»

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι, όταν ο ΠΑΟΚ εισήλθε σε αυτή την περιπέτεια με ένα μεγάλο «πρέπει»...

Στην ίδια κατηγορία