Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Δεν θέλω να φύγω από εδώ!»

Δημοφιλή

Μετά το πρώτο εξάμηνο στην Τούμπα, λίγοι τον περίμεναν αλλά ο Γιόζιπ Μίσιτς κατάφερε γρήγορα να κερδίσει την εκτίμηση των πάντων και να εξελιχτεί σε πολύτιμη μονάδα για τον ΠΑΟΚ

Ο Κροάτης χαφ συστήνεται σε όλους, μέσω της FORZA, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στην Ελλάδα!

Μετά από 6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, έχεις 2 γκολ και 4 ασίστ. Αυτός είναι ο Γιόζιπ Μίσιτς;

«Ναι, είναι πολύ καλή στατιστική, δεν μπορείς να πεις! Για να είμαι ειλικρινής, τα γκολ είναι ωραία, αλλά εμένα μου αρέσουν πιο πολύ οι ασίστ. Αυτές κάνουν χαρούμενους δύο ανθρώπους. Αυτόν που τις δίνει την πάσα κι αυτόν, που σκοράρει»

Πέρσι δεν μιλούσε κανείς για τον Μίσιτς, φέτος φαίνεται πως είσαι από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας. Πως άλλαξε αυτό;

«Η προσαρμογή σε ένα καινούριο περιβάλλον, σε μια καινούρια ομάδα, ειδικά μέσα στη σεζόν, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει χρόνου. Πέρσι δεν έπαιξα πολύ, τώρα αυτό άλλαξε. Με τη Σλόβαν τραυματίστηκε ο Ομάρ, πήρα την ευκαιρία, έπαιξα μαζί με τον Εσίτι και όλα πήραν το δρόμο τους».

Στο διάστημα, που ήσουν έξω, σκέφτηκες ότι είναι ήταν κακή επιλογή κι όταν ίσως έπρεπε να φύγεις;

«Όχι. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ευκαιρία. Μην ξεχνάτε ότι η ομάδα έπαιζε καλά, κέρδιζε, ήταν 1η στη βαθμολογία κι ο Σάκχοφ με τον Μαουρίσιο πήγαιναν πολύ καλά. Είναι και οι δύο πάρα πολύ καλοί παίκτες! Πίστευα πάντα στον εαυτό μου, περίμενα την ευκαιρία μου. Το σημαντικό είναι να δουλεύεις στην προπόνηση και να είσαι έτοιμος όταν θα έρθει»

Σε όλες τις ομάδες, που έπαιξες, φοράς τη φανέλα με το 27. Σημαίνει κάτι;

«Όχι! Όταν ξεκίνησαν στην Όσιεκ, ήταν το νούμερο που ήταν διαθέσιμο. Έ, είπα να μην το αλλάξω και το κουβαλώ εδώ και χρόνια. Μάλλον στην πορεία μου φέρνει τύχη!»

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, σκόραρες και πήγες να το πανηγυρίσεις με τον Ζίβκοβιτς. Γιατί;

«Του είχα πριν το παιχνίδι ότι αν σκοράρω, θα του το αφιερώσω. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, κάνουμε παρέα, θα πιούμε καφέ μαζί, θα φάμε για φαγητό. Είμαστε φίλοι».

Είναι Σέρβος, είσαι Κροάτης. Τα έχετε ξεπεράσει αυτά;

«Δεν έχω πρόβλημα εγώ, αυτά είναι τρελά πράγματα. Μεγάλωσα κοντά στο Βίνκοβτσι, 40 χιλιόμετρα από μια πόλη, που βομβαρδίστηκε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, αλλά αυτά είναι παρελθόν»

Τη σεζόν 2016-17 κατέκτησες με τη Ριέκα το ντάμπλ, πέρσι πήρες το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ. Πως σου φάνηκε;

«Είναι φοβερή εμπειρία, έγινε χαμός στην πόλη! Πως κόσμο είχε αυτή τη φιέστα;»

Ποιος ξέρει;

«Ήταν ωραία εμπειρία. Γράψαμε ιστορία, έμαθα ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πάρει ποτέ το νταμπλ. Είμαστε όλοι περήφανοι γι΄ αυτό που έγινε, νομίζω θα μας μείνει αξέχαστο».

Αν και δεν είσαι πολύ παλιός στην ομάδα, βλέπεις διαφορές στον περσινό και στον φετινό ΠΑΟΚ;

«Αλλαξε ο προπονητής στην ομάδα κι όταν συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο για όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής άλλαξε το σχηματισμό κι αυτό ήταν λίγο πολύπλοκο. Ξεκινήσαμε να παίζουμε 3-4-3, όταν έχουμε κατοχή της μπάλα και 4-4-2 όταν αμυνόμαστε. Η προσαρμογή όταν ήταν δύσκολη σε τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα νομίζω ότι έχουμε βρει το δρόμο μας και παίζουμε καλά. Είμαστε γενικώς σε μια διαδικασία να παίζουμε ολοένα και καλύτερα»

Πως σου φαίνεται η θέση σου σ΄ αυτό το σύστημα;

«Μου αρέσει. Έχω περισσότερους χώρους, να πασάρω, να σουτάρω…»

Όλοι λένε, ότι φέτος ο ΠΑΟΚ δέχεται εύκολα γκολ, ειδικά από στημένες μπάλες. Γιατί;

«Είναι αλήθεια. Έχουμε πρόβλημα σ’  αυτό το κομμάτι. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε, δουλεύουμε γι΄ αυτό στην προπόνηση»

Στο κέντρο παίζεις τελευταία με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Και οι δύο δεν μιλάτε καλά αγγλικά. Πως συνεννοείστε;

«Κυρίως με τη γλώσσα του ποδοσφαίρου! Μιλάω λίγα πορτογαλικά και συνεννοούμαστε. Λίγο με τα χέρια, με τα νοήματα, τα καταφέρνουμε. Με τους περισσότερους συνεννοούμαστε στα πορτογαλικά»

Πως σου φαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι καλό πρωτάθλημα, υπάρχουν καλές ομάδες. Αυτό που δεν είναι πολύ ωραίο είναι το ότι πολλές ομάδες ακόμη και στο γήπεδό τους, παίζουν πολύ αμυντικά. Δεν είναι πολύ ωραίο αυτό, αλλά ΟΚ…»

Στην Ελλάδα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τους διαιτητές, για το VAR… Πως τα εισπράττεις όλα αυτά;

«Γενικώς, δεν μου αρέσει το VAR. Σταματάει το παιχνίδι πολύ, μπορούμε να περιμένουμε κάποια λεπτά για μια φάση. Χάνεται λίγο το συναίσθημα, πετυχαίνεις γκολ και πρέπει να περιμένεις κάποιες φορές για να πανηγυρίσεις. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι φέρνει δικαιοσύνη. Διορθώνονται λάθη. Έχει τα καλά του, έχει και τα αρνητικά του»

Πως τη βλέπεις τη μάχη στην κορυφή;

«Φαίνεται πως θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα εμείς και ο Ολυμπιακός μέχρι τέλους. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, εμείς δεν έχουμε Ευρώπη. Το σημαντικό για μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι να πάμε στον Πειραιά για το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει την Ευρώπη, θα χάσει ενέργεια, ίσως έχει απώλειες. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα και φυσικά μπορούμε να πάρουμε και φέτος το πρωτάθλημα».

Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης. Δεν είναι σκληρό για σας να μην έχετε δουλειά μέσα στη βδομάδα;

«Είναι. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε με τον Άγιαξ, ενώ παλέψαμε πολύ και ήμασταν κοντά. Με τη Σλόβαν δεν παίξαμε καλά. Δεχτήκαμε πολλά γκολ. Είχαμε πάλι ευκαιρίες, αλλά όταν χρειάστηκε, δεν είχαμε τύχη. Γενικά, δεν μας πήγε. Και πέρσι όταν ήρθα, ο ΠΑΟΚ είχε ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη. Δεν με θέλει… Όταν πήραμε το πρωτάθλημα με τη Ριέκα, αποκλειστήκαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ολυμπιακό! Ελπίζω του χρόνου να είμαστε πιο τυχεροί!»

Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αγοράσει τα δικαιώματά σου από την Σπόρτινγκ. Εσύ τι θέλεις;

«Αυτό δεν σηκώνει και πολλή συζήτηση! Εγώ θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να μείνει ευχαριστημένος και το καλοκαίρι να με κρατήσει και να υπογράψουμε καινούριο συμβόλαιο. Είμαι δανεικός από την Σπόρτινγκ, αλλά θέλω να μείνω στη Θεσσαλονίκη. Είναι το καλύτερο για την καριέρα μου και για την οικογένειά μου. Με τη σύζυγό μου και τον γιό μας, που είναι 9 μηνών, περνάμε τέλεια εδώ, παίζω σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν θέλουμε να φύγουμε»

Έχεις μιλήσει με τον ΠΑΟΚ, ή έστω ο μάνατζέρ σου, για το τι θα γίνει το καλοκαίρι;

«Όχι ακόμη. Έχουμε χρόνου. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Δεν σκέφτεσαι πια την επιστροφή στην Σπόρτινγκ; Γιατί δεν μπόρεσες να καθιερωθείς εκεί;

«Είχα πολύ δύσκολο προπονητή εκεί, τον Ζέσους. Δε μου έδωσε ευκαιρίες, δεν θέλω να το θυμάμαι. Υπήρχαν γενικώς προβλήματα, τον Μάιο του 2018 ήρθαν οι οπαδοί στην προπόνηση και ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία. Ο Ντος τραυματίστηκε, οι περισσότεροι παίκτες ζήτησαν να φύγουν. Αυτά πέρασαν, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και μακάρι να μείνω»

Πως είναι ο Μίσιτς εκτός γηπέδων;

«Όπως όλοι οι άνθρωποι! Ζούμε σε μια υπέροχη πόλη, περνάμε πολύ ωραία στη Θεσσαλονίκη, έχει καλό φαγητό, καλό καφέ! Περνάμε ώρες οικογενειακά με τον Ζίβκοβιτς…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Aκόμα εκτός ο Μπάμπα

Στενεύουν τα περιθώρια για τον Ράχμαν Μπάμπα, με τον Γκανέζο μπακ να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και στην...

Στην ίδια κατηγορία