Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δεν περνάει κι… άσχημα στη Ρωσία

Δημοφιλή

Ο Δικέφαλος βρίσκεται για πέμπτη φορά στην ιστορία του στη Ρωσία και η FORZA σας θυμίζει τις προηγούμενες εκεί παρουσίες του απέναντι-κατά σειρά-σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρούμπιν Καζάν, Κράσνονταρ και Σπαρτάκ Μόσχας.

Η πρώτη επίσκεψη ήταν για τον αγώνα ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2010-11. Το παιχνίδι της 22ας Φεβρουαρίου 2011 είχε διεξαχθεί νωρίς το απόγευμα, αλλά ο υδράργυρος είχε κατρακυλήσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των παικτών του Μάκη Χάβου, που είχαν χάσει και στο πρώτο ματς της Τούμπας με 1-0. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε συγκλονιστική εμφάνιση στο Λουζνίκι, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Δικέφαλος είχε δοκάρι στο 36΄ με τον Μουσλίμοβιτς, στο 67΄ ο Βόσνιος άνοιξε το σκορ, στο 75΄ ο Σαλπιγγίδης έχασε κλασική ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και στο 80΄ διαμορφώθηκε το τελικό 1-1, αφού ο Ιγκνάσεβιτς πρόλαβε τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά την απόκρουση του Κρέσιτς στο πέναλτι του Βάγκνερ Λοβ. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Κροάτης γκολκίπερ έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση με τη φανέλα του Δικεφάλου. Με την επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη είχε σημειωθεί αποχή των παικτών από την προπόνηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. «Μαζί θα βρούμε τη λύση» ήταν το μήνυμα-απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Ζαγοράκη.

Την αμέσως επόμενη σεζόν η κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ οδήγησε την αποστολή του ΠΑΟΚ και πάλι στη Ρωσία, εκείνη τη φορά στο Καζάν. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι (φωτογραφία), που είχε αρχίσει στον όμιλό της με «λευκή» ισοπαλία εναντίον της Τότεναμ, ταξίδεψε στη ρωσική πόλη με τον «αέρα» της άνετης νίκης με 3-0 επί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Στο παιχνίδι της 29ης Σεπτεμβρίου 2011 ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ στο 22΄, οι Ρώσοι ανέτρεψαν τη σε βάρος τους κατάσταση στις αρχές του β΄ μέρους, αλλά στο 80΄ ο Φωτάκης διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Εκείνος ο βαθμός της ισοπαλίας αποδείχτηκε καθοριστικός στο τέλος, μια και ο ΠΑΟΚ πρώτευσε στον όμιλο του με δώδεκα βαθμούς έναντι έντεκα της Ρούμπιν και δέκα της Τότεναμ (αποκλείστηκε). Με την επιστροφή στην Ελλάδα, τον ΠΑΟΚ περίμενε ένα ακόμη ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όπου ηττήθηκε 2-1.

Το εκτός έδρας παιχνίδι της 5ης Νοεμβρίου 2015 εναντίον της Κράσνονταρ ήταν για τη 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ιγκορ Τούντορ προέρχονταν από τρεις ισοπαλίες (0-0 με Γκαμπάλα, 1-1 με Ντόρτμουντ και 0-0 με Κράσνονταρ στην Τούμπα), συνεπώς χρειάζονταν τουλάχιστον να μη χάσει, προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Δεν τα κατάφερε, όμως, ηττήθηκε με 2-1 (μείωσε ο Μακ στις καθυστερήσεις του αγώνα), αποτέλεσμα που την έθεσε πρόωρα εκτός συνέχειας της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τραυματίας είχε τελειώσει το παιχνίδι ο Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για διάστημα δυόμισι μηνών. Ουσιαστικά, άρχισε από τότε να μετρά αντίστροφα για την αποχώρηση του από το ρόστερ, κάτι που συνέβη τον Ιανουάριο, που ακολούθησε.

Πριν από δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Μόσχα για να δώσει τη ρεβάνς απέναντι στη Σπαρτάκ του Μάσιμο Καρέρα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 3-2 του πρώτου αγώνα της Τούμπας άφησε ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης και για τις δύο ομάδες. Τελικά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε όρθια στη ρωσική πρωτεύουσα, έφερε 0-0 και εξασφάλισε την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο«Μυρίζει» έντονα Ελλάδα
Επόμενο άρθρο“Oχι” Iβάν σε Ζαμπά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Θα γίνει… τράμπα σε Ferrari και Μercedes;

Οι φήμες στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1 αναφέρουν πως ο Κάρλος Σάινθ και η Mercedes είχαν μια πρώτη...

Στην ίδια κατηγορία