Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν μετράει το πώς προκρίθηκαν

Δημοφιλή

Το ότι ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ν’ αποκλείσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό για να φθάσει στον τελικό, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός… μάχονταν κόντρα σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία, δεν σημαίνει ότι απέκτησε και κάποιο… μπόνους για τη μεταξύ τους αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Οι δύο ομάδες θ’ αρχίσουν-θεωρητικά-από την ίδια αφετηρία την προσπάθεια τους για κατάκτηση του τροπαίου, κι όποιος αντέξει…Αυτή είναι, άλλωστε, κι η ιδιαιτερότητα του κυπέλλου, που δίνει την ευκαιρία και σε ομάδες, που δεν συγκαταλέγονται στις απόλυτες πρωταγωνίστριες του πρωταθλήματος, να φθάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Και σε ένα παιχνίδι-τελικό, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Αν μη τι άλλο, με την επιτυχία του ν΄ αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να βρεθεί-για μια ακόμη χρονιά-στον τελικό του κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ συντηρεί, και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα, το ενδιαφέρον των φιλάθλων του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Γιατί, κακά τα ψέματα, σε διαφορετική περίπτωση, τα εναπομείναντα παιχνίδια για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα παρέπεμπαν σε αγγαρεία για όλους. Για τους παίκτες, κυρίως, αλλά και για τους φιλάθλους.

Σημασία, βέβαια, έχει το τι έγινε κι όχι το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού της Τούμπας δεν ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ –αλλά ούτε και κακό, όπως αποδείχτηκε-που, επιπλέον, έπρεπε να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς έχοντας σημαντικές απουσίες (κυρίως τους Βιεϊρίνια, Τσιγγάρα και Ελ Καντουρί). Φάνηκε, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, που έχασε στη διάρκεια του ματς και τους Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα, δεν επηρεάζεται, τουλάχιστον δραστικά, από τις απουσίες, που κάθε τόσο προκύπτουν. Παίκτες, όπως οι Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Σοάρες, Τσόλακ, Μουργκ και Τέιλορ, που δεν έχουν… ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις τους, κλήθηκαν, σε ένα παιχνίδι κυριολεκτικά χωρίς αύριο, να μπαλώσουν κενά. Και το αποτέλεσμα έδειξε ότι τελικά τα κατάφεραν κόντρα και στα… προγνωστικά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Πάμε, λοιπόν, σ΄ έναν τελικό κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, όπου μετά από τρία χρόνια θα δούμε ξανά κόσμο στις εξέδρες. Το πόσοι ακριβώς φίλαθλοι των δύο φιναλίστ θα βρεθούν στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου θα το μάθουμε προσεχώς. Τουλάχιστον δεν θα αντικρύσουμε ξανά το καταθλιπτικό θέαμα ενός άδειου από ΟΑΚΑ κόσμο, όπως το είχαμε βιώσει πέρσι και πριν τρία χρόνια (ενδιάμεσα και στο Πανθεσσαλικό στάδιο). Είτε αναγκαστικά λόγω κορονοϊού, είτε της αδυναμίας της πολιτείας να περιφρουρήσει την τάξη, απομονώνοντας τους οπαδούς-ταραξίες, εκείνους που έχουν ως… προτεραιότητα να παίξουν ξύλο κι όχι να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Ακόμη κι αν αυτός είναι ο τελικός κυπέλλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κρίσιμη μέρα για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κορυφώνει την προετοιμασία του για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει πλέον...

Στην ίδια κατηγορία