Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν είναι μόνο ο Φρατζέσκος

Δημοφιλή

Με το σπάνιας ομορφιάς γκολ, που πέτυχε ο Νίκα Νινούα στο Αγρίνιο εναντίον του Παναιτωλικού, μας έδωσε την αφορμή ν’ αναζητήσουμε τους κατά καιρούς σπεσιαλίστες του ΠΑΟΚ στις εκτελέσεις φάουλ.

Φυσικά, για τον Κώστα Φρατζέσκο δεν χρειάζονταν κάποια ενδελεχή έρευνα. Οσοι είχαν την τύχη να τον βλέπουν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 να αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ασφαλώς θα θυμούνται τη χαρακτηριστική ευχέρεια του να σκοράρει με χτυπήματα φάουλ. Με το Δικέφαλο είχε πετύχει συνολικά 54 γκολ. Από αυτά, τα μισά και παραπάνω (32!), ήταν με φάουλ. Το εκπληκτικό ήταν ότι, στο ίδιο χρονικό διάστημα, δεν είχε την ίδια ικανότητα από το σημείο του πέναλτι, αφού σε τρεις απόπειρες του να σκοράρει από την άσπρη βούλα, είχε αστοχήσει ισάριθμες φορές! Λες και το τείχος παικτών, που κάθε φορά ορθώνονταν μπροστά του, τον βοηθούσε να σημαδέψει καλύτερα την αντίπαλη εστία…

Ιδιαίτερα εύστοχος στις εκτελέσεις ήταν και ο Αλβες Λίνο. Ο Βραζιλιάνος μπακ είχε πετύχει συνολικά δεκαέξι γκολ και από αυτά τα έξι ήταν με χτυπήματα φάουλ. Μάλιστα, τα πρώτα τέσσερα γκολ με τον ΠΑΟΚ ήταν όλα από φάουλ (σεζόν 2009-10): στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βαλερένγκα, εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, στο εκτός έδρας ματς με το Λεβαδειακό και στο παιχνίδι κυπέλλου στις Σέρρες. Τις σεζόν που ακολούθησαν, πέτυχε άλλα δύο γκολ στην Τούμπα, σε παιχνίδια κόντρα σε Ατρόμητο και (πάλι) με Λεβαδειακό.

Αλλά και ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει σχετική ικανότητα. Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει το απίθανο γκολ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (σεζόν 2009-10); Την ίδια περίοδο προηγήθηκε το τέρμα εναντίον του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, ενώ από φάουλ είχε σκοράρει και στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ της σεζόν 2010-11. Την επόμενη περίοδο πανηγύρισε γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλερένγκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκαρσία πέτυχε έξι γκολ και από αυτά τα πέντε ήταν από στημένες φάσεις (σε ματς στην Κέρκυρα είχε σκοράρει από το κόρνερ!).

Ο Σπύρος Μαραγκός είχε επίσης το χάρισμα να σκοράρει με φάουλ. Μάλιστα, είχε πανηγυρίσει γκολ σε τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια: με τη Σπάρτακ Τρνάβα στην Τούμπα και με τη Λοκομοτίβ και την Μπενφίκα σε Τιφλίδα και Λισαβόνα αντίστοιχα. Εντός των συνόρων, είχε σκοράρει στο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της σεζόν 1999-00 εναντίον της ΑΕΚ, όπως και τρία χρόνια νωρίτερα σε ματς στην Τούμπα κόντρα στην Παναχαϊκή.

Τη δεκαετία του 1980, εκείνος που ξεχώριζε ήταν ο Βασίλης Βασιλάκος. Μάλιστα, σε παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (σεζόν 1985-86) είχε σκοράρει δύο φορές με εκτελέσεις φάουλ. Μακριά από την Τούμπα είχε πετύχει γκολ στην Κόρινθο εναντίον της ΑΕΚ (τυπικά γηπεδούχος) την Πρωτομαγιά του 1983, όπως και στο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ (σεζόν 1986-87), στο ματς που έχασε τη ζωή του ο Χαράλαμπος Μπλιώνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία