Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δέκα ερωτήσεις-απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β΄

Δημοφιλή

Aρχισε επιτέλους η Σούπερ Λιγκ 2, που διεξάγεται σε δύο ομίλους, με τη συμμετοχή συνολικά 34 ομάδων, μεταξύ αυτών και των αντίστοιχων δεύτερων του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Η παρθενική παρουσία του ΠΑΟΚ Β΄ (όπως και των άλλων τριών του κέντρου) δίνει έξτρα ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Την ίδια στιγμή, βέβαια, όπως για κάθετι καινούριο, υπάρχουν ερωτηματικά και απορίες στο ευρύ φίλαθλο κοινό για τις δεύτερες ομάδες, για τους όρους συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, για τη σχέση τους με τις αντίστοιχες πρώτες, για το ποιοι παίκτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής κλπ.

Μέσα από δέκα ερωτήσεις-απαντήσεις η FORZA επιχειρεί να λύσεις όλες τις απορίες.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ Β΄ (ή και οι άλλες δεύτερες ομάδες) να προβιβαστεί ή να υποβιβαστεί;

Αυτές οι ομάδες, για τη φετινή και την επόμενη σεζόν, δεν θα μπορούν να υποβιβαστούν, αλλά αυτός ο περιορισμός θα αρθεί εφόσον υποβιβαστεί η αντίστοιχη πρώτη ομάδα τους (προφανώς και πρόκειται για ένα θεωρητικό ενδεχόμενο). Από την αγωνιστική περίοδο 2023- 2024 και έπειτα, δεν θα υπάρχει περιορισμός στο θέμα των υποβιβασμών. Οι δεύτερες ομάδες δεν έχουν δικαίωμα προβιβασμού στη Σούπερ Λιγκ.

Ποια είναι τα όρια ηλικίας στις δεύτερες ομάδες;

Το όριο ηλικίας για την συμμετοχή στις ομάδες Β΄ αφορά στους παίκτες που έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους έως και εκείνους που κατά την 1η Ιανουαρίου 2021 δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, μόνο πέντε ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι.

Υπάρχουν περιορισμοί στη χρησιμοποίηση ξένων παικτών, αλλά και υποχρέωση για μίνιμουμ παρουσία Ελλήνων παικτών στην αρχική ενδεκάδα;

Υποχρεωτικά σε κάθε αγώνα θα πρέπει να παίζουν τουλάχιστον πέντε παίκτες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική μας ομάδα. Από την άλλη, οι δεύτερες ομάδες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν περισσότερους από τέσσερις ξένους (μη κοινοτικούς). Επιπλέον, στο φύλλο αγώνα θα πρέπει να αναγράφονται τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από ελληνικές ακαδημίες και με θητεία σε αυτές για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Μπορεί οποιοσδήποτε παίκτης από την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ να παίξει στην αντίστοιχη δεύτερη; Ισχύει το ίδιο και στην αντίστροφη περίπτωση;

Κάθε ένας παίκτης από την πρώτη ομάδα μπορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ Β΄. Αλλά και όλοι οι παίκτες της δεύτερης ομάδας μπορούν να παίξουν στην αντίστοιχη πρώτη.

Για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός Β΄ θα παίξει στο βόρειο όμιλο κι όχι στο νότιο;

Ενας από τους Ολυμπιακό Β΄, Παναθηναϊκό Β΄ και ΑΕΚ Β΄ έπρεπε να παίξει στο βόρειο όμιλο, στον οποίο ούτως ή άλλως θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ Β΄, για να υπάρχει ισορροπία (από δύο δεύτερες ομάδες σε κάθε όμιλο). Κατόπιν σχετικής κλήρωσης προέκυψε ο Ολυμπιακός Β΄. Του χρόνου αυτή τη θέση θα την πάρει ο Παναθηναϊκός Β’ και τη σεζόν 2023/24 θ’ ακολουθήσει η ΑΕΚ Β΄.

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ Β΄;

Δεν είναι σίγουρα ο πρωταθλητισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κατεβαίνει στα παιχνίδια για να τα… χάνει. Ο στόχος είναι να προετοιμάσει τους παίκτες, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, για τη μεγάλη ομάδα. Επιπλέον, δίνεται αγωνιστική διέξοδος σε παίκτες, που τερματίζουν την πορεία τους στην ακαδημία, να παραμένουν σε «ασφαλές» περιβάλλον, να μην… σκορπίζουν από εδώ και από εκεί σε κατά κανόνα ατελέσφορους δανεισμούς και να παρακολουθείται από πολύ κοντά, αγωνιζόμενοι σε επίπεδο ανδρικού ποδοσφαίρου, η εξέλιξη της καριέρας τους.

Γιατί πήρε κλειδάριθμο η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του πρωταθλήματος;

Αυτό συνέβη γιατί θα έχει κοινή έδρα (το γήπεδο του Μακεδονικού) με τον Απόλλωνα Πόντου. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ Β΄ θα παίζει διαφορετική ημέρα με την πρώτη ομάδα, ανεξαρτήτως της έδρας των αγώνων τους.

Ποια είναι η δεύτερη έδρα, που έχει δηλωθεί από τον ΠΑΟΚ Β΄;

Εστω και για τυπικούς λόγους, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώνει στην αρχή της σεζόν ένα δεύτερο γήπεδο για τα εντός έδρας παιχνίδια της. Οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ έχουν δηλώσει το γήπεδο της Τούμπας.

Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της Σούπερ Λιγκ 2;

Με παρέμβαση και της πολιτείας, αναμένεται ότι αγώνες της κατηγορίας θα μεταδίδονται απευθείας από την ΕΡΤ.

Εχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δεύτερες ομάδες στη διοργάνωση του κυπέλλου;

Όχι, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Επιπλέον, όποιος έχει δεύτερη ομάδα, δεν υποχρεούται να έχει αντίστοιχη ομάδα υποδομής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τακουρίδης: «Συγκεντρωμένοι για την πρόκριση στον τελικό»

Το βράδυ της Παρασκευής (29/3) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στην Λάρισα τον Ολυμπιακό, με στόχο την πρόκριση στον τελικό...

Στην ίδια κατηγορία