Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δέχεται πόλεμο από παντού

Δημοφιλή

Είναι σαφές πλέον πως ο ΠΑΟΚ δέχεται πόλεμο από παντού. Πολιτικά, παραγοντικά σε επίπεδο ΕΠΟ, μιντιακά από τα ΜΜΕ των ανθρώπων που ελέγχουν και ομάδα – και όχι μόνο.

Από τον εαυτό μου κοιτώντας, ένα πράγμα που με τρελαίνει και μου στερεί την ισορροπία, είναι να πρέπει να βρίσκομαι σε θέση άμυνας. Δεν είμαι βέβαια και από αυτούς που θα πάρουν φόρα και θα χτυπήσουν το κεφάλι τους στο τοίχο. Είμαι της στρατηγικής, με τρέφει αυτό, ξέρω πότε να παίξω άμυνα, εκεί όμως που το χάνω είναι στο πόσο. Και αυτή τη στιγμή, παίζω περισσότερη άμυνα από αυτή που μπορώ να αντέξω.

Αυτό συμβαίνει προφανώς λόγω της ιδιομορφίας που υπάρχει στην ηγεσία του ΠΑΟΚ. Με έναν πόλεμο να πιέζει υπερβολικά την καθημερινότητα του Ιβάν Σαββίδη και παράλληλα την ύπαρξη μίας εχθρικής κατά βάση κυβέρνησης που συνεργάζεται με τον εγχώριο ανταγωνισμό του ισχυρού άντρα του ΠΑΟΚ, είναι σαφές πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει άμεσα να βγει στην αντεπίθεση.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα, αναγκαζόμαστε να υπομένουμε μία κατάσταση πολύ ψυχοφθόρα. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η ομάδα από μόνη της απέδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και πως αν όχι φέτος, την επόμενη χρονιά, θα βρίσκεται σε τροχιά τίτλων. Για την ακρίβεια από φέτος μπήκε σε τροχιά τίτλων, απλά την εκτροχιάζουν με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Προφανώς σε μία χώρα που το κέντρο της είναι μονίμως ευνοημένο σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, υπάρχει και η αίσθηση πως μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε χωρίς πραγματικό κόστος. Να συμβεί το οτιδήποτε εναντίον σε όποιον δεν ανήκει σε αυτό εννοείται, όχι στους ίδιους.

Και τι κάνουμε θα αναρωτηθεί κάποιος. Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι, μη νομίζετε. Και πραγματικά είναι από τις ελάχιστες φορές που βρίσκομαι σε αδιέξοδο.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον δρόμο του και αυτό δεν θα αλλάξει. Αν όμως πρέπει για να πάρει ένα πρωτάθλημα να πρέπει να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες, δεν είναι κάτι που θα το αντέξει.

Για να πάρει ένα μάλιστα, έπρεπε να μη χάσει κανένα παιχνίδι, δείγμα της δυσκολίας που υπάρχει για να ξεπεραστούν οι μη ποδοσφαιρικοί σκόπελοι που βρίσκονται στο διάβα του.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την ψυχραιμία. Το καθαρό μυαλό και την γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Το κοινό του είναι υποχρεωμένο να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να σταθεί δίπλα του. Και νομίζω πως αυτό κάνει.


Τελευταία νέα

Οι «ασπρόμαυροι» αριθμοί κόντρα σε Απόλλωνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του για τα Play Out της Basket League από το Παλατάκι, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα...

Στην ίδια κατηγορία