Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρονιά επιβίωσης για τον Πανιώνιο

Δημοφιλή

Οι «κυανέρυθροι» με σφιχτή οικονομική πολιτική, περιορισμούς και – 6 βαθμούς στη βαθμολογία, καλούνται να δώσουν τιτάνια μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Πανιώνιος οδηγήθηκε στην αφετηρία του φετινού «Survivor» της Super League, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως θα πρόκειται για την πιο δύσκολη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του. Στη Νέα Σμύρνη ωστόσο, είναι μυημένοι στα δύσκολα.

Ενός κακού, μύρια έπονται. Σαν να μην έφτανε στον Πανιώνιο ο βραχνάς των -6 βαθμών (εξαιτίας της μη αδειοδότησης) με τον οποίο μπήκε στην κούρσα του νέου πρωταθλήματος, ήρθε και η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον νεοφώτιστο Βόλο, για να κάνει ακόμα πιο ζόρικη την κατάσταση για τους Νεοσμυρνιώτες.

Οι «κυανέρυθροι» καλούνται με το… καλημέρα να ανέβουν όχι απλά ένα βουνό, αλλά έναν «Γολγοθά» στην προσπάθειά τους να μείνουν ζωντανοί και να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Αποστολή που εμπεριέχει υψηλότατο δείκτη δυσκολίας και η επιτυχία θα ισοδυναμεί κατά πολλούς με τον… 13ο άθλο.

Βλέπετε, εκτός από το βαθμολογικό μειονέκτημα των – 6 βαθμών, από πίσω υπάρχει ένα ρόστερ που αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρούς Έλληνες παίκτες, χωρίς πολλές και ιδιαίτερες παραστάσεις από την Super League.

Ας όψεται η μη αδειοδότηση και η τιμωρία που επέβαλλε στον Πανιώνιο με τους γνωστούς μεταγραφικούς περιορισμούς.

Κι αν στη Νέα Σμύρνη είναι συνηθισμένοι να βγάζουν χαρακτήρα στα δύσκολα, να παλεύουν και στο τέλος να αποδεικνύουν πως διαθέτουν το know how να επιβιώνουν, στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει υπερβάλουν εαυτούς την τρέχουσα σεζόν για να διαψεύσουν όλους εκείνους που τους θεωρούν εκ των μεγάλων φαβορί για τον υποβιβασμό.

ΣΤΑ… ΚΟΚΚΙΝΑ Η ΠΙΕΣΗ

Με το «καλημέρα» του νέου πρωταθλήματος χάθηκε η πρώτη κρίσιμη «μάχη» από τον ανταγωνιστή Βόλο στη μάχη της σωτηρίας και συγχρόνως, πολύτιμο έδαφος που αυτομάτως αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση προς τον Άκη Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του.

Συν τοις άλλοις η εικόνα της ομάδας στο ματς της πρεμιέρας δεν ήταν τέτοια που να αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.

Έστω κι αν είναι πολύ πρόωρο να αποθεώνονται ή να καταδικάζονται ομάδες έπειτα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, λαμβάνοντας υπόψιν πως κανένα κλαμπ δεν κινείται τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου στο 100% των δυνατοτήτων του.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ «ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ»

Σε ένα νεανικό ρόστερ όπως είναι αυτό του Πανιωνίου, η παρουσία έμπειρων παικτών δεν είναι απλά πολύτιμη, αλλά κάτι παραπάνω.

Κατ΄ επέκταση οι ανανεώσεις των συμβολαίων των Παναγιώτη Κόρμπου, Γιάννη Μανιάτη, σε συνδυασμό με την παραμονή του Σλοβένου τερματοφύλακα, Μάτις Κότνικ και του Γιώργου Σαραμαντά, εμπεριέχουν ξεχωριστή σημασία.

Οι τέσσερις «σωματοφύλακες» είναι αυτοί που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος στην προσπάθεια των Νεοσμυρνιωτών να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΠΑΕ

Οι Νίκος Ζαμάνης και Χρήστος Δάρας έσπευσαν πριν από μερικά χρόνια να προσφέρουν το «φιλί της ζωής» στον Πανιώνιο και έκτοτε μακροημερεύουν μετρώντας μια τετραετία στην ηγεσία της ΠΑΕ.

Ο Πανιώνιος συνεχίζει με το ίδιο διοικητικό μοντέλο, με σφιχτή (μνημονιακή) οικονομική πολιτική και με στόχο να αναδείξει και την φετινή σεζόν νεαρούς Έλληνες παίκτες που θα φέρουν μελλοντικά έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ.

Ο ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με τους γνωστούς περιορισμούς λόγω της μη αδειοδότησης πορεύτηκε ο Πανιώνιος στο παζάρι του φετινού καλοκαιριού. Ο διεθνής Γεωργιανός φορ, Μπατσάνα Αραμπούλι αποτέλεσε την μοναδική προσθήκη άνω των 23 ετών που είχαν δικαίωμα να κάνουν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Γεννημένος τον Γενάρη του 1994 στην Τυφλίδα, ξεκίνησε από την Σαμπουρτάλο, ενώ πέρσι ήταν στην ουγγρική Πούσκας (24 ματς/6 γκολ/3 ασίστ). Το 2015 και το 2016 στέφθηκε για δύο σερί χρόνια πρωταθλητής στη χώρα του, αρχικά με τη Ντιναμό Τυφλίδας και ύστερα με την Σαμτρέντια, ενώ έχει αγωνιστεί 5 φορές στην Εθνική Γεωργίας. Απ΄τις υπόλοιπες προσθήκες στο ρόστερ ξεχωρίζει η απόκτηση του 21 χρονου εξτρέμ Νεμάνια Μιλόγεβιτς που έμεινε ελεύθερος από την Βοϊβοντίνα, ο δανεισμός του Δημήτρη Εμμανουηλίδη από τον Παναθηναϊκό και ο εκ νέου δανεισμός του Γιάννη Μασούρα από τον Ολυμπιακό.

ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Ο Άκης Μάντζιος συνεχίζει για δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο του Πανιωνίου. Ανέλαβε πέρυσι σε μια δύσκολη στιγμή μεσούσης της σεζόν τους «κυανέρυθρους» και κατάφερε όχι απλά να τους νοικοκυρέψει, αλλά και να τους οδηγήσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Κι όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης απ΄ την διοίκηση για την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας και την φετινή σεζόν.

Με πολλά προβλήματα κι έχοντας χάσει από το περυσινό ρόστερ πρωτοκλασάτους παίκτες (Μπανανά, Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς, Κεϊτά, Μπουμάλ) καλείται να φτιάξει ένα σύνολο που θα καταφέρει να κρατήσει τον Πανιώνιο στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία