Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χορτάτοι και… πεινασμένοι

Δημοφιλή

Στην παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος, ο Αντόνιο Τσόλακ πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης», στέλνοντας το Δικέφαλο στον τελικό της 21ης Μαΐου κόντρα στον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο 28χρονος διεθνής επιθετικός, βέβαια, δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στην Τούμπα, αφού είχε θητεύσει με τ΄ ασπρόμαυρα και στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν, φεύγοντας στη συνέχεια δανεικός για τη Μάλμε. Με την επιστροφή του, ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο από τη Σουηδία μοιάζει να είναι αυτή η πρώτη «κανονική» του παρουσία με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τσόλακ ξέρει από τελικούς, αφού έχει πανηγυρίσει δύο συνεχόμενες χρονιές την κατάκτηση του κυπέλλου Κροατίας φορώντας τη φανέλα της Ριέκα.

Στον τελικό της 22ας Μαΐου 2019, μάλιστα, είχε ανοίξει το σκορ εναντίον της Ντιναμό Ζάγκεμπ στο 13΄ της αναμέτρησης, που ολοκληρώθηκε με θρίαμβο της Ριέκα με 3-1 (στο 83΄ του αγώνα είχε γίνει αλλαγή).

Ένα χρόνο αργότερα, ο τελικός του κυπέλλου Κροατίας της 1ης Αυγούστου 2020 ήταν με αντίπαλο τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και είχε λήξει με 1-0. Ο Τσόλακ, που είχε αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν είχε σκοράρει, ωστόσο ήταν καταλυτικός ο ρόλος του για να φθάσει η Ριέκα στον τελικό. Στον προημιτελικό αγώνα (όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης ήταν μονά, κάτι που είχε… επιβάλλει η εποχή του κορονοϊού) είχε χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του με 1-0 κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ στον ημιτελικό εναντίον της Οσιγεκ είχε ισοφαρίσει σε 2-2 με εκτέλεση πέναλτι (τελικό 3-2).

ΠΙΚΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΕΝ ΚΑΙ ΑΕΚ

Για τον Νέλσον Ολιβέιρα ο αγώνας της 21ης Μαΐου εναντίον του Παναθηναϊκού θα είναι ο τρίτος τελικός κυπέλλου στην καριέρα του. Πριν από δύο χρόνια (12 Σεπτεμβρίου 2020) έπαιξε με την ΑΕΚ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό στάδιο, που είχε λήξει με 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ο Πορτογάλος φορ δεν έχει καλές αναμνήσεις και από τον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας στις 3 Μαΐου 2014, όταν ως παίκτης της Ρεν είχε μπει ως αλλαγή στο 62΄ της αναμέτρησης με την Γκιγκάμπ (αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την αμέσως επόμενη σεζόν). Σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο είχε ήδη διαμορφωθεί το 2-0 υπέρ της Γκιγκάμπ, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΚΟΥΡΤΙΤΣ ΚΙ Η ΠΑΛΕΡΜΟ

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς μετρούσε μόνο λίγους μήνες παρουσίας (νεοαποκτηθείς από την Γκόριτσα) στην Παλέρμο, όταν η ιταλική ομάδα είχε κάνει την έκπληξη, φθάνοντας μέχρι τον τελικό κυπέλλου της 29ης Μαΐου 2011 απέναντι στην Ιντερ. Ο τότε 22 χρόνων Σλοβένος κεντρικός χαφ είχε μείνει εκτός αποστολής, βλέποντας από την εξέδρα την ομάδα του Μιλάνου να φθάνει στην τελική επικράτηση με 3-1.

Τέσσερα χρόνια μετά, όντας παίκτης της Φιορεντίνα, ο Κούρτιτς είχε παρουσία στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Μάλιστα, στον πρώτο (εκτός έδρας) αγώνα με τη Γιουβέντους, είχε δώσει στο 11΄ την ασίστ στον Σαλάχ για το 0-1 (τελικό 1-2). Στη ρεβάνς παρέμεινε στον πάγκο, βλέποντας την ομάδα του να χάνει με 3-0 και, φυσικά, ν΄ αποκλείεται από τον τελικό.

ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ

H Κραϊόβα του Αλεξάντρου Μιτρίτσα ήταν το φαβορί στον τελικό του κυπέλλου Ρουμανίας στις 27 Μαΐου 2018 κόντρα στη Χέρμανσταντ, φροντίζοντας να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Ο διεθνής εξτρέμ του ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής του τελικού, δίνοντας στο 30΄ την ασίστ στον Γκουστάβο για το 1-0 και διαμορφώνοντας στο 58΄ το τελικό 2-0 για την Κραϊόβα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ Ο ΣΙΝΤΚΛΕΪ

Ο περσινός τελικός του κυπέλλου Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2021 στην πόλη Τερνόπιλ και είχε φιναλίστ την Ντιναμό Κιέβου και τη Ζόρια Λουγκάνσκ. Ο Σίντκλεϊ πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του τροπαίου με την ομάδα του Κιέβου (είχε επικρατήσει στην παράταση με 1-0), έστω κι αν είχε δει όλον τον αγώνα από τον πάγκο.

Για τους υπόλοιπους παίκτες, που διανύουν την πρώτη τους σεζόν στον ΠΑΟΚ, δηλαδή τους Τέιλορ, Σάστρε και Σοάρες, ο αγώνας της 21ης Μαΐου στο Ολυμπιακό στάδιο θα είναι ο πρώτος τελικός κυπέλλου στην καριέρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Απαιτητικό τεστ στο Ποσειδώνιο

Για την 21η αγωνιστική της Α1 Πόλο γυναικών, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο 19 Απριλίου και ώρα 15:00, στο...

Στην ίδια κατηγορία