Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Χωρίς τσίπα ο Βαρούχας

Δημοφιλή

Μάλλον είναι πολύ γλυκός ο μισθός του Παναγιώτη Βαρούχα στην ΕΡΤ, τόσο γλυκός που τον κάνει να λέει ψέματα κατά τη διάρκεια της Αθλητικής Κυριακής να προσπαθεί να παραμυθιάσει και να δηλητηριάσει τα μυαλά των Ελλήνων τηλεθεατών με λάθος αναγνώσεις τον κανονισμών

Τι και αν ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος αναφορικά με τη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ, ο τηλεκριτικός διαιτησίας χωρίς καμία τσίπα και ντροπή ανέφερε στον σχολιασμό των επίμαχων φάσεων πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα πέναλτι.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η πραγματικότητα είναι αυτή γιατί ο αρχιδιαιτητής πρέπει να ξεκαθαρίσεις αυτές τις περιπτώσεις Από παιχνίδι σε παιχνίδι στις περιπτώσεις που πάει από πόδι στο χέρι. Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη κέρδισε ένα ίδιο πέναλτι.

Στο Ατρόμητος Άρης το χέρι του Παπαδόποθυλου ήταν στην ανάταση. Θα δούμε ότι έχουμε το γκολ το οποίο βάζει ο ΟΦΗ, η οποία είναι συνέχεια στην παράβαση. Ένα σουτ εξ επαφής η μπάλα πηγαίνει από το πόδι στο χέρι. Ο παίκτης είναι σε κίνηση δεν έχει ισορροπία.

Ο Νιόπλιας έχει δίκιο που διαμαρτύρεται και ο Βούρος προσπαθεί να μαζέψει το χέρι. Μια φάση έκανε όλο το σκηνικό. Πρώτα από όλα όταν πηγαίνει η μπάλα από το σώμα το οποίο χέρι είναι σε αφύσικη χέρι είναι παράβαση. Εδώ είναι σε αφύσικη θέση είναι μια παράβαση που πρέπει να δοθεί πέναλτι. Το σώμα είναι σε κίνηση και κάνει κίνηση να το κατεβάσει. Άρα σε αυτή την περίπτωση προσπαθεί να το αποφύγει. Άρα δεν είναι πέναλτι!»

Επειδή όμως ο κανονισμός υπάρχει γραμμένος και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ο Βαρούχας εκτίθεται ανεπανόρθωτα και δείχνει πως για χάρη του… μεροκάματου είναι διατεθειμένος να λέει ψέματα δημοσίως.

Πιο συγκεκριμένα, όσα αναφέρει η πρώτη παράγραφος του κανόνα 12:

Για τους σκοπούς του ορισμού των παραπτωμάτων παιξίματος της μπάλας με το
χέρι, το άνωτερο όριο του βραχίονα θα θεωρείται το κάτω μέρος της μασχάλης.
Δεν συνιστά παράβαση κάθε επαφή του χεριού/βραχίονα ενός παίκτη με τη
μπάλα.

Πρόκειται για παράπτωμα εάν ο παίκτης :

• αγγίξει με πρόθεση την μπάλα με το χέρι/τον βραχίονα, για παράδειγμα κινεί
το χέρι/βραχίονα προς τη μπάλα

•Αγγίζει τη μπάλα με το χέρι/τον βραχίονά του κατά τρόπο που αυτό να
καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Θεωρείται ότι ένας παίκτης έχει
καταστήσει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο, όταν η θέση του
χεριού/βραχίονά του δεν προκύπτει ή δεν δικαιολογείται από την κίνηση του
σώματος του παίκτη κατά τη συγκεκριμένη φάση.

Ο παίκτης, έχοντας το χέρι/τον βραχίονά του σε τέτοια θέση, διακινδυνεύει να ακουμπήσει η μπάλα
το χέρι/τον βραχίονά του και να του καταλογιστεί παράβαση

Τελευταία νέα

Ένα βήμα από το «Old Trafford» (pic)

Μετά από τις Μπρέντφορντ και Τότεναμ, ο Κρίστιαν Έρικσεν ετοιμάζεται για τον τρίτο διαφορετικό σταθμό στην καριέρα του στην...

Στην ίδια κατηγορία