Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χωρίς δικαίωμα στο λάθος

Δημοφιλή

Ετοιμος ή λιγότερο έτοιμος, με μικρά ή και μεγαλύτερα κενά ακόμη στο ρόστερ του, για τον ΠΑΟΚ υπάρχει το «πρέπει» της πρόκρισης απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας. Όπως το ίδιο «πρέπει» θα υπάρχει και στον επόμενο προκριματικό και στο μεθεπόμενο. Η παρουσία του στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ είναι… αδιαπραγμάτευτη. Ετσι απλά.

Κι αυτό, όχι μόνο γιατί έφθασε πέρσι στα προημιτελικά της διοργάνωσης και, συνεπώς, η σύγκριση με τα ευρωπαϊκά πεπραγμένα του στην περασμένη σεζόν θα είναι αναπόφευκτη. Αν και η αλήθεια είναι ότι από τη φάση των νοκ άουτ αγώνων και μετά, οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές, που μια ομάδα-τουλάχιστον από αυτές που δεν συμπεριλαμβάνονται στα μεγάλα φαβορί-μπορεί περίπου το ίδιο εύκολα ν’ αποχαιρετήσει από τη φάση των «32», αλλά και να φθάσει πολύ μακριά. Παράδειγμα; Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Μίντιλαντ στα πέναλτι, οι δύο νίκες του επί της Γάνδης ήταν με διαφορά ενός γκολ, το ίδιο αντίστοιχα και οι ήττες από τη Μαρσέιγ. Και στις τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να είχαν έρθει και τα «ανάποδα» αποτελέσματα.

Οσο σημαντικό είναι για το Δικέφαλο να διακρίνεται στο πρωτάθλημα, άλλο τόσο είναι και το να κάνει κάθε χρόνο βήματα προόδου και στην Ευρώπη. Οι λόγοι είναι γνωστοί και πολλές φορές ειπωμένοι. Θέλοντας και μη, το οικονομικό ζήτημα έρχεται πρώτο στην επιφάνεια. Αλλά και το γόητρο του ΠΑΟΚ αυξάνεται όσο κάνει έντονη την παρουσία του σε όσο πιο προχωρημένες φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και είναι και φέτος μια καλή ευκαιρία, που η σεζόν τον βρίσκει ξανά στο Κόνφερενς Λιγκ, να μαζέψει κι άλλους βαθμούς, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του στις κληρώσεις των χρόνων που ακολουθεί. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που υπάρχει η προσδοκία, τέτοια εποχή μετά από ένα χρόνο, να δίνει τη μάχη του στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει λάθος απέναντι στους Βούλγαρους. Όπως δεν το έχει κάνει ποτέ από το 1997 και μετά, όταν επέστρεψε στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ μετά τη «μαύρη» πενταετία της ευρωπαϊκής του απουσίας. Από τότε μέχρι σήμερα μετράει μόνο προκρίσεις στον πρώτο ευρωπαϊκό του σταθμό, τουλάχιστον όταν έχει να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί. Θυμηθείτε κατά σειρά: Σπάρτακ Τρνάβα, Λοκομοτίβ Τιφλίδας, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Κέρντεν, Λεϊσόες, Λιν, Μέταλουργκ Ντόνετσκ, Βαλερένγκα (δύο φορές), Μπνέι Γιεχούντα, Ζίμπρου, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Ολίμπικ Ντόνετσκ και Μποέμιαν. Τον ξέρει, λοιπόν, καλά το δρόμο και οφείλει να τον διανύσει και τώρα απέναντι στη Λέφσκι. Η ομάδα της Σόφιας δεν φοβίζει και θα προστεθεί στην παραπάνω λίστα αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί σοβαρός.

 


Τελευταία νέα

Επιστροφή στις προπονήσεις για την ομάδα χάντμπολ

Την προετοιμασία του για τον πρώτο, εκτός έδρας, ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ (27/04, 18:00), ξεκίνησε το τμήμα Χάντμπολ ανδρών...

Στην ίδια κατηγορία