Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΧΑΟΣ λόγω Επιτροπής Αυγενάκη!

Δημοφιλή

Μία Επιτροπή διορισμένη από τον πιο αποτυχημένο και επικίνδυνο Υφυπουργό που γνώρισε ποτέ η χώρα στο κομμάτι του Αθλητισμού, έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια σοβαρότητας στην προσπάθεια να απονείμει δικαιοσύνη στο θέμα που τέθηκε για πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Μία Επιτροπή με πρόεδρο διορισμένο από τον Αυγενάκη, με αρκετά βαρύ παρελθόν. Μία Επιτροπή που άλλαξε καταλλήλως ΜΕΤΑ την καταγγελία του Ολυμπιακού. Επιτροπή που έκανε λάθη στις κλήσεις των εμπλεκομένων και αναγκάστηκε να δώσει αναβολή στην πρώτη εκδίκαση! Επιτροπή που έλαβε σοβαρή απόφαση εν ώρα αγώνα και δεν έχει βγάλει ακόμη το σκεπτικό μετά από πέντε ημέρες!

Επιτροπή για την οποία ο ΠΑΟΚ αναφέρει ότι… «ερευνά ακόμα και το αν στοιχειοθετείται μήνυση για σύσταση συμμορίας» και αυτοί δεν αντιδρούν!

ΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

Και τι κάνουν τα Μέλη αυτής της Επιτροπής. Ο Ηλίας Αρκούδης λέει ότι έκανε την εισήγησή του και αφού η Μαρούπα του είπε πώς η Ξάνθη ανήκει στον Σαββίδη! Έτσι χωρίς επιχειρήματα!

Με την Μαρούπα να απαντάει: «Αυτός ήρθε με έτοιμη εισήγηση, γραμμένη και στο τέλος είχε τη λέξη υποβιβασμός». Για να συμπληρώσει: «Κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε παντελόνια. Όταν έρχονται οι συνέπειες των αποφάσεών τους κάποιοι κρύβονται πίσω από τα φουστάνια μιας γυναίκας. »

Ποιος και πώς μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς;

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Της σημερινής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προΐσταται ο Νίκος Τζουλάκης. Δικαστικός τον οποίο όρισε ο Λευτέρης Αυγενάκης από τον Αύγουστο του 2019 και μετά. Κατά το παρελθόν, ο Τζουλάκης είχε κατηγορηθεί µεταξύ άλλων για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Είχε τεθεί μάλιστα και σε προσωρινή αργία για την υπόθεση του πόθεν έσχες του. Τέσσερα χρόνια µετά τις πρώτες καταγγελίες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την παραµονή του κ. Τζουλάκη στο εισαγγελικό σώµα.

ΑΡΚΟΥΔΗΣ-ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοινά σημεία και κάποια έμμεση σχέση με θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό, έχουν όπως φάνηκε μέσα στην εβδομάδα οι κ.κ. Αρκούδης και Φαραντούρης. Τα άλλα δύο Μέλη που ψήφισαν υπέρ του υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Ο Αρκούδης το 2015 και μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση της ΕΕΑ είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής Μαρινάκη στην προεδρία του Ολυμπιακού, παρά το πόρισμα του Ανακριτή που του απαγόρευε την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τον Νίκο Φαραντούρη, καθηγητή Πανεπιστημίου του Πειραιά , στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, αποδείχθηκε στην πορεία των ημερών η φιλική και επαγγελματική σχέση του με τον δικηγόρο Τζουγανάτο, εισήγηση του οποίου χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλες τις πλευρές.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Και το άκρον άωτον της αναισθησίας, ή της πρόθεσης να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ; Αυτή η Επιτροπή δεν δίστασε  να ανακοινώσει το πόρισμά της Δευτέρα απόγευμα, την ώρα που έπαιζε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Γιατί το έκαναν αυτό; Η Ειρήνη Μαρούπα αναγκάστηκε να παραδεχθεί: «Ήταν λάθος. Εγώ προσωπικά δεν το ήξερα ότι παίζει εκείνη την ώρα ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο το παίζουμε Σαββατοκύριακα. Η Δευτέρα είναι μία έκτακτη μέρα!»

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;»

Και όμως είναι γεγονός! Πέντε ημέρες μετά το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για το πόρισμα της Επιτροπής που ο Αυγενάκης σύστησε, το σκεπτικό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Οι εμπλεκόμενες πλευρές –και ειδικά ΠΑΟΚ και Ξάνθη- που θα συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα δικαίωσης στο Δικαιοδοτικό Όργανο της Λίγκας, θέλουν να ετοιμαστούν, θέλουν να δουν που ακριβώς δεν δικαιώθηκαν οι θέσεις τους, αλλά δεν μπορούν! Δεν τους δίνει την δυνατότητα ο Τζουλάκης, ο Αρκούδης, ο Φαραντούρης και οι άλλοι που για άγνωστο λόγο καθυστερούν!

«Πώς γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να διάβασαν 500 σελίδες υπομνημάτων σε τρεις ημέρες και να μην τους φθάνουν τέσσερα 24ώρα για να δημοσιοποιήσουν το σκεπτικό που τους οδήγησε στο πόρισμα αυτό;»

Στην απολύτως φυσιολογική αυτή ερώτηση, ποιος μπορεί να δώσει απάντηση και πώς είναι δυνατόν να μην φθάσει σε ένα συμπέρασμα για κάτι ύποπτο που επίσης συμβαίνει και αφορά αυτή την Επιτροπή.

Ο ΠΑΟΚ έφθασε στο σημείο να τους προκαλεί δημοσίως και να αναρωτιέται αν το περιμένουν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Η Μαρούπα «έδωσε» χθες ως υπεύθυνο της καθυστέρησης τον πρόεδρο και τόνισε: «Είναι ελάχιστες οι μέρες για τη συγγραφή του σκεπτικού. Κανονικά θα μπορούσε να βγει και σε ένα μήνα! Κάνουμε ό τι μπορούμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες».

ΤΥΠΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!

Πέρα από το κωμικό του πράγματος που σχετίζεται με τα Μέλη της ΕΕΑ και το πώς παίρνουν σοβαρές αποφάσεις, υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα της σύνθεσης αυτής της Επιτροπής. Το ζήτημα σχετίζεται 100% και με αυτή την εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας.

Ο ΠΑΟΚ θα προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια γιατί τα Μέλη της ΕΕΑ διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Αυτό ΔΕΝ έγινε από τον Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι που μάλιστα παραδέχθηκε.

Επ’ αυτού, η δική του πλευρά λέει ότι η διάταξη αυτή δεν έχει πάρει ΦΕΚ(!), άρα δεν ήταν υποχρεωμένος να την τηρήσει.

Επί της ουσίας όμως και για το κατά πόσο ήταν ηθικό αυτό που έγινε με τον διορισμό του καθηγητή Πειραιά κ. Φαραντούρη και ενός ακόμη μέλλους ΜΕΤΑ την καταγγελία του Ολυμπιακού και δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, κανείς δεν απάντησε. Τι να πει; Οι προθέσεις του Αυγενάκη έχουν διαφανεί εδώ και καιρό

Για το ηθικό κομμάτι, η Ειρήνη Μαρούπα ήρθε σε δύσκολη θέση χθες, αλλά απάντησε: «Πράγματι, δημιουργούνται κάποιες εντυπώσεις. Μένει να αποδειχθεί, αυτό που ισχυρίζεται ο ΠΑΟΚ. Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου δεν απαγορεύεται να έχει φίλους άλλους καθηγητές Πανεπιστημίου».

ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!

Ένα από τα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά σημεία όλης αυτής της υπόθεσης που εξελίσσεται με επίκεντρο την ΕΕΑ, σχετίζεται με την σχέση που φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και μελών της ΕΕΑ, με μεσάζοντα έναν συγκεκριμένο δικηγόρο.

Αρχικά ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα: «Στις 20/01 στις 11:00 μ.μ. στα γραφεία του δικηγόρου κ.Τζουγανάτου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες προσήλθε η κ.Σουλούκου, γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η οποία κατέθεσε την καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ και ήταν στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την υποστήριξή της, ο κ.Χατζησαββάογλου, νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο κ.Μπραουδάκης, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Αυγενάκη. Ο δικηγόρος κ.Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη, με τον όποιον είχε συναντηθεί πρωτύτερα».

Ο Ολυμπιακός παραδέχθηκε το γεγονός, όχι και ο Μπραουδάκης ο οποίος όμως παραιτήθηκε από τη θέση του εκπροσώπου επικοινωνίας του Υφυπουργού.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο δικηγόρος Δ. Τζουγανάτος είναι επί σειρά ετών φίλος και συνεργάτης του μέλους της ΕΕΑ, Φαραντούρη (αυτού του ίδιου που διορίστηκε ΜΕΤΑ την καταγγελία του Ολυμπιακού στην Επιτροπή από τον Αυγενάκη). Ο Τζουγανάτος μάλιστα ετοίμασε γνωμοδότηση για λογαριασμό του Ολυμπιακού! Μέσα από στοιχεία φάνηκε η  ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Φαραντούρη, αφού  οι δυο ήταν μαζί και στην εξεταστική επιτροπή διδακτορικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το 2014. Επί προσθέτως οι δυο τους είχαν φτάσει και στην συγγραφή τρίτομου βιβλίου για την ενέργεια.

Το ότι διατηρούν και φιλικές σχέσεις αποδεικνύεται από το ότι ο Τζουγανάτος ήταν εκλεκτός προσκεκλημένος στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Φαραντούρη.

Πώς και τι να διαψευσθεί μετά από όλα αυτά; Ήταν τυχαία γεγονότα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Με πέντε ιταλικές ομάδες το νέο Champions League

Η Ιταλία εξασφάλισε μία από τις πρώτες δύο θέσεις στον συντελεστή της UEFA για το 2024 και ως εκ...

Στην ίδια κατηγορία