Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

BCL: Με το βλέμμα στραμμένο στην πρόκριση

Δημοφιλή

Στις 5 Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ, καλείται να δώσει το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για το Basketball Champions League στη Βόσνια απέναντι στην Ιγκοκέα. Πάμε να δούμε πως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής τα ρόστερ των αντιπάλων του Δικεφάλου:

Η Ιγκοκέα, έτρεξε σχετικά γρήγορα το θέμα της ενίσχυσης της. Πήρε τον μπομπέρ Κρις Μπαμπ (πέρασε από τον Προμηθέα) με μεγάλη θητεία στην Βόννη. Τον Ντεσόν Στίβενς από την Μπάκεν Μπέαρς(Δανία), τον γκαρντ Μάρκελ Σταρκς (από την ρωσική Άβτοντορ) και τον Τζέιμς Ρόμπινσον (πέρασε από την Λάρισα). Πήρε και δυο Σέρβους (Τανάσκοβιτς και Τζόρτζεβιτς).

Η Νίμπουργκ καλείται να προσαρμοστεί πλέον σε νέα δεδομένα. Μετά από έξι χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας, ο Ορέν Αμιέλ επέστρεψε στο Ισραήλ αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.

O Σλοβένος κόουτς Αλεξάντερ Σέκουλιτς, ο οποίος καθοδήγησε και την Εθνική Σλοβενίας του Λούκα Ντόνσιτς στην Ολυμπιάδα του Τόκιο ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή. Κατά τα τα άλλα η Νίμπουργκ απέκτησε τον Ντεμίτρι Ρίβερς(2.03μ.)από την Ουγγρική Καποσβάρι, τον γίγαντα (2.11μ.) Γκακ με καταγωγή από το Σουδάν και τον Στέρλινγκ Γκιμπς(πόιντ γκαρντ)από την Αντβερπ. Παρέμεινε στην ομάδα ο διεθνής γερόλυκος Πετρ Μπέντα.

Η Νίμπουργκ έχει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Θα είναι σίγουρα και φέτος αρκούντος ανταγωνιστική.

Η Γαλατασαράι πέρσι δεν πήγε καλά, δεν μπήκε καν στα πλέι οφ στην Τουρκία (11η) ενώ και η πορεία της στο BCL έληξε νωρίς. Προπονητής της από τον Γενάρη του 2021 είναι ο Εκρεμ Μεμνούμ. Αντιμετώπισε αρκετά οικονομικά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν. Το ρόστερ της είναι υπό διαμόρφωση. Ανακοίνωσε την απόκτηση των αμερικανών Μέλο Τρέμπλ, απόφοιτος του Μέριλαντ που πέρσι έπαιζε στην Φουενλαμπράδα, τον ψηλό (2.07μ.) Ντέιβιντ Κράβιτς, παρέμεινε ο έμπειρος κόμπο γκαρντ Ντι Μποστ και προσεχώς ετοιμάζει κι άλλες κινήσεις.

Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Tο παρεάκι από το Σικάγο, δηλαδή Μάλκολμ Γκρίφιν, Ζερμέιν Λοβ και Μάρβιν Τζόουνς, μετράει αντίστροφα για την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη. Θα καταφθάσουν μαζί όπως εδώ και πολύ καιρό ενημέρωσαν σχετικά την ΚΑΕ. Στον ΠΑΟΚ ήδη διευθετούν λεπτομέρειες που αφορούν αφίξεις, διαμονές ξένων, παράδοση αυτοκινήτων, πρόγραμμα προπονήσεων, τήρηση υγειονομικών κανόνων (test covid), ώστε όλα να λειτουργήσουν στην εντέλεια. Η αυλαία… ανοίγει.

ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ

Μπροστάρης σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης πάντα ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Το είχε κάνει με την καταστροφή στο Μάτι, το έκανε και τώρα. “Λειτούργησα σχεδόν ακαριαία. Μαζί με κάποια παιδιά πήραμε είδη πρώτης ανάγκης και πήγαμε Εύβοια”, είπε. Έτσι λειτούργησε κι ο Νίκος Παππάς αλλά κι ο Μάλης Δρελιώζης που επίσης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Εξίσου ευαισθητοποιημένος κι ο Γιώργος Μπόγρης ο οποίος αθόρυβα, επισκέφθηκε περιοχές στην Βαρυμπόμπη και αλλού προσφέροντας βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη. Εισηγήσεις για ανακοινώσεις παροχής βοήθειας έφτασαν και στον ΕΣΑΚΕ.

“ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ…”

Από την πλευρά Λιόλιου (αλλά κι από την πλευρά του Φασούλα), διατείνονται πως πλησιάζει η στιγμή που θα “ξηλωθούν” όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές. Λένε πως το σύστημα είναι σαθρό, πως βασίζεται σε “πελατειακές” σχέσεις, σε διαδικασίες που δεν είναι αξιοκρατικές. Αναφέρουν περιπτώσεις προπονητών Εθνικών ομάδων που ταυτόχρονα εργάζονται σε σωματεία λειτουργώντας μεροληπτικά… Αναφέρουν και παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο που γίνονται κατά καιρούς κάποιες επιλογές. Βέβαια, για να κάνουν πράξη τις… απειλές τους θα πρέπει πρώτα να κερδίσουν τις εκλογές.

ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ

Δημοσίευσε πρόσφατα το έγκυρο οικονομικό δίκτυο Forbes κάποια στοιχεία σχετικά με το ΝΒΑ. Ο μέσος όρος κερδών των ομάδων στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου για κάθε ομάδα έπεσε το 2020 στα 62 εκ. δολάρια(από τα 70 εκ. το 2019) εξαιτίας κορονοϊού. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν για την σεζόν 2021-22 είναι εξαιρετικά αισιόδοξες. Θυμίζουμε πως το τηλεοπτικό συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ είναι της τάξης των 24 δις δολαρίων(!!!) ως το 2026. Η ομάδα με την μεγαλύτερη αξία στο ΝΒΑ, ήταν και παραμένουν οι Νιου Γιορκ Νικς.

*Ξαφνιάστηκαν αρκετές ΚΑΕ με την απόφαση της Ομοσπονδίας να επισπεύσει τους αγώνες Κυπέλλου, ορίζοντας τα πρώτα ματς στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο ΕΣΑΚΕ διέψευσε πως ζήτησε κάτι τέτοιο από την ΕΟΚ. Αρκετά σωματεία κατέθεσαν σχετικό αίτημα για την ανατροπή αυτής της απόφασης.

*Καλή η σκέψη της Euroleague: Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν ανακοινώθηκε η πρόθεση να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του Final-4. Θέλουν να αντικαταστήσουν τον μικρό τελικό (για τις θέσεις 3-4) με τον τελικό του Eurocup. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα μπασκετικό εορταστικό τετραήμερο. Ο Προμηθέας ήταν “παρών” σε αυτό το μήτινγκ. Επιβεβαιώθηκε μάλιστα, πως εξασφάλισε κλειστό τριετές συμβόλαιο παρουσίας του στο Eurocup, ανεξάρτητα με τη θέση που θα τερματίζει στην ελληνική λίγκα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Συμπέρασμα από τη συνέντευξη του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλου: Κάθε χρόνο χρηματοδοτούσε την ομάδα με ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ ευρώ περίπου. Πέρσι δεν τα έβαλε αυτά τα λεφτά, καθώς είχαν προβλήματα οι δουλειές του. Για αυτό και η ΑΕΚ βρέθηκε με 13 καταγγελίες παικτών στη FIBA. Δεύτερο συμπέρασμα: Ετοιμάζει άνοιγμα στον κόσμο. Αν οι φίλαθλοι δεν δείξουν έμπρακτα την στήριξη τους (είχαν τραγικά εισιτήρια ως ομάδα τα προηγούμενα χρόνια), το εγχείρημα που στηρίζεται αποκλειστικά στη δυνατότητα χρηματοδότησης του μεγαλομετόχου, μάλλον θα καταρρεύσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρώτη φορά του Σρέντερ

Ο 38χρονος Γερμανός Ρόμπερ Σρέντερ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των Play Off...

Στην ίδια κατηγορία