Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ατέλειωτη η δίψα για τους τίτλους

Δημοφιλή

Ούτε η πανδημία, ούτε και καμιά άλλη ομάδα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις γυναίκες του ΠΑΟΚ, που πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

H FORZA συνάντησε και συνομίλησε με δύο από τις πρωταθλήτριες, εκπροσώπους διαφορετικών «φουρνιών». Την Κωνσταντίνα Στράντζαλη, που μετρά εννέα χρόνια παρουσίας στο Δικέφαλο και την Ολίνα Μπαξεβάνου, που μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη της σεζόν αγωνιζόμενη με την ασπρόμαυρη φανέλα.

«Φέτος η χρονιά ήταν πιο δύσκολη, κι αυτό γιατί είχαμε την αναγκαστική αποχή από τις ομαδικές προπονήσεις εξαιτίας του κορονοϊού» υπογράμμισε αρχικά η Στράντζαλη, και συνέχισε: «Αναπόφευκτο ήταν να μείνουμε πίσω και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, κι αυτό μας δυσκόλεψε στην προσαρμογή μας σε αγωνιστικούς ρυθμούς και πάλι. Όλα αυτά, βέβαια, ίσχυσαν για όλες τις ομάδες. Δεν θεωρώ ότι ήρθε εύκολα ο φετινός τίτλος. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ήταν νοκ άουτ ο τελικός με την ομάδα της Χαλκίδας. Σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν και, για εμάς, υπήρχε ο κίνδυνος να πάει χαμένος ο κόπος όλων των αγώνων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Για αυτό και ήμασταν συγκεντρωμένες από το πρώτο λεπτό του αγώνα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, παίξαμε καλύτερα και κερδίσαμε».

Από σεζόν σε σεζόν το ρόστερ λίγο-πολύ αλλάζει, δεν αλλάζει όμως η θέση, στην οποία καταλήγει ο ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το μυστικό; «Η ιστορία έχει δείξει ότι ο ΠΑΟΚ δεν στέκεται στα πρόσωπα και δεν στηρίζεται σε μονάδες. Από την ομάδα έχουν αποχωρήσει κατά καιρούς παίκτριες, που έγραψαν λαμπρή ιστορία στο σύλλογο, αλλά η ομάδα συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών. Πάντα ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα. Εχει τις καλύτερες παίκτριες, αλλά γίνεται και καλή δουλειά, προκειμένου να έρχονται οι επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια» τονίζει η 20χρονη αμυντική χαφ.

Η ίδια στάθηκε άτυχη στη διάρκεια του τελικού, τραυματίστηκε και αποχώρησε. Τελικά, υπέστη κάκωση στο αριστερό της γόνατο, κάτι που θα της επιτρέψει να λάβει κανονικά μέρος στην προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς: «Στην αρχή όλοι τρομάξαμε, φοβηθήκαμε για τα χειρότερα. Τώρα θα χρειαστώ ένα-ενάμιση μήνα και μετά θα είμαι και πάλι στα γήπεδα. Είχα κληθεί και στην εθνική ομάδα για τέσσερις προπονήσεις, δυστυχώς δεν μπορώ ν’ ανταποκριθώ στην πρόσκληση. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα με τον τραυματισμό μου. Εχω χρόνο μπροστά μου για να δουλέψω και να επιστρέψω με την πρώτη ευκαιρία στην εθνική ομάδα».

Οσο για το πώς άρχισε την ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο, μας είπε: «Δεν είχα κάποια επιρροή από συγκεκριμένα πρόσωπα, μόνη μου άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο στο σχολείο. Αρχικά γράφτηκα μαζί με ένα ξάδερφό μου σε μια ακαδημία αγοριών, μέχρι που πήγα σε γυναικεία ομάδα στα Γιαννιτσά. Κι όταν αυτή μετά από δύο χρόνια διαλύθηκε, το 2012 γράφτηκα στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Είμαι, λοιπόν, εννέα χρόνια στην ομάδα, από τις πιο παλιές, αλλά υπάρχουν και παίκτριες, που μετρούν ακόμη περισσότερα χρόνια στην ομάδα».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πρώτη σκόρερ με δεκαοχτώ γκολ στο περσινό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας με τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, η 18χρονη Ολίνα Μπαξεβάνου πήρε μεταγραφή στην αρχή της σεζόν για το Δικέφαλο.

«Το ποδόσφαιρο μου άρεσε από μικρή, όταν έπαιζα μαζί με τα αδέρφια μου. Στην αρχή πήγα στην ακαδημία της Νάουσας και από τα δώδεκα μου χρόνια εντάχθηκα στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Για μένα ήταν η πρώτη χρονιά στον ΠΑΟΚ. Ηταν πολύ ωραίο το συναίσθημα να αγωνιστώ φορώντας αυτή τη φανέλα. Πέρα από ομάδα, ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια και όλοι βοήθησαν να προσαρμοστώ από την πρώτη στιγμή. Όλα τα κορίτσια έχουν θέληση, αγαπούν αυτό που κάνουν, δίνοντας κάθε φορά τον καλύτερο εαυτό τους, στις προπονήσεις και στους αγώνες. Γι’ αυτό και καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας» τόνιζε η νεαρή επιθετικός (αγωνίζεται και ως φορ και στα άκρα της γραμμής κρούσης).

Και πρόσθεσε: «Το όνειρό μου είναι να παίξω στην εθνική μας ομάδα, αλλά και σε μια πολύ καλή ομάδα του εξωτερικού. Αμεσος στόχος, βέβαια, είναι να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που θα κάνει τον Αύγουστο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η εντός των συνόρων κυριαρχία δεν χορταίνει τις παίκτριες του ΠΑΟΚ, που αναζητούν και την ευρωπαϊκή διάκριση. «Προσπαθούμε καιρό για κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Ισως θα πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στις προπονήσεις και τον τρόπο προετοιμασίας μας. Βέβαια, δεν βοηθάει και το γεγονός ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι επαγγελματικό στη χώρα μας. Πολλές παίκτριες εργάζονται και δεν ζουν απ’ αυτό. Αυτή, νομίζω, είναι η μεγαλύτερη διαφορά με τις ευρωπαϊκές ομάδες. Παραδείγματος χάρη, όλες οι παίκτριες της Μπενφίκα, την οποία αντιμετωπίσαμε φέτος, είναι επαγγελματίες, με συμμετοχές σε σπουδαίες εθνικές ομάδες, όπως η Πορτογαλία και η Βραζιλία. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα» τονίζει η Στράντζαλη. Κι όταν τη ρωτήσαμε για τις προσωπικές της φιλοδοξίες, ανέφερε: «Είμαι συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις μου στον ΠΑΟΚ, όπως και στις σπουδές μου στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Θα με ενδιέφερε, πάντως, το εξωτερικό και η επαγγελματική μου ενασχόληση με το ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά της, η Μπαξεβάνου σημειώνει: «Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Πλέον, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις μας, κάνοντας καλύτερη και πιο εντατική προετοιμασία. Και, φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρουμε και στην Ευρώπη είναι να μας διακρίνει η θέληση και το πάθος». Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική για την ίδια. Πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ και, παράλληλα, προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Κι όλα αυτά, κάνοντας καθημερινά το δρομολόγιο Νάουσα-Νέα Μεσήμβρια μετ΄ επιστροφής. «Όταν αγαπάμε κάτι πάρα πολύ και, παράλληλα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε και την οικογένεια μας, μπορούμε να βρούμε ελεύθερο χρόνο για όλα» δηλώνει η Μπαξεβάνου, που χρειάστηκε να κάνει και εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, γεγονός που για κάποιο διάστημα την κράτησε αναγκαστικά εκτός δράσης.

«Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ»

«Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ήρθε σχετικά εύκολα. Κι αυτό γιατί η διοργάνωση έγινε σε δύο ομίλους, ανέβηκαν αρκετές ομάδες από τη Β΄ εθνική, και οι οποίες ήταν χαμηλής δυναμικότητας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Βαρδαλής, έφορος του τμήματος. Και συνέχισε: «Ηταν, βέβαια, ένα μίνι πρωτάθλημα, αφού για διάστημα τεσσάρων μηνών είχαμε την αναγκαστική αποχή εξαιτίας της πανδημίας. Λόγω αυτών των ιδιαίτερων συνθηκών, ο τίτλος κρίθηκε σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι, κάτι που πιστεύω ότι δεν θα ισχύσει την επόμενη σεζόν. Το δίκαιο είναι το πρωτάθλημα να διεξάγεται με την παραδοσιακή του μορφή. Είμαστε η μοναδική χώρα, που η Α΄ κατηγορία διεξάγεται σε δύο ομίλους κι αυτό δεν θα πρέπει να συνεχιστεί».

Κι όταν τον ρωτήσαμε να μας εξηγήσει το…φαινόμενο της μόνιμης πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ, μας απάντησε: «Η βασική εξήγηση έχει ονοματεπώνυμο. Είναι ο Θανάσης Κατσαρής, πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο οποίος κρατά την ομάδα στην κορυφή και μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε. Τον ευχαριστώ για αυτό, όπως και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο του ερασιτέχνη. Αλλά θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω και τους συνεργάτες στην ΠΑΕ, που μας βοηθούν σε ό,τι τους ζητηθεί, από γιατρούς μέχρι ρουχισμό, στα πάντα».

Το τέλος της μιας σεζόν σήμανε αυτομάτως την έναρξη προετοιμασίας για την επόμενη, με βασική επιδίωξη την πετυχημένη συμμετοχή στο Τσάμιονς Λιγκ: «Ήδη έχει αρχίσει η δουλειά μας ενόψει της επόμενης σεζόν, με πρώτο στόχο τη διάκριση μας στην Ευρώπη. Αυτό που θα κάνουμε είναι να πάρουμε άλλες δύο-τρεις ξένες παίκτριες για να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχουμε έρθει σε μια πρώτη συμφωνία μαζί τους και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Στη θέση του προπονητή συνεχίζει ο κ. Κρστιτς, που, άλλωστε είχε υπογράψει για ενάμισι χρόνο συμβολαίου. Και κάτι ακόμη. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, τον έχουμε ανάγκη, ποντάρουμε στη βοήθεια του».

Οι προπονήσεις ενόψει της νέας σεζόν θ’ αρχίσουν στις 12 Ιουλίου. Δέκα ημέρες νωρίτερα θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, που θα διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τάσος Αναστασιάδης: «Μας ώθησε η δυναμική του ΠΑΟΚ»

Ο εξτρέμ της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλας του ΠΑΟΚ, Τάσος Αναστασιάδης μιλά στη FORZA για τις εμπειρίες από την πρώτη...

Στην ίδια κατηγορία