Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αστείρευτο πάθος για το ποδόσφαιρο

Δημοφιλή

Ο Ζήσης Τσίκος είναι ο μοναδικός παίκτης της Κ-19, που έχει αγωνιστεί, ως μέλος της αρχικής ενδεκάδας, και στα εννέα παιχνίδια, που έχει δώσει η ομάδα νέων του ΠΑΟΚ από την αρχή της φετινής σεζόν.

Ο 17χρονος αμυντικός χαφ ήταν βασικός, τόσο στους επτά αγώνες πρωταθλήματος, όσο και στα δύο παιχνίδια με τη Ζίλινα για το Γιουθ Λιγκ.

Γεννημένος στην Καστοριά στις 13 Ιουνίου 2004, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο από τα επτά του χρόνια στην ακαδημία του Κρόνου Καστοριάς, που εδρεύει στην περιοχή «οι Μανιάκοι».

«Ο Ζήσης ξεχώριζε από μικρός, για αυτό και τον βάζαμε να παίζει με παιδιά, που ήταν κατά δύο χρόνια μεγαλύτερα του» θυμάται ο Παναγιώτης Μπαμπούλης, υπεύθυνος της ακαδημίας του Κρόνου και από τους πρώτους προπονητές του, προσθέτοντας: «Από μικρός είχε πάθος με το ποδόσφαιρο. Συνέχεια τον έβλεπες με μια μπάλα στα πόδια. Τελείωνε την ομαδική προπόνηση και αυτός συνέχιζε να παίζει, δεν σταματούσε. Επαιζε πάντα ως κεντρικός χαφ, είχε και επιθετικές βλέψεις στο παιχνίδι του». Ο μικρός δεν ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος είχε παίξει ως τερματοφύλακας σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το μεταβατικό στάδιο για τη μεταπήδηση στον ΠΑΟΚ και την εγκατάσταση του στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, όπου έκανε προπονήσεις για διάστημα δύο χρόνων. Και εκεί άναψε το πράσινο φως για την ένταξή του στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου το καλοκαίρι του 2013.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤ΄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, ο Τσίκος έκανε δύο φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Καστοριά-Θεσσαλονίκη μετ΄ επιστροφής για να συμμετέχει σε προπονήσεις και αγώνες. Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη-μέσα στο αυτοκίνητο έτρωγε στο ταξίδι προς Θεσσαλονίκη και μέσα στο αυτοκίνητο διάβαζε τα μαθήματά του στο ταξίδι της επιστροφής για την Καστοριά-αλλά δεν την υπολόγιζε μπροστά στην αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Μέχρι που όταν έφθασε τα δώδεκα του χρόνια, εγκαταστάθηκε μόνιμα- με την οικογένειά του- στη Θεσσαλονίκη.

Πρωταθλητής με την Κ-15, την Κ-17 και την Κ-19, αλλά και με πολλές εμπειρίες σε διεθνή τουρνουά, ο ύψους 1,73 μ. αμυντικός χαφ άρχισε να καταγράφει ήδη από την περασμένη σεζόν τις πρώτες του συμμετοχές (πέντε, ως αλλαγή) στην Κ-19. Επιπλέον, στις αρχές της περσινής σεζόν είχε κάνει και προπονήσεις με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Αμπέλ Φερέιρα.

Το Σεπτέμβριο του 2019 υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, διάρκειας τριών χρόνων. Πέρσι, ωστόσο, επεκτάθηκε για ακόμη μια χρονιά, συνεπώς το συμβόλαιο του έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Ο Τσίκος ολοκληρώνει φέτος το Λύκειο, ενώ, στην οικογένειά του υπάρχει ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, ο 12χρονος αδελφός του, Αλέξανδρος, ο οποίος ανήκει στη Γερμανική ακαδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πλήρης μετά από καιρό ο ΠΑΟΚ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη...

Στην ίδια κατηγορία