Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ασπρόμαυρα «buzzer beater» σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Δημοφιλή

 Η FORZA θυμήθηκε, έψαξε και δημιούργησε ένα top-10 από γκολ στις καθυστερήσεις που έχουν χαρίσει βαθμούς, ιστορικές νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη.

Υπάρχουν δεκάδες «buzzer beater», όπως επιβάλλει τον όρο η μπασκετική εγκυκλοπαίδεια, στην σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον από την στιγμή που η χρονομέτρηση αποτέλεσε κομμάτι της δομής του ποδοσφαίρου.

Με αφορμή τα τρία φετινά γκολ στις καθυστερήσεις από τον Χοσέ Κρέσπο (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3), τον Γιόσιπ Μίσιτς (ΠΑΟΚ – Άρης 2-2) και τον Αντρέ Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2), που έχουν χαρίσει στους πρωταθλητές τέσσερις βαθμούς, ψάξαμε και δημιουργήσαμε ένα top-10 από «ασπρόμαυρα» γκολ στις καθυστερήσεις.

  1. ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΒΑΡΕΛΑ (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0, 2018-19)

Στην κορυφή, ασφαλώς, δε θα μπορούσε να είναι άλλο, από το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο επεισοδιακό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ της 11ης Μαρτίου του 2018, που οδήγησε στο κλέψιμο του πρωταθλήματος από τον «Δικέφαλο του Βορρά».  Ένα πεντακάθαρο γκολ που αρχικά μέτρησε, ο Κομίνης έδειξε σέντρα, αλλά μετά από επτά λεπτά το ακύρωσε! Η συνέχεια γνωστή…

  1. ΓΚΑΡΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ (Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3, 2016-17)

Ιστορικό γκολ από κάθε άποψη. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει ποτέ επί ιταλικού εδάφους και το έκανε στο «Φρίουλι» απέναντι στη Φιορεντίνα χάρη στο «buzzer beater» του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος με μια βολίδα «εκτέλεσε» τον Λετσερίνι και κράτησε ζωντανό το «Δικέφαλο» στη μάχη της πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ (Γκρασχόπερ – ΠΑΟΚ 1-1, 2002-03)

Στο «Χάρντουρμ» της Ζυρίχης ο ΠΑΟΚ βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό από τη Γκρασχόπερ, αλλά το «ξερό» μονοκόμματο σουτ του Δημήτρη Μάρκου στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και σχεδόν 6.000 ΠΑΟΚτσήδες, που ήταν στο γήπεδο, στα ουράνια!

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0, 2016-17)

Το συγκεκριμένο γκολ βρίσκεται τόσο ψηλά λόγω και της μεγάλης κουβέντας που έγινε μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας. Η κίνηση του Δημήτρη Πέλκα αμέσως μόλις σκόραρε στις καθυστερήσεις παρεξηγήθηκε από τους Νεοσμυρνιώτες ακόμη και από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος πάντως κάλυψε τον παίκτη του.

  1. ΑΝΤΡΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1, 2010-11)

Ο ίδιος, ο Αντρέ Βιεϊρίνια το κατατάσσει ως ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχει πετύχει με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ένα γκολ που πέτυχε με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 93ο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

  1. ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ (ΠΑΟΚ -ΑΕΚ 1-0, 2016-17)

Πολλοί θα θυμούνται το γκολ του Βραζιλιάνου στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, τη σεζόν 2017-18, αλλά ένα χρόνο νωρίτερα ο Μάτος είχε χαρίσει τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ σκοράροντας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

  1. ΖΒΟΝΙΜΙΡ ΒΟΥΚΙΤΣ (ΠΑΟΚ – Σαχτιόρ, 2013-14)

Ο Σέρβος επιθετικός είχε αρκετά γκολ στα… χασομέρια, αλλά απ’ όλα ξεχωρίζει το «buzzer beater» στις καθυστερήσεις του ματς με την Σαχτιόρ Καραγκαντί για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα.

  1. ΙΜΠΡΑΧΙΜΑ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ (Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-2, 2008-09)

Σε προσωπική παράσταση εξελίχθηκε το ματς της 1ης Μαρτίου του 2009. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Σάντος έριξε στο ματς τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο στο 69’ και ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού ισοφάρισε στο 75’ και ξανά χτύπησε στις καθυστερήσεις.

  1. ΝΙΚΟΣ ΠΛΙΤΣΗΣ (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0, 1990-91)

Μια εβδομάδα μετά την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ, λόγω των οργίων του Βοιωτού Καραμάνη, στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, ο «Δικέφαλος» υποδέχθηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο. Με τον κόσμο να «βράζει» στις κερκίδες, το ματς όδευε προς τη λήξη του και τις δύο ομάδες στο 0-0. Ο Ιμπραίμ Χασάν έκανε την σέντρα, ο Δημήτρης Μήτογλου με κεφαλιά έφερε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και εκεί ο Νίκος Πλίτσης με ανάποδο ψαλίδι την έστειλε στα δίχτυα του Θεολόγου Παπαδόπουλου!

  1. ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ (ΠΑΟΚ – Ξάνθη 1-0, 2009-10)

Σ’ ένα ματς που ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ έπιανε τα… άπιαστα, ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου», είχε σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 στο ματς της 31ης Οκτωβρίου του 2009.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δύσκολα με ΠΑΟΚ ο Μουκουντί

Ατομικό έκανε ο Αρόλντ Μουκουντί στην προπόνηση της ΑΕΚ, με τον Καμερουνέζο στόπερ να παραμένει εκτός ενόψει του ντέρμπι...

Στην ίδια κατηγορία