Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ας μη βιαζόμαστε για συμπεράσματα

Δημοφιλή

Στην έναρξη κάθε νέου πρωταθλήματος υπάρχουν προσδοκίες από τους φιλάθλους για να δουν κάτι καλύτερο από τις ομάδες τους σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Ετσι συμβαίνει και φέτος, αν και στην πράξη έχει αποδειχθεί-τις περισσότερες φορές τουλάχιστον-ότι οι προσδοκίες γρήγορα διαψεύδονται και ότι οι ομάδες, πολύ γρήγορα μέσα στη σεζόν, καλούνται να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις.

Υπάρχει, βέβαια, μια βασική διαφορά στο πρωτάθλημα, που ήδη άρχισε. Κι αυτή έχει να κάνει με το ότι, όχι μόνο η πρώτη, αλλά κι η δεύτερη θέση θα οδηγήσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλώντας ρεαλιστικά, ο δεύτερος της τελικής βαθμολογίας δεν θα έχει τόσο «ζωντανή» την προοπτική της εισόδου του στη φάση των ομίλων (αν και ποτέ δεν ξέρεις…), όσο θα έχει κερδίσει μια δεύτερη και τρίτη ευκαιρία να βρεθεί σε όμιλο, είτε του Γιουρόπα Λιγκ, είτε του Κόνφερενς Λιγκ. Ν’ αποφύγει, δηλαδή, τον «ξαφνικό θάνατο», που βίωσαν φέτος ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός κι ο Αρης, που τέθηκαν νοκ-άουτ στην πρώτη ευρωπαϊκή τους αποτυχία.

Μετά το νταμπλ του 2019 ο ΠΑΟΚ δεν έχει υποχωρήσει από τη δεύτερη θέση, μόνο που φέτος φαίνεται ότι θα έχει πιο ισχυρό ανταγωνισμό. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον Ολυμπιακό, που την τελευταία διετία είχε ένα σχετικό προβάδισμα στα προγνωστικά για την κατάκτηση του τίτλου, το οποίο επιβεβαίωνε και στην πράξη. Οντας η μοναδική ομάδα, που θα έχει υποχρεώσεις και στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή του Νοεμβρίου για το Μουντιάλ, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ισορροπήσει σε δύο… βάρκες, την ώρα που οι ανταγωνιστές του θα έχουν ένα ματς κάθε εβδομάδα.

Τα δεδομένα, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, φαίνεται να διαφοροποιούνται από την… προδιαγραφόμενη άνοδο της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Η είσοδος στο νέο γήπεδο συνιστά από μόνο του ένα ιστορικό γεγονός για την Ενωση, που «χτίζει» πάνω του για να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Αντίστοιχα στον Παναθηναϊκό, έχοντας «ζεσταθεί» από την περσινή κατάκτηση κυπέλλου, κινήθηκαν, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τόσο δραστήρια στο μεταγραφικό τομέα, αποκαλύπτοντας τις προσδοκίες τους για το βήμα παραπάνω. Από κοντά κι ο Αρης, που έχει να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο σύνολο, με ό,τι θετικό αλλά και αρνητικό μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Κι ο ΠΑΟΚ; Μη έχοντας γιατρέψει ακόμη την «πληγή» του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, μπαίνει στο πρωτάθλημα με «χαμηλά την μπάλα», κι όπου βγει. Σε κάθε περίπτωση, ας μη βιαζόμαστε για κρίσεις και συμπεράσματα. Ετσι κι αλλιώς, μετά την 4η αγωνιστική θα έχουν πάρει οριστική μορφή τα ρόστερ των ομάδων, που θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.


Τελευταία νέα

Κανσέλο: «Μου εύχονται θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»

Ο Ζοάο Κανσέλο κατήγγειλε προσβλητικά και σκληρά σχόλια που δέχθηκε εκείνος και η οικογένειά του στα κοινωνικά δίχτυα μετά...

Στην ίδια κατηγορία