Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αραβικές «σειρήνες» για τον (φευγάτο) Δώνη

Δημοφιλή

Μένει, μέχρι να φύγει ο Γιώργος Δώνης από τον Παναθηναϊκό. Έτσι έχουν να λένε τελευταία (στις ιδιαίτερες και οφ δε ρέκορντ συζητήσεις τους) όσοι ζουν εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις στο «τριφύλλι». Η ηρεμία που μεταλαμπάδευσε στον Παναθηναϊκό η ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, αποδείχτηκε πως ήταν προσωρινή. Η τελευταία ήττα από την Ξάνθη στη Ριζούπολη, έστω κι αν αυτή «χρεώθηκε» εν πολλοίς (και επικοινωνιακά) στον «VAR – άκια» Σκουλά, προκάλεσε νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις στο εσωτερικό της ομάδας. Κι αυτή η νέα (σοβαρή) αναστάτωση έρχεται σε μια περίοδο όπου έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ένα πολύ ιδιαίτερο σενάριο προερχόμενο από την Αραβία. Τι είδους σενάριο; Για τον Γιώργο Δώνη και τις «σειρήνες» που θα φτάσουν οσονούπω στα αυτιά του από ομάδα που αγωνίζεται σε χώρα από την οποία πέρασε στο παρελθόν. Δηλαδή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. «Ε, και;» θα πει κάποιος, ενθυμούμενος την πρόσφατη «γείωση», που έριξε ο Έλληνας τεχνικός στο ενδιαφέρον της Χάντερσφιλντ και την βολιδοσκόπηση των προθέσεων για την μεταξύ τους συνεργασία. Μήπως, όμως, έκτοτε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα; Μήπως το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν πράγματα στο «τριφύλλι» που δεν αρέσουν καθόλου (μα καθόλου) στον κόουτς κι έχουν αρχίσει να αγγίζουν επικίνδυνα τις ευαίσθητες χορδές του; Μήπως η σχέση του με τον Νίκο Νταμπίζα περνάει περίοδο σοβαρής κρίσης και το γυαλί έχει ραγίσει για τα καλά; Το σίγουρο είναι πως ο Δώνης έχει φτιάξει καλό όνομα στις αραβικές αγορές. Και… εξαργυρώνει με υψηλή δημοτικότητα τους τρεις τίτλους που κατέκτησε με την Αλ Χιλάλ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα θέματα που έχει ο Παναθηναϊκός, κάνει πολλούς στον οργανισμό της ομάδας να μην ορκίζονται πως έτσι και πέσει στο γραμματοκιβώτιο του πρόταση από αραβική ομάδα, πως θα ΄χει την τύχη της Χάντερσφιλντ και θα «γειωθεί» με συνοπτικές διαδικασίες.

*Τρισευτυχισμένος δηλώνει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Πειραιά. Την ίδια ώρα, που ο ατζέντης του μετά την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κάνει… ρεπορτάζ στην Αγγλία.

*Ουκ ολίγους ατζέντηδες δυσαρέστησαν οι τελευταίες κλήσεις του Τζον Φαν‘τ Σχιπ στην Εθνική ομάδα. Μάλιστα υπήρξαν και περιπτώσεις όπου έγιναν σοβαρά παράπονα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις εντός της ΕΠΟ. Μια φορά, ο Ολλανδός δείχνει πως δεν… μασάει.

Ο… ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Πολύτιμες ανάσες πήρε ο Γιάννης Αναστασίου με τις δύο τελευταίες νίκες του Ατρόμητου κόντρα σε Παναιτωλικό (εντός) και Βόλο (εκτός). Μια φορά, στη δυτική όχθη ψιθυρίζεται πως ο κόουτς δεν έχει… δεμένο τον γάιδαρό του και δεν θα πρέπει να νιώθει απόλυτα ασφαλής και ήρεμος για το μέλλον του στην ομάδα του Περιστερίου.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ή ΠΩΛΗΣΗ

Το «δέσιμο» του Έγκμουντουρ Κρίστινσον, αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις για τον Αλέξη Κούγια στην ΑΕΛ. Κι έτσι και ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ΠΑΕ διαπιστώσει πως δεν είναι πρόσφορο το έδαφος για την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου, θα επιδιώξει να πουλήσει τον Ισλανδό κίπερ τον προσεχή Γενάρη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όχι πως στον οργανισμό του Παναθηναϊκού δεν έχει αρχίσει να γίνεται κουβέντα για την μεταγραφική απόσβεση παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι και δεν δείχνουν ικανοί (τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο) να προσφέρουν τα αναμενόμενα και να κάνουν την διαφορά. Εν προκειμένω, τα… απόνερα της συγκεκριμένης κουβέντας «χτυπούν» τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος είναι αυτός που έκανε τις επιλογές, χωρίς να δικαιώνεται (στην πλειοψηφία των παικτών που έφερε) εκ του αποτελέσματος.

ΑΡΗΣ

Απαραίτητη, αν όχι «SOS», κρίνει ο Θεόδωρος Καρυπίδης την… περήφανη πώληση ενός ποδοσφαιριστή του Άρη στο παζάρι του Ιανουαρίου. Και αυτή ακριβώς η ανάγκη για ένα deal που θα φέρει έσοδα στην ΠΑΕ, έχει ασφαλώς μεταφερθεί εκεί που πρέπει. Όχι μόνο στον Άγγελο Χαριστέα, αλλά και σε ατζέντηδες που διαθέτουν τα «κονέ» να φέρουν σκάουτερ στην Θεσσαλονίκη και να τσεκάρουν παίκτες των «κιτρίνων».

ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΑΛΙΔΗ

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα έμψυχα περιουσιακά στοιχεία του Αστέρα Τρίπολης. Και ο αποκλεισμός του από την αποστολή των Αρκάδων σε δύο «εμπορικά» παιχνίδια, όπως ήταν αυτά με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αν μη τι άλλο… χτύπησε άσχημα στους Μπακοκαϋμενάκηδες. Σενιόρ (Χιμένεθ) πάρ’ το αλλιώς!

*Ο Σάββας Παντελίδης όχι απλά απέρριψε την προοπτική της Λαμίας, αλλά δεν μπήκε ούτε καν στη διαδικασία να σκεφτεί την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Φθιωτών. Σημειώνεται, πως ο Πειραιώτης κόουτς υπήρξε ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκαν οι «κυανόλευκοι», που θέλουν (κι ας μην το φωνάζουν), να προχωρήσουν σε αλλαγή προσώπου στον πάγκο.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΖΟΥΛΟΥΞΗ

Θυμάστε ένα από τα κουίζ της στήλης την περασμένη εβδομάδα; «Ποια σουπερλιγκάτη ομάδα έχει κλείσει την πρώτη μεταγραφή ενόψει Ιανουαρίου; O new entry παίκτης προέρχεται από ομάδα της Β΄ κατηγορίας και θα υπογράψει την ερχόμενη εβδομάδα» γράψαμε επί λέξει και την Τρίτη (8/10) κλείδωσε» η μεταγραφή του Κυριάκου Μαζουλουξή στον Πανιώνιο. Ο 22χρονος αμυντικός προέρχεται από ομάδα της Β΄κατηγορίας και συγκεκριμένα από τον Εργοτέλη, απ΄ όπου έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι. Παρεμπιπτόντως, ο Μαζουλουξής αποτελεί παλιό γνώριμο του νέου τεχνικού των «κυανέρυθρων» από την περίοδο της κοινής θητείας τους στην κρητική ομάδα. Γεννημένος στις 1/5/1997 στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη. Με τους «κίτρινους» είχε 3 συμμετοχές στη Γ΄ Εθνική και το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Λιρς (4 συμμετοχές). Το καλοκαίρι του ΄17 επαναπατρίστηκε και φόρεσε τη φανέλα του Εργοτέλη (52 συμμετοχές). Κι επειδή πίσω από κάθε μεταγραφή υπάρχει πάντα κι ένας μάνατζερ, στην προκειμένη περίπτωση «μπαλίτσα» έπαιξε ο βορειοελλαδίτης, Τέο Παπαδόπουλος.

Ο ΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

«Ματάκια» έχει αρχίσει να βγάζει ο (new entry) Χοακίν Τόρες με τη φανέλα του Βόλου. Ο Αργεντινός εξτρέμ ξεδιπλώνει εξαιρετικά στοιχεία και αν συνεχίσει έτσι, θα βάλει στη διαδικασία να ψαχτούν κι άλλες σουπερλιγκάτες ομάδες για την αφεντιά του. Να θυμίσουμε πως ο 22χρονος παίκτης αγωνίζεται ως δανεικός από τη Νιούελς, χωρίς να υπάρχει καμία οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του που να προσφέρει τη δυνατότητα στην θεσσαλική ομάδα να προχωρήσει στην εξαγορά των δικαιωμάτων του το προσεχές καλοκαίρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Σβαμπ, ο Μουργκ και τα… ελληνικά! (video)

Ο Στέφαν Σβαμπ και ο Τόμας Μουργκ αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 με τη φετινή σεζόν...

Στην ίδια κατηγορία