Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποστολίδης: «Το σημαντικό είναι να ενισχυθεί η ομάδα»

Δημοφιλή

Στο ραδιόφωνο του City 106.1 φιλοξενήθηκε ο Κούλης Αποστολίδης, ο οποίος έκανε μία αποτίμηση της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ ενώ σχολίασε και για τον τελικό κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου:

«Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε φέτος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σεζόν και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο. Δεν είναι μία πετυχημένη σεζόν. Είναι βέβαια σε μία διαδικασία ανανέωσης με νέα παιδιά. Υπάρχει δικαιολογία και είναι απλή. Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ, με βάση τους στόχους που είχε βάλει για φέτος, δεν είχε το βάθος στο ρόστερ σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε ποιότητα, για να ανταποκριθεί. Αυτό φάνηκε με την έναρξη της σεζόν, με τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι. Ταλαιπωρήθηκε η ομάδα, στον 2ο γύρο τα πήγε πολύ καλά και σε αποτελέσματα και σε συνολική παρουσία, αλλά, επειδή δεν είχε το βάθος, φάνηκε η “γύμνια” από την έναρξη των πλέι οφ. Υπήρχαν παιχνίδια που δύσκολα είχε αξιόλογη 11αδα, για να παίξει το ματς. Για μένα, αυτή ήταν όλη η ιστορία.

Το αν θα αλλάξει αυτό, έχει να κάνει με την ιδιοκτησία και τη διοίκηση. Πέρα από τη διαδικασία της ανανέωσης, με δικά της παιδιά, η ομάδα πρέπει να φέρει κι έναν ικανό αριθμό ποιοτικών παικτών. Αν η ομάδα έπαιρνε το εισιτήριο για το Europa League, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα ήταν κίνητρο για μεγάλους παίκτες αυτό. Τώρα, το Europa Conference League, όσον αφορά στην προσέλκυση ποιοτικών παικτών, είναι διαφορετικό. Είναι κάτι -πάντως- που πρέπει να γίνει, αν θέλουμε να δούμε την ομάδα να ανεβαίνει.

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τα παιχνίδια του στα τέλη Ιουλίου, άρα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του στα τέλη Ιουνίου. Υπάρχει ικανός χρόνος για ξεκούραση. Το σημαντικό, είναι να μπορεί να ενισχυθεί η ομάδα, για να πρωταγωνιστήσει του χρόνου. Μία ανανέωση απαιτεί χρόνο, γιατί ένας παίκτης όσο ταλαντούχος κι αν είναι, την πρώτη χρονιά που παίζει, δεν πρέπει να θεωρείται βασικός και να παίξει τόσα παιχνίδια. Ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης πχ, θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να παίξουν τόσο. Θέλουν χρόνο. Για να επιτύχεις σε μία τέτοια διαδικασία, πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή ομάδα, για να βοηθήσει τον νέο παίκτη που θα μπει μέσα. Δεν πρέπει να τον περιμένει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο ΠΑΟΚ πήρε φέτος αυτά που του άξιζαν. Δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Για να είναι εντάξει με τον εαυτό της και τον κόσμο, η ομάδα θα πρέπει να κάνει τις σωστές ενέργειες για να πετύχει τους στόχους της, αλλά και να επικοινωνήσει σε όλους το τι θέλει να πετύχει».

Για τον τελικό ανέφερε:

«Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, πρέπει να βάλεις γκολ. Είναι καθαρά θέμα ποιότητας και ικανότητας του παίκτη, για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Δε θα το κάνει ο προπονητής αυτό. Χθες, μετά την αποβολή, φάνηκε αμέσως το άγχος και η νευρικότητα των περισσότερων παικτών του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε η προσωπικότητα, η εμπειρία στους παίκτες, για να κάνουν το γκολ. Με την πρώτη ευκαιρία που έγινε, ήταν ο Μουκουντί μόνος του στη γωνία της περιοχής και ένας δεν πήγε να τον μαρκάρει και να τον εμποδίσει. Όταν δεν σκοράρεις και δεν έχεις την ποιότητα για να ανταποκριθείς, τότε δεν κερδίζεις».


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία