Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποκάλυψη: Η απόφαση της ΕΕΑ, που αθωώνει την Ξάνθη!

Δημοφιλή

Η ίδια επιτροπή, που σήμερα κάποιοι θεωρούν δεδομένο ότι θα καταδικάσει τον ΠΑΟΚ για δήθεν πολυϊδιοκτησία και θα υποβιβάσει την Ξάνθη, επειδή όπως της προσάπτουν, δεν δήλωσε την αλλαγή στη μετοχική της σύνθεση (από την Βιαμάρ των Πανόπουλου – Συγγελίδη στην Ινσπορτς των Πανόπουλου – Συγγελίδη), κλήθηκε να εξετάσει παρόμοιες καταγγελίες πριν από τρία χρόνια και έβγαλε διαφορετικές αποφάσεις, απ΄ αυτές που η “κόκκινη” πλευρά προβλέπει τώρα!

Στις 12/8/2016 η ΠΑΕ Τρίκαλα (με δικηγόρο τον Μηνά Λυσσάνδρου!) έκανε καταγγελία στην Ε.Ε.Α. για την ΠΑΕ Βέροια.

Τα Τρίκαλα ζητούσαν τον υποβιβασμό της Βέροιας, προκειμένου να ανέβουν αυτά στην Σούπερ Λίγκα στη θέση της ομάδας της Ημαθίας, επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βέροια, Θόδωρος Καρυπίδης, εμφανίζονταν ως μεγαλομέτοχος και της νέας ΠΑΕ Άρης, με αποτέλεσμα να παραβιάζει τον αθλητικό νόμο.

Η Ε.Ε.Α. εξέτασε την υπόθεση, προσπέρασε την καταγγελία της πολυϊδιοκτησίας και διαπίστωσε ότι :

“Στις 23/6/2016 έγινε μεταβίβαση του 93,53% των μετοχών της ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. προς το νέο ιδιοκτήτη, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, χωρίς να ζητηθεί και χορηγηθεί προηγούμενη άδεια από την παρούσα επιτροπή για τη μεταβίβαση αυτή”.

Η Ε.Ε.Α., λοιπόν, διαπίστωσε ότι “συντελέστηκε βαρεία παράβαση της διάταξης 69Α του Ν.2725/1999”.

Μετά απ΄ αυτό η επιτροπή δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Βέροια και έστειλε στις 8/9/2016 την υπόθεση στην Σούπερ Λίγκα “για να πράξει τα δέοντα”.

Η Σούπερ Λίγκα, ωστόσο, είχε ήδη ορίσει το παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια, που ακολουθούσε, το οποίο έγινε κανονικά 48 ώρες αργότερα στις 10/9/2016!

Κι αναφέρει η Ε.Ε.Α. στην απόφασή της :

“Επομένως, σύμφωνα με τα εκτεθέντα στη νομική σκέψη της παρούσης απόφασης, η “ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ”, ακόμη και να αποβληθεί από το πρωτάθλημα, τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους έδωσε για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που μετέχει, είναι ισχυρά, και δεν αντικαθίσταται από άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, η επιτροπή αποφασίζει να απορριφθεί η καταγγελία”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η ίδια Ε.Ε.Α. (κάποια μέλη, όπως οι κύριοι Αρκούδης Ζώης, Μανταίος και Σμυρνάκης, είναι και στη σημερινή σύνθεση) έκρινε ότι η Βέροια παραβίασε βαρέως το νόμο, αλλά δεν υποβιβάζεται, γιατί αν υποβιβάζονταν, δεν θα ανέβαινε άλλη ομάδα!

Μ΄ αυτό το σκεπτικό, και στην περίπτωση της Ξάνθης, όπου σε αντίθεση με τη Βέροια, η μεταβίβαση των μετοχών είχε ΔΗΛΩΘΕΙ και είχε εξασφαλιστεί άδεια (άρα υπάρχει στη χειρότερη περίπτωση αμέλεια και όχι δόλος), δεν μπορεί να υπάρξει υποβιβασμός.

Σε ότι αφορά την περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας στις ΠΑΕ Βέροια και ΠΑΕ Άρης, που έκαναν τα Τρίκαλα, η Ε.Ε.Α. δεν μπήκε καν στη διαδικασία για την εξετάσει!

Σήμερα η ίδια Επιτροπή, που καλείται να ασχοληθεί με υποθέσεις που δεν είναι τόσο ξεκάθαρες, όσο αυτές που κατήγγειλαν τα Τρίκαλα του κ. Μηνά Λυσσάνδου, εμφανίζεται πως θα επιβάλλει βαριές κυρώσεις, που θα φτάσουν στον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης…

Είναι σαφές πως οτιδήποτε διαφορετικό από την αθώωση των δύο ομάδων, θα συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, με ανυπολόγιστες προεκτάσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Από Δανία η σφυρίχτρα του ντέρμπι του ΠΑΟΚ

ους ορισμούς των διαιτητών για τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής των Play Off της Super League ανακοίνωσε η ΚΕΔ,...

Στην ίδια κατηγορία