Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απόφοιτοι της… σχολής Σάντος

Δημοφιλή

Πρώτα ο Βλάνταν Ιβιτς, μετά ο Πάμπλο Γκαρσία και τώρα ο Στέλιος Μαλεζάς. Οι παράλληλες πορείες, που ακολούθησαν οι τρεις πρώην συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ στο διάστημα 2008-12, έχοντας προπονητή –τα πρώτα δύο χρόνια-τον νυν προπονητή της εθνικής Πορτογαλίας.

Εχουν περάσει δέκα και πλέον χρόνια, από τότε που ήταν μαζί στον ΠΑΟΚ. Και, με διαφορετική σεζόν εκκίνησης ο καθένας, ακολουθούν καριέρα προπονητή.

Ο Στέλιος Μαλεζάς μπήκε λίγο… απότομα, μια και κλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο ν’ αντικαταστήσει τον Γκαρσία, όταν ο τελευταίος διαδέχτηκε με τη σειρά του τον Αμπέλ Φερέιρα στην πρώτη ομάδα. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Κ-19.

Πρωταθλητής με τους νέους ήταν κι ο Ιβιτς, όπως και ο Γκαρσία (τρεις συνεχόμενες χρονιές), οι οποίοι έκαναν το άλμα προς την πρώτη ομάδα. Θα τους…μοιάσει και σε αυτό ο Μαλεζάς; Η απάντηση θα δοθεί στην πορεία του χρόνου. Προς το παρόν, ετοιμάζεται για την πρώτη… κανονική του σεζόν ως προπονητής, με την ελπίδα ότι όντως θα είναι κανονική και θα παραμείνει ανεπηρέαστη από τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις. Πέρα από τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψει και η διοργάνωση του Γιουθ Λιγκ, στην οποία ο ΠΑΟΚ πρόκειται να πάρει μέρος ως πρωταθλητής στην περσινή διοργάνωση Κ-19.

Η πορεία του Πάμπλο Γκαρσία στην ακαδημία άρχισε το καλοκαίρι του 2015, όταν έκανε τα πρώτα βήματά του ως προπονητής στην Κ-17 και στο πλευρό του Αγγελου Ζαζόπουλου. Την αμέσως επόμενη σεζόν πήρε… προαγωγή για την ανώτερη ηλικιακή ομάδα της ακαδημίας, στη οποία παρέμεινε μέχρι τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Και την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΠΑΟΚ Β΄, που θα πάρει μέρος στο βόρειο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Βλάνταν Ιβιτς είχε συμπληρώσει ένα χρόνο από την ημέρα, που είχε κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του, όντας παίκτης του Δικεφάλου. Και από τον ΠΑΟΚ θ’ άρχιζε και την καριέρα του ως προπονητής, αναλαμβάνοντας την ομάδα νέων. Υπό κανονικές συνθήκες επρόκειτο να συμπληρώσει τριετία στον πάγκο της, μόνο που το διαζύγιο της πρώτης ομάδας με τον Ιγκόρ Τούντορ επιτάχυνε τις εξελίξεις. Και στις 9 Μαρτίου 2016 κλήθηκε να διαδεχτεί τον Κροάτη προπονητή, παίρνοντας μαζί του και τους Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και Χρήστο Κελπέκη, με τους οποίους συνεργάζονταν και στην ομάδα νέων (η Κ-20 ολοκλήρωσε την περίοδο υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μήττα). Στο τέλος της σεζόν οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου. Και μετά από μια σεζόν αποχής από τους πάγκους, οδήγησε την τελευταία διετία τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων Ισραήλ. Στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν κάθισε στον πάγκο της Γουότφορντ.

ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ

Συμπαίκτης των Ιβιτς, Γκαρσία και Μαλεζά στον ΠΑΟΚ στα χρόνια του Σάντος ήταν και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, το πιο «μεγάλο» όνομα προπονητή, που αναδείχθηκε από εκείνη την εποχή. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται σταθερά την τελευταία τετραετία στο τιμόνι της Πόρτο, έχοντας πανηγυρίσει ένα νταμπλ, ένα επιπλέον πρωτάθλημα, καθώς και ένα Σούπερ Καπ. Πέρσι οδήγησε την Πόρτο στον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (στη φάση των «16» έκανε την έκπληξη, βγάζοντας νοκ άουτ τη Γιουβέντους), όπου «έπεσε» πάνω στην Τσέλσι, μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης.

Προηγούμενο άρθροΗ… 5η ευρωπαϊκή πρεμιέρα
Επόμενο άρθρο«Βλέπει» Μπορίλ ο ΠΑΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία