Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποφάσισε να κάνει αυτό που θέλει ο Μπότο

Δημοφιλή

Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ χρειάζεται πρώτον πίστη από αυτούς που το επέλεξαν και υπομονή στον περίγυρο. Είμαστε σε μία φάση άλλωστε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γενικά, που οι δρόμοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι αυτός που ακολουθούν τα μεγάλα κλαμπ και απλά πληρώνουν για να έχουν τους καλύτερους σε έναν μεταξύ τους ακραίο ανταγωνισμό και τα υπόλοιπα που αναζητούν τα πετυχημένα πρότζεκτς που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για να πρωταγωνιστήσουν.

Βλέπουμε για παράδειγμα ομάδες όπως η Μπόντο Γκλιμτ, η Μπριζ, η Ζάλτσπουργκ, ακόμα και η Νάπολι, να έχουν επενδύσει είτε στις ακαδημίες, είτε στο εξονυχιστικό σκάουτινγκ, έτσι ώστε να ξεπεράσουν το ταβάνι τους. Στην ελληνική επικράτεια, δεν θα βρεις τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Μπότο δειλά – δειλά το καλοκαίρι, προσπαθούσε να εξηγήσει πως αν δεν αποκτήσουν αυτή τη λογική οι ελληνικές ομάδες, νομοτελειακά η βαθμολογία της χώρας στο ράνκινγκ θα είναι ακόμα χειρότερο. Δεν χρειάστηκε να περάσει το καλοκαίρι για να επιβεβαιωθεί. Άπαντες αποκλεισμένοι πλην Ολυμπιακού, που γνώρισε βέβαια την απόλυτη συντριβή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει αυτό που θέλει ο Μπότο. Για την ακρίβεια, αυτό που επιτάσσει η σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική. Ο κορμός μίας ομάδας, θα πρέπει να αποτελείται από γηγενείς και ενδιαφέροντα εισαγόμενα πρότζεκτ. Και παράλληλα, αυτά θα υποστηρίζονται από έναν κορμό πιο έτοιμων παικτών ώστε να αναδεικνύονται.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως, πιο σύγχρονη ποδοσφαιρική προσέγγιση που βασίζεται στην αθλητικότητα, δημιουργία υπεραξιών που θα δίνουν την ευκαιρία στον ιδιοκτήτη να ελέγχει τα οικονομικά και το κλειδί για να μπορέσει το κλαμπ να διεκδικεί τίτλους, είναι οι επιλογές των έτοιμων που θα δίνουν την ισορροπία.

Αυτό είναι το κομμάτι που ο ΠΑΟΚ υστερεί σήμερα. Δεν είναι τα πρότζεκτς. Αν εξαιρεθούν οι Ίνγκασον και Νάρεϊ, ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει αυτά που θα ήθελε από τους υπόλοιπους «έτοιμους». Η ευκαιρία του, έρχεται το επόμενο καλοκαίρι, όταν και θα απελευθερωθεί από τους μεγάλους, όταν ελπίζει πως θα πουλήσει τον Αουγκούστο, όταν θα ανοίξουν θέσεις που σήμερα δεν δίνουν σχεδόν τίποτα από αυτά που πρέπει.

Μέχρι το καλοκαίρι, νομοτελειακά ο ΠΑΟΚ θα βάλει όσους νεαρούς έχουν τις προδιαγραφές για να ετοιμάσει τη βάση που θα υποδεχτεί τους έτοιμους. Σήμερα, οι Κοτάρσκι, Ντάντας, Λύρατζης είναι βασικοί, ο Τσαούσης είναι κομμάτι του ροτέισον, ο Κωνσταντέλιας δουλεύτηκε για να είναι σύντομα διαθέσιμος σε πιο σημαντικό ρόλο, ο Κουαλιάτα με τον Αντρέ Ρικάρντο είναι θέμα χρόνου να μπούνε στο ροτέισον, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένεται να μπούνε στη πρώτη ομάδα και οι Παναγιώτου και Τζίμας. Με δεδομένη την επιστροφή Κούτσια και πιθανότατα του Τσιγγάρα, συμπληρώνεται μία ενδεκάδα παικτών που θα έχει ρόλο, σημαντικό, λιγότερο σημαντικό, στην επόμενη σεζόν. Και όλοι τους, κάτω από 23 ετών.


Τελευταία νέα

Οριστικό: Μένει Λεβερκούζεν ο Αλόνσο

Ο Ισπανός τεχνικός, Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στη Λεβερκούζεν και ότι δεν θα πάει...

Στην ίδια κατηγορία