Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποδείξεις υπεροχής

Δημοφιλή

Η ακαδημία του Δικεφάλου δεν ξεχωρίζει μόνο από τα αποτελέσματά της, αλλά και από τις κλήσεις στις εθνικές.

Συνολικά είκοσι παίκτες κλήθηκαν στην εθνική νέων για τα προσεχή παιχνίδια της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από αυτούς, οι εννέα ανήκουν στην ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στον πρώτο προκριματικό όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Ελβετία από σήμερα και μέχρι τις 27 του μηνός, παρουσία (εκτός των οικοδεσποτών) και της Τσεχίας και της Ανδόρας.

Συνολικά εννέα παίκτες του ΠΑΟΚ πρόκειται να ενισχύσουν την προσπάθεια της εθνικής μας. Αυτοί είναι οι Μάριος Φίλων, Λευτέρης Τασιούρας Δημήτρης Κωττάς, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Ζήσης Τσίκος, Κώστας Γκούμας, Λάμπρος Σμυρλής, Νίκος Σπυράκος, καθώς κι ο τερματοφύλακας Δημήτρης Μοναστηρλής (τερματοφύλακας). Σ’ αυτούς προσθέστε και τον Γιώργο Κούτσια, που συνεχίζει ως δανεικός στο Βόλο.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η υπεροχή της «ασπρόμαυρης» ακαδημίας έναντι όλων των άλλων στον ελληνικό χώρο. Δικαιολογημένα στον ΠΑΟΚ μπορούν να αισιοδοξούν για το κοντινό μέλλον, μια κι η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα. Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση είναι, αφενός οι νεαροί παίκτες να συνεχίσουν να δουλεύουν για να μπορέσουν να εξελιχθούν και αφετέρου κι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ να τους περιβάλλει με εμπιστοσύνη, δίνοντάς τους τις αναγκαίες ευκαιρίες ανάδειξης (πρώτα στη δεύτερη ομάδα και στη συνέχεια, όποιος το αξίζει, και στην αντίστοιχη πρώτη).

Aπό τους εννέα διεθνείς με την εθνική νέων του ΠΑΟΚ, οι πιο μικροί (γεννηθέντες το 2005) αγωνίζονται με την Κ-19 (Φίλων, Κωττάς, Γεωργιάδης, Γκούμας), ενώ οι υπόλοιποι (γεννηθέντες το 2004) ανήκουν στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

Πρώτος αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας-σήμερα στις 19.30 στη Νιόν-θα είναι η Ελβετία. Οι άλλοι δύο αγώνες της Ελλάδας, με αντιπάλους την Ανδόρα και την Τσεχία (24 και 27 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα) πρόκειται να διεξαχθούν στην πόλη Μεριά (καντόνι της Γενεύης).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Τάσου Θέου, θα επιδιώκει να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, προκειμένου να περάσει στην ελίτ φάση, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη άνοιξη. Και από εκείνη τη διαδικασία αγώνων θα προκύψει η λίστα των εθνικών ομάδων, που θα συμμετάσχουν το ερχόμενο καλοκαίρι (3-16 Ιουλίου 2023) στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα γήπεδα της Μάλτας.

 


Τελευταία νέα

Συλλέγει βραβεία ο Μπράντον

To βραβείο του για το κορυφαίο γκολ της… 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας έλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη...

Στην ίδια κατηγορία