Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποδείξεις υπεροχής στα εντός έδρας ματς με τον Αρη

Δημοφιλή

Αναμφισβήτητη ήταν η κυριαρχία του Δικεφάλου στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους “κίτρινους” στη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας και τις οποίες σας θυμίζει η FORZA.

Παραμονές του αγώνα της 22ης Νοεμβρίου 2009, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα, για χάρη του είχαν φθάσει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραβρεθούν στην επίσημη παρουσίαση του ως τεχνικός διευθυντής, οι συμπατριώτες του Μπαΐα, Κόουτο και Σα Πίντο. Η ομάδα του Σάντος δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα κόντρα στον Αρη, συντρίβοντας τον με 4-1, χάρη στα δύο γκολ του Μουσλίμοβιτς (έβαζε τέλος σε μια περίοδο δέκα μηνών χωρίς γκολ) και από ένα πέναλτι των Ίβιτς και Βιτόλο.

ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ ΚΑΙ… ΠΟΛΑΤΙΑΝ

Στην κατάμεστη Τούμπα (26.019 εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ είχε λυγίσει την αντίσταση του Αρη στο ματς της 28ης Σεπτεμβρίου 2008 χάρη στο γκολ του Κοντρέρας στο 68΄, που έβαλε το πόδι του μετά την εκτέλεση φάουλ του Μουσλίμοβιτς. Και να σκεφθεί κανείς ότι η συμμετοχή του Χιλιανού στόπερ ήταν αμφίβολη, αφού μια ημέρα νωρίτερα είχε χτυπήσει στην προπόνηση.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Λάζαρος Πολατιάν (αργότερα απασχολήθηκε στον Αρη ως σύμβουλος σε αγωνιστικά θέματα), ο οποίος χάρισε την κόκκινη κάρτα στον Βιτόλο (γλίτωσε με κίτρινη) μετά το αντιαθλητικό μαρκάρισμα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στον Βιεϊρίνια (οι παίκτες του Αρη χειροκρότησαν με ικανοποίηση στη θέα της κίτρινης και όχι της κόκκινης κάρτας!). Ο τελευταίος χρειάστηκε να λείψει τρεις μήνες από την ενεργό δράση εξαιτίας εκείνου του τραυματισμού του.

ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ «ΣΑΡΔΕΛΕΣ»

Από τέσσερις συνεχόμενες ήττες προέρχονταν ο ΠΑΟΚ, όταν στις 10 Φεβρουαρίου 2008 φιλοξένησε τον Αρη. Η ομάδα του Σάντος είχε χάσει με 1-0 στην Τούμπα από την Ξάνθη, στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή και στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε φύγει ηττημένη και από την έδρα του ΟΦΗ με 2-0. Ηταν εκείνες τις ημέρες, που ο Πορτογάλος προπονητής είχε κάνει το… ιστορικό σχόλιο «είμαστε σαν κάποιους ξεπεσμένους αριστοκράτες, που έχουν στο πιάτο του σαρδέλες, και λένε ότι έχουν αστακό» αναφερόμενος στις λανθασμένες προσδοκίες.

Το παιχνίδι με τον Αρη, όμως, ήταν μια άλλη ιστορία. Παραμονή του παιχνιδιού 2.500 ΠΑΟΚτσήδες βρέθηκαν στην προπόνηση, ζητώντας επιτακτικά τη νίκη. Και στη γεμάτη Τούμπα ο Δικέφαλος νίκησε εύκολα με 3-0, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ (σκόρερ οι Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος και Σάλμον) στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα είχε κάνει ο Γκάβραντσιτς, ενώ την πρώτη εμφάνιση του στην Τούμπα είχε κάνει και ο Βερόν.

Μια μέρα μετά το ματς, ο Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη από τον Καραμπέλα για τον τραυματισμό που του προκάλεσε στη διάρκεια του αγώνα, η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας του επέβαλε τιμωρία πέντε αγωνιστικών, ωστόσο η ποινή καταρρίφθηκε στην επιτροπή εφέσεων. 

ΟΡΘΙΟΣ ΜΕ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ

Όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Αρη στον αγώνα της 17ης Φεβρουαρίου 2007, ο Γιώργος Παράσχος δεν είχε συμπληρώσει καν ένα μήνα στον πάγκο (είχε διαδεχθεί τον Βούκοτιτς). Στις εξέδρες της Τούμπας είχαν συγκεντρωθεί μόλις δώδεκα χιλιάδες φίλαθλοι των γηπεδούχων (ο Δικέφαλος προέρχονταν από κακή εμφάνιση και ήττα στο γήπεδο της Καλαμαριάς από τον Απόλλωνα με 3-1), που τελικά είδαν την ομάδα τους να φθάνει στη νίκη με 1-0, χάρη στο τέρμα του Μελίσση. Εξίσου σημαντικός για τον ΠΑΟΚ ήταν και ο Ντάνιελ Φερνάντεζ, ο οποίος στο β΄ μέρος είχε αποκρούσει πέναλτι του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

*Πιο εύκολη από ό,τι έδειχνε το 3-2 ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ματς της 2ας Απριλίου 2000, μια και το τελικό σκορ είχε διαμορφωθεί στις καθυστερήσεις από τον Κυζερίδη (για τους νικητές είχαν σκοράρει οι Ναλιτζής, Κωνσταντινίδης και Καφές). Στις εξέδρες υπήρχαν και οπαδοί του Αρη (συνολικά είχαν διατεθεί 14.603 εισιτήρια), κάποιοι από τους οποίους συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματίες.

Η ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ 

Έναν μήνα πριν τον τελικό κυπέλλου του 2003, ο ΠΑΟΚ είχε υποδεχθεί τον Αρη για το πρωτάθλημα. Μόνο που ο αγώνας της 13ης Απριλίου 2003 είχε γίνει στα Τρίκαλα, παρουσία πέντε χιλιάδων οπαδών (στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε 20λεπτη διακοπή, εξαιτίας έντασης στις κερκίδες…). Κι ο ΠΑΟΚ είχε επιβληθεί με 2-0, με σκόρερ τους Γιασεμάκη και Θεοδωρίδη. Η χαρά της νίκης πολύ γρήγορα σβήστηκε, όταν έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας. Εκείνο το τραγικό συμβάν είχε επισκιάσει τα πάντα.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Πορεία διαμαρτυρίας καθ’ οδόν για το γήπεδο είχαν οργανώσει οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι της 17ης Φεβρουαρίου 2001, ζητώντας την απομάκρυνση του Γιώργου Μπατατούδη από την ηγεσία της ομάδας τους. Στις εξέδρες, πάντως, είχε βρεθεί λίγος κόσμος (11. 969 εισιτήρια) και, σίγουρα, λιγότερος σε σχέση με τους είκοσι χιλιάδες φιλάθλους, που είχαν παρακολουθήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα τον αγώνα ρεβάνς των δύο αντιπάλων για τους «16» του κυπέλλου, στο δρόμο του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο αγώνας του πρωταθλήματος ήταν, πάντως, κυπριακή υπόθεση, αφού είχε κριθεί με τα γκολ των Εγκωμίτη (37΄) και Οκκά (83΄).

ΚΑΙ (ΑΠ)ΑΛΛΑΓΗ, ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Το παιχνίδι της 21ης Δεκεμβρίου 2003 στο γήπεδο της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη ήταν στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου.

Kαι με τη νίκη του με 3-0 (τα γκολ των Γιασεμάκη, Σαλπιγγίδη και Κούτση σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο) ο Δικέφαλος ανέβαινε στην 3η θέση με 32 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και δύο λιγότερους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Μια μέρα νωρίτερα υπεγράφη η μεταβίβαση του 51% των μετοχών από τον Γιώργο Μπατατούδη στους Βασίλη Παγώνη και Γιάννη Γούμενο. «Πρώτος στόχος η εξυγίανση της ΠΑΕ» τόνιζε ο Γούμενος, που είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τότε υπουργό Πολιτισμού «για τη βοήθεια του στην επίτευξη της συμφωνίας με τον Μπατατούδη». Πάντως στο ματς της Τούμπας με τον Αρη αναρτήθηκε πανό με προφανείς αποδέκτες: «Αργήσατε πολύ, τώρα έξω από τη Βουλή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στροφή σε ΑΕΚ: «Ανασυγκρότηση κι αντίδραση»

Πίσω στη δουλειά ενόψει ΑΕΚ έχει επιστρέψει ο ΠΑΟΚ μετά το «κάζο» στη Λαμία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως αναζητά...

Στην ίδια κατηγορία