Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από τον Αθανασιάδη μέχρι τον Ενρίκε

Δημοφιλή

Απόλυτη είναι η ισορροπία στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, αφού κάθε ομάδα μετράει από τρεις νίκες, ενώ άλλα δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τι είχε συμβεί στις οχτώ αναμετρήσεις, που έχουν προηγηθεί;

Τη σεζόν 2008-2009 η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τερματίσει δεύτερη στην κανονική διάρκεια και έμπαινε στα πλέι οφ με αντίστοιχα υψηλές προσδοκίες. Όλα, όμως, πήγαν στραβά στο ματς της πρεμιέρας με τους «πράσινους». Ο Δικέφαλος υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-0, παίζοντας από το 45΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκαρσία.

Δύο σεζόν αργότερα, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην Τούμπα και πάλι για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Και οι γηπεδούχοι του Μάκη Χάβου, με σκόρερ τους Στέφανο Αθανασιάδη (57΄) και Ναμπίλ Ελ Ζαρ (75΄), είχαν νικήσει τους «πράσινους» με μεγαλύτερη ευκολία, απ’ ό,τι έδειχνε το τελικό 2-1.

Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (32΄) ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της 10ης Μαΐου 2012, στο οποίο είχε διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (11.484 εισιτήρια).

Στις 17 Μαΐου 2014, χάρη στο γκολ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς (57΄) ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει 1-0 στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Πριν το παιχνίδι είχε διοργανωθεί στην περιοχή της Καμάρας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την άνιση αντιμετώπιση της ομάδας του ΠΑΟΚ εκ μέρους της πολιτείας και της ΕΠΟ.

Μόλις και μετά βίας είχαν ξεπεράσει τους δέκα χιλιάδες, αυτοί που είδαν από κοντά την ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0 στο παιχνίδι της 27ης Μαΐου 2015.

Δραματικό χαρακτήρα είχε η αναμέτρηση με τους «πράσινους» την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2015-16, που έληξε με 1-1. Το σκορ άνοιξε στο 17΄ ο Γκάρι Ροντρίγκες , με τον Παναγιώτη Γλύκο να «απογειώνεται» στη δεξιά του γωνία στο 85΄ και να σταματά το σουτ του Πέτριτς, κρατώντας την πολύτιμη ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ είχε κόψει πρώτος το νήμα στην ειδική βαθμολογία και, μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωνε την παραμονή στον πάγκο του Βλάνταν Ιβιτς, που είχε αναλάβει μετά την απομάκρυνση του Ιγκόρ Τούντορ.

Πριν τέσσερα χρόνια (31 Μαΐου 2017), ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές (20΄ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, 68΄ Πέντρο Ενρίκε), αλλά τελικά υπέστη ήττα με 3-2 στο τελευταίο ματς των πλέι οφ. Εκείνο ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Βλάνταν Ιβιτς στον πάγκο του Δικεφάλου.

H περσινή αναμέτρηση (0-0) είχε διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020. Δύο ημέρες νωρίτερα είχε εκδικαστεί στο CAS η –ανύπαρκτη-υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Και δύο ημέρες μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης αποφάσιζε την επιστροφή των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ, παραπέμποντας την υπόθεση εκ νέου στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ με την υποσημείωση να δικάσει χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπαίνει στις μάχες των ημιτελικών

Η σειρά των ημιτελικών αγώνων πρωταθλήματος χάντμπολ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ επρόκειτο ν’ αρχίσει το προηγούμενο Σάββατο,...

Στην ίδια κατηγορία