Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Από το Τυμπάκι στην… Τούμπα

Δημοφιλή

Εντονο είναι το… άρωμα Κρήτης στη φετινή Κ-19, αφού εκτός από τον Χανιώτη Κώστα Κουλιεράκη και τον Ρεθυμνιώτη Γιάννη Μανωλιούδη, προβιβάστηκε από την Κ-17 και ο Τίτος Κουτεντάκης.

Γεννημένος στις 22 Αυγούστου 2003 άρχισε να παίζει από μικρός ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΑΟ Τυμπακίου. Από τα 13 του χρόνια άρχισε να κάνει σχεδόν καθημερινά τη διαδρομή Τυμπάκι-Ηράκλειο και πίσω (συνολικά 120 χιλιόμετρα), έτσι ώστε να προπονείται και να αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, στον ΟΦΗ ’94 και στις Μικτές Ομάδες της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Πώς τον ανακάλυψε ο ΠΑΟΚ; Αρκούσε ένα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των μικτών ομάδων νέων των Ενώσεων Σερρών και Ηρακλείου, προκειμένου οι άνθρωποι του Δικεφάλου να ξεχωρίσουν έναν κεντρικό χαφ, που έτρεχε ακατάπαυστα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο Κουτεντάκης χρειάστηκε να περάσει άλλο ένα τεστ μέχρι να οριστικοποιηθεί η μετακίνησή του από τον ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2018, όταν ήταν μόλις δεκαπέντε ετών. Το Μάιο εκείνης της χρονιάς ακολούθησε την αποστολή της Κ-15 του Δικεφάλου σε διεθνές τουρνουά στη Λιόν. Και επί γαλλικού εδάφους έδωσε τα διαπιστευτήρια του, πείθοντας για τις δυνατότητες του. Στη Λιόν, βέβαια, είχε τραβήξει την προσοχή και των ανθρώπων της Γάνδης. Μάλιστα, πριν ενταχθεί στον ΠΑΟΚ, είχε ταξιδέψει στη βελγική πόλη και είχε πάρει μέρος σε προπονήσεις. Ουσιαστικά, όμως, είχε κάνει ήδη την επιλογή του, να φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου και να εγκατασταθεί στο Σπίτι των Ακαδημιών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κρητικός ποδοσφαιριστής είχε δοκιμαστεί και τεσσεράμισι χρόνια νωρίτερα στον ΠΑΟΚ, αν και έτυχε να είναι εμπύρετος εκείνες τις μέρες. Σε ακόμη πιο μικρή ηλικία.. όταν ήταν μόλις εννέα χρόνων, είχε δοκιμαστεί για μια εβδομάδα στην Μπάγερν Μονάχου. Οι άνθρωποι της βαυαρικής ομάδας ζήτησαν από την οικογένεια του να μετακομίσουν στη Γερμανία, έχοντας μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του πιτσιρικά. Αλλά η οικογένεια Κουτεντάκη παρέμεινε… πιστή στη βάση της, στο Τυμπάκι. Για τον πιτσιρικά είχε προκύψει και η πρόταση της Στόουκ Σίτι (και με υποτροφία), που τον είχε ξεχωρίσει σε ένα δοκιμαστικό καμπ στο Μάντσεστερ, που είχε διοργανωθεί από τη Γιουνάιτεντ. Αλλά η επιλογή του εξωτερικού δεν ήταν μια καθόλου απλή υπόθεση.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι στο διάστημα, που ο παίκτης ήταν στον ΟΦΗ, είχε επέλθει ουσιαστικά συμφωνία με τον τότε αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού, Πιερ Ισά για τη μετακίνηση του στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά, αφού θα έμενε για άλλα δύο χρόνια στην ομάδα του Ηρακλείου. Εκείνη η συμφωνία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να τον κάνει δικό του, όπως ήθελε, μετά τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε ο νεαρός χαφ κατά τη σύντομη παρουσία του στις εγκαταστάσεις των «πράσινων» στην πρωτεύουσα.

Στην περσινή σεζόν ο ύψους 1.70 μ. πανηγύρισε στον τελικό της Λαμίας εναντίον του Ολυμπιακού την κατάκτηση του πρωταθλήματος νέων Κ-17 (ήταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ με τις περισσότερες-22-συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν). Και η χαρά του για τον πρώτο σημαντικό τίτλο στην καριέρα του δεν μετριάστηκε ούτε από το γεγονός ότι στη διάρκεια της παράτασης υποχρεώθηκε να αποχωρήσει, όντας τραυματίας (ήδη από το 20΄ είχε αποκομίσει ένα μεγάλο αιμάτωμα στη γάμπα), από τον αγωνιστικό χώρο. Εκείνος, όμως, ο τραυματισμός του στέρησε ουσιαστικά τη συμμετοχή στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Κ-19. Παρ’ όλα αυτά, ο Πάμπλο Γκαρσία, μέχρι τη διακοπή-εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού-του πρωταθλήματος και μέχρι, φυσικά, ο Ουρουγουανός προπονητής ν’ ανέβει στην πρώτη ομάδα, τον είχε χρησιμοποιήσει και στα έξι παιχνίδια της διοργάνωσης, δύο φορές ως βασικό και άλλες τέσσερις ως αλλαγή.

Τον περασμένο Αύγουστο κλήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του, που έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2023.Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από κοντά του ο πατέρας, Γιάννης Κουτεντάκης και η μητέρα του, Ευθυμία, αλλά και ο θείος του, Γιώργος Κουτεντάκης, που είναι και ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη άνοιξη, όταν και σταμάτησαν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε επίπεδο νέων και παίδων, ήταν όχι μόνο ενεργό στέλεχος της εθνικής Κ-17, αλλά και ο αρχηγός της.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, αφού τελειώνει το Λύκειο και προετοιμάζεται και για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οσο για τις ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες του; Να παραμείνει «ασπρόμαυρος»: ΑΟ Τυμπάκι, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, μέχρι το πιο «τρελό» του όνειρο, να παίξει στη Γιουβέντους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το κουστούμι, που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ

Όταν ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο χωρίς να φοβάται, μην τον φοβάσαι. Όταν κυνηγά σωστά την τύχη του, δεν...

Στην ίδια κατηγορία