Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από νωρίς στα βαθιά

Δημοφιλή

Αν και μόλις δεκαεπτά χρόνων, ο Γιώργος Κουλούρης αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ Β΄ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Μικρότερος (κατά σχεδόν μισό χρόνο) ακόμη και από τον Κούτσια, ο Κερκυραίος μεσοεπιθετικός (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 2004) άρχισε τη σεζόν με την Κ-19, στην οποία αγωνίστηκε δύο φορές, πετυχαίνοντας ένα γκολ (πέρσι είχε επτά συμμετοχές και ένα γκολ με την Κ-19). Ο Πάμπλο Γκαρσία τον ξεχώρισε και τον πήρε μαζί του στη δεύτερη ομάδα, με την οποία έχει φθάσει τις έξι συμμετοχές (τρεις από αυτές ως βασικός), έχοντας και μια ασίστ, στη νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα Πόντου.

Αρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομών της Κέρκυρας, μέχρι που σε ηλικία επτά ετών, μεταπήδησε στους Φοίνικες, σχολή ποδοσφαίρου συνεργαζόμενη με την Κέρκυρα, όταν η ομάδα του νησιού αγωνίζονταν στη Σούπερ Λιγκ. Ο Βαγγέλης Καρπατσέλης, προπονητής του Κουλούρη για πέντε χρόνια στους Φοίνικες, ανέφερε στη FORZA: «Κατ’ αρχήν, μιλάμε για ένα πολύ καλό παιδί, έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Αλλά ήταν και πολύ εργατικός, έρχονταν πάντα στην προπόνηση αρκετά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της. Αυτό το γεγονός, δηλαδή η εργατικότητά του, τον έκανε να ξεχωρίσει από πολύ νωρίς. Ηταν παίκτης του προπονητή, του μιλούσαν οι προπονητές του κι αυτός «κοκκίνιζε». Στην αρχή έπαιζε στα πλάγια, αλλά εγώ προτίμησα να τον φέρω σε θέση κεντρικού χαφ, γιατί χρησιμοποιούσε και τα δύο πόδια. Επιπλέον, μου έδωσε το… δικαίωμα να τον χρησιμοποιώ σε μια κατηγορία πιο πάνω. Δηλαδή, όταν ήταν δέκα χρόνων, τον έβαζα να παίζει με τους δωδεκάχρονους κι όταν έφθασε τα δώδεκα, έπαιζε με την Κ-14. Ηταν πολύ καλός και στα στημένα. Με ένα δικό του φάουλ στο τελευταίο λεπτό ενός ημιτελικού αγώνα, περάσαμε στον τελικό της διοργάνωσης και πήραμε το κύπελλο. Ακόμη, μια χρονιά πριν τον πάρει ο ΠΑΟΚ, είχε αναδειχτεί καλύτερος παίκτης σε τουρνουά στην Ιταλία.

Μου είχαν κάνει επίσης πολύ καλή εντύπωση κι οι γονείς του, που τον στήριζαν συνεχώς. Και καθόλου δεν είχαν την κακή συνήθεια άλλων γονιών, που συνεχώς τους απασχολεί αν παίζει το παιδί τους ή όχι. Ηταν πάντα μαζί του, σ’ όλα τα τουρνουά, αλλά από… μακριά. Κι είναι κι αυτός ένας από τους λόγους, που ο Γιώργος έχει φθάσει εδώ που βρίσκεται, να αγωνίζεται σε τόσο νεαρή ηλικία με τον ΠΑΟΚ Β΄ στη Σούπερ Λιγκ 2. Και πιστεύω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, μια και έχει περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης».

Αλλά πώς τον ανακάλυψε ο ΠΑΟΚ το 2016; Ο Καρπατσέλης θυμάται: «Μας είχαν καλέσει σε ένα τουρνουά στους Καρουσάδες, που έχουν τη σχολή του ΠΑΟΚ. Εκεί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξεχώρισαν τον Κουλούρη, ο κ. Λαγωνίδης ήρθε σ’ επαφή μαζί μας κι έτσι ο Κουλούρης πήγε στον ΠΑΟΚ».

ΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η οικογένεια του Κουλούρη έχει πλούσιο αθλητικό παρελθόν, αλλά και παρόν. Ο πατέρας του, Μάκης Κουλούρης, με ενεργό ανάμειξη στα κοινά της ΕΠΣ Κέρκυρας, υπήρξε υπεύθυνος της Ακαδημίας της Κέρκυρας επί διοίκησης Σπύρου Καλογιάννη. Ο παππούς του, Γιώργος Καρύδης, είχε παίξει στη Γ΄ κατηγορία με τον Ολυμπο Κέρκυρας τη δεκαετία του 1960. Ακόμη, η αδελφή του, Γωγώ Κουλούρη, αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία χάντμπολ με την ομάδα του Πανοράματος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ύψους 1,74 μ. ακραίος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο δυόμισι χρόνων με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο ανήκει μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στο Άργος για ακόμα μία νίκη!

Για την 21η αγωνιστική της Handball Premier, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στο Άργος, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Μαρτίου...

Στην ίδια κατηγορία