Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από Μάρτη…καλοκαίρι για την Κ-19

Δημοφιλή

Όπως συνέβη και φέτος, έτσι και στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ, που θα παραταχθεί στη σέντρα της νέας σεζόν, αναμένεται να υπάρχει σημαντική ανανέωση στο ρόστερ της.

Η ανανέωση θα είναι, ως ένα βαθμό, αναγκαστική, αφού υπάρχουν και τα όρια ηλικίας. Έτσι, για τους τέσσερις παίκτες, που είναι γεννηθέντες, το 2000, δηλαδή τους Γιάννη Μιχαηλίδη, Χάρη Τσιγγάρα, Γιώργο Δούμτση και Αχιλλέα Σαλαμούρα, η… αποφοίτηση από την ακαδημία είναι υποχρεωτική. Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη Γαϊτανίδη (επίσης γεννηθέντα το 2000), που, πριν τραυματιστεί, είχε κάνει δύο εμφανίσεις στο πρωτάθλημα νέων (τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Σμύρνης).

Αλλά οι παραπάνω δεν είναι οι μόνοι παίκτες της φετινής Κ-19, για τους οποίους κλείνει οριστικά ο κύκλος της παρουσίας τους στα πρωταθλήματα υποδομών. Πιο συγκεκριμένα, από τους επτά ποδοσφαιριστές-με συμμετοχή στη φετινή σεζόν-που είναι γεννημένοι το 2001, μόνο τρεις θα έχουν θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Μάλιστα, εξαιρουμένου του Δημήτρη Θεοδωρίδη, οι υπόλοιποι είχαν, λίγο-πολύ, πρωταγωνιστικό ρόλο: ο Χρήστος Ταλιχμανίδης ήταν ο βασικός τερματοφύλακας, οι Πέτρος Καλουτσικίδης και Στάθης Τάχατος ήταν οι βασικοί ακραίοι μπακ, ο Κυριάκος Γιαξής ήταν ο παρτενέρ του Τσιγγάρα στις θέσεις των αμυντικών χαφ, ο Δημήτρης Πανίδης είχε παρουσία σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς πρωταθλήματος, ενώ και ο Θόδωρος Πουρναράς συμμετείχε στα περισσότερα παιχνίδια.

Φυσικά, για τους ακόμη νεαρότερους παίκτες δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα. Αυτοί είναι οι Κώστας Μπαλωμένος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Χρήστος Τζόλης, Βασίλης Γκορντεζιάνι, Βασίλης Γρόσδης, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Αβεντίς Aβεντισιάν, Γιάννης Πιπιλιάρης, Αιντίν Ντάικο, Θωμάς Καραμπέρης (γεννηθέντες το 2002), Γιάννης Κωνσταντέλιας (γεννηθείς το 2003) και Γιώργος Κούτσιας (γεννηθείς το 2004). Από τους συγκεκριμένους, βασικά στελέχη της φετινής ομάδας ήταν οι Παναγιώτου, Τζόλης (και πρώτος σκόρερ με δεκαεννέα γκολ) και Γκορντεζιάνι.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη ανανέωσης κάθε άλλο παρά ανησυχεί τους υπεύθυνους, αφού, τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, θα καλυφθούν από παίκτες, που θα προβιβαστούν από τη φετινή Κ-17.

ΠΡΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος απομένουν δύο αγωνιστικές, ωστόσο στην παρούσα χρονική συγκυρία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε –και αν- θα διεξαχθούν. Εφόσον υπάρξει συνέχεια, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα παίξει εκτός έδρας με τις αντίστοιχες του Αρη και της Λαμίας.

Είναι σχεδόν βέβαιο, πάντως, ότι δεν θα διεξαχθεί η διοργάνωση του κυπέλλου, που επρόκειτο να κάνει…πρεμιέρα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Το κύπελλο επρόκειτο να διοργανωθεί για πρώτη φορά φέτος με σκοπό να καλύψει σε αγωνιστική δράση τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, όταν δηλαδή θα είχε τελειώσει το πρωτάθλημα των μόλις 26 αγωνιστικών. Αλλά οι εξελίξεις με τον κορονοϊό οδηγούν στη ματαίωση του.

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο άρχιζαν τα τουρνουά ανά την Ευρώπη για ομάδες υποδομών. Και σε πολλά από αυτά συμμετείχαν και τμήματα της «ασπρόμαυρης» ακαδημίας. Ο κορονοϊός, όμως, και η πανδημία που ξέσπασε στη γηραιά ήπειρο έχουν οδηγήσει στην ακύρωση τους για φέτος, τουλάχιστον για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Αν η κατάσταση βελτιωθεί, πιθανώς να διεξαχθούν κάποια τουρνουά εντός του Ιουνίου. Φυσικά, έχουν ανασταλεί και οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων νέων και παίδων, στις οποίες ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς εκπροσώπους.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ

Ακόμη πιο δύσκολο, σε σχέση με το πρωτάθλημα Κ-19, είναι να ολοκληρωθούν φέτος οι αντίστοιχες διοργανώσεις των Κ-17 και Κ-15. Κι αυτό γιατί στις πιο μικρές ηλικιακές κατηγορίες η σεζόν ολοκληρώνεται με φάιναλ φορ, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες για την κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων και στους δύο ομίλους. Η Κ-17 του ΠΑΟΚ βέβαια, μαζί με τον Αρη έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ από τον β΄ όμιλο, όπως και ο Ολυμπιακός από τον αντίστοιχο πρώτο (τη θέση πίσω από τους «ερυθρόλευκους» διεκδικούν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναθηναϊκός). Οσον αφορά το πρωτάθλημα Κ-15, μόνο ο ΠΑΟΚ (μετράει δεκατέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς) είναι σίγουρος για το φάιναλ φορ. Τη θέση πίσω από το Δικέφαλο διεκδικούν με τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες επιτυχίας ο Αρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη, ενώ στον πρώτο όμιλο η μάχη για την πρόκριση θα γίνει (;) μεταξύ των Ολυμπιακού, Ατρόμητου και Παναθηναϊκού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία