Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από Έβρο μέχρι και Κρήτη

Δημοφιλή

Από που κρατά η σκούφια καθενός από τους παίκτες της Κ-19, που έχουν προλάβει να αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα πριν τη διακοπή εξαιτίας του κορονοϊού;

Ο Κώστας Μπαλωμένος, βασικός τερματοφύλακας των νέων, αποκτήθηκε από την ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς. Εχει ρίζες, ωστόσο, από τη βόρεια Εύβοια, που αποτελεί τόπο καταγωγής του πατέρα του.

Όχι ένας και δύο, αλλά τρεις παίκτες προέρχονται από την Κρήτη, εκπροσωπώντας ισάριθμους διαφορετικούς νομούς. Ο Γιάννης Μανωλιούδης άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην Πράσινη Ακαδημία Ρεθύμνου, αργότερα εντάχθηκε στη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην πόλη της Κρήτης, μέχρι που ο ΠΑΟΚ τον ανακάλυψε μέσω της (συνεργαζόμενης) ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου. Ο Κώστας Κουλιεράκης αναδείχθηκε από την ακαδημία Καλτσέτο των Χανίων, ενώ ο Τίτος Κουτεντάκης προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, έχοντας προηγουμένως αναδειχτεί στην ακαδημία του ΑΟ Τυμπακίου.

Από το άλλο άκρο της χώρας προέρχεται ο Αργύρης Δαρέλας, που αποκτήθηκε από τον ΑΟ Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης.

Εκτός από τον Κρήτη, άλλο ένα μεγάλο νησί της χώρας έχει τον «εκπρόσωπό» της στη φετινή Κ-19 του Δικεφάλου. Ο λόγος για τον Γιώργο Κουλούρη, ο οποίος αποκτήθηκε πριν τέσσερα χρόνια από την Κέρκυρα.

Ισχυρή είναι η εκπροσώπηση και του ηπειρώτικου στοιχείου. Ο Παναγιώτης Παναγιώτου προέρχεται από την ακαδημία «ΑΟ Γιάννινα». Στην ίδια ακαδημία αναδείχθηκε και ο Βασίλης Κιτσάκης, αλλά και ο Γιώργος Βρακάς, ο οποίος εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ μόλις στα 13 του χρόνια. Από την Ηπειρο κατάγεται και ο Νίκος Σπυράκος, που αποκτήθηκε από την Αθλόπολις, ακαδημία ποδοσφαίρου, που εδρεύει στην Πρέβεζα.

Σε ό,τι αφορά τον Βρακά, προπονείται καθημερινά με την πρώτη ομάδα, διατηρεί ωστόσο το δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια της Κ-19. Όπως δηλαδή ισχύει και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Αγίας Παρασκευής Βόλου. Στην ίδια… κατηγορία ανήκει και ο Γιώργος Κούτσιας, που επίσης συμμετέχει στις καθημερινές προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Ο τελευταίος άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στους Τηλέμαχους Αλεξάνδρειας, κι ενώ ήταν σε ηλικία μόλις τεσσάρων χρόνων. Και οι άνθρωποι του Δικεφάλου τον ανακάλυψαν, όταν πλέον ο μικρός αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ Κουλούρας. Εκτός από τον Κούτσια, άλλος ένας παίκτης κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Ο λόγος για τον Γιάννη Πιπιλιάρη, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΑΟ Αλιάκμων Νησελίου.

Ο Κυριάκος Γιαξής άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο, σε μικρή ηλικία, στην ακαδημία του Πανσερραϊκού και αργότερα στον Πήγασο, που είναι θυγατρική του ομάδα.

Εξάλλου, η Χαλκιδική εκπροσωπείται από τον Λάμπρο Σμυρλή (έχει καταγωγή από την Κασσάνδρα), ο οποίος αποκτήθηκε από την ακαδημία Cosmos Μουδανίων.

Οσο για τον Στάθη Τάχατο, μεγάλωσε στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στο γειτονικό Πρόχωμα, στην ακαδημία «Αετοί» και σε ηλικία δώδεκα χρόνων πήγε στον Εθνικό Μετεώρων, απ’ όπου τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Δύο παίκτες, οι Δημήτρης Πανίδης και Πέτρος Καλουτσικίδης αποκτήθηκαν από την ακαδημία «Μπέμπηδες», ενώ ο Βασίλης Γρόσδης ανήκει από τα 12 του χρόνια στον ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομών του Αρη.

Οι Δημήτρης Τσοπούρογλου από επτά χρόνων και Αβεντίς Αβεντισιάν (ο πατέρας του τελευταίου έχει καταγωγή από την Αρμενία) παίζουν στον ΠΑΟΚ από τα επτά τους χρόνια, ενώ ο Βασίλης Γκορτεζιάνι (γεννημένος στη Γεωργία, χώρα καταγωγής του πατέρα του) άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών στο ΒΑΟ, συνέχισε στον Ηρακλή, μέχρι που πήγα στην ακαδημία του Άγιαξ, απ’ όπου τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έχασε τον Νάγκελσμαν η Μπάγερν

Τέλος στις υποθέσεις και στα σενάρια που έφερναν τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν κοντά στη Μπάγερν Μονάχουν, αφού ο Γερμανός τεχνικός...

Στην ίδια κατηγορία