Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απίστευτη έκπληξη στο Europa League

Δημοφιλή

Την κορυφαία στιγμή της ευρωπαϊκής της Ιστορίας βιώνει η Σεντ Ζιλουάζ, που νίκησε 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου και προκρίθηκε στους «8» του Europa League. Η βελγική ομάδα πήρε εντυπωσιακή νίκη επί της ομάδας-έκπληξης της Μπουντεσλίγκα και μαζί το εισιτήριο, αφού το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 3-3.

Έτσι, 63 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Εκθέσεων, ο σύλλογος των Βρυξελλών αφήνει ξανά το ευρωπαϊκό αποτύπωμά του σε μια πολύ πιο δύσκολη διοργάνωση.

Στο Σαν Σεμπαστιάν η Ρόμα με… συνταγή Μουρίνιο, «κλείδωσε» στο μηδέν τη Σοσιεδάδ και πήρε άνετη πρόκριση χάρη στο υπέρ της 2-0 της Ρώμης. Στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης τα πάντα τελείωσαν πριν καλά καλά ξεκινήσουν! Η Λεβερκούζεν είχε προβάδισμα (2-0) από το πρώτο ματς με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος και προηγήθηκε μόλις στο 3΄ με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντιαμπί. Πώς να αντιδράσουν μετά οι γηπεδούχοι; Οι Γερμανοί «επανέλαβαν» το σκορ του πρώτου ματς και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Τρία 24ωρα πριν το ντέρμπι κορυφής της Eredivisie με τον Άγιαξ, η πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος, Φέγενορντ, «ισοπέδωσε» στο «Ντε Κάιπ» τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και με το εμφατικό 7-1 στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα επί πολωνικού εδάφους, προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Europa League.

Η «σεμνή τελετή» στο Ρότερνταμ είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3 γκολ σε λιγότερο από μισή ώρα αγώνα, «καθαρίζοντας» από νωρίς με την υπόθεση πρόκριση. Δεν έριξαν το ρυθμό τους ούτε στο δεύτερο κι έστειλαν μήνυμα στον «Αίαντα» ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Ο Βλάχοβιτς σκόραρε δύο φορές στο Europa Park Stadion, μέτρησε το ένα γκολ και μ΄ άλλο ένα του Κιέζα στις καθυστερήσεις η Γιουβέντους προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Europa League με δύο νίκες απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Το 4-1 του πρώτου ματς στο «Ολντ Τράφορντ», ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και στην Μπέτις, είχε ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα συνέχιζε στη διοργάνωση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον κορυφαίο τους σκόρερ στη σεζόν, Μάρκους Ράσφορντ, νίκησαν και στην Ανδαλουσία με 1-0, πιστοποιώντας ότι δικαιολογημένα συγκαταλέγονται μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Γλυκιά» ήττα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» από την Φενέρμπαχτσε (1-0) γνώρισε η Σεβίλη, η οποία θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής μετά το 2-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Οι Τούρκοι προσπάθησαν πολύ στο β΄ μέρος για το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά η άμυνα των Ανδαλουσιάνων άντεξε κι έτσι η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι πήρε το «εισιτήριο» για τους «8».

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League:

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-0

(41΄πεν. Βαλένσια)

Α΄αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 2-1

Φράιμπουργκ (Γερμανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 0-2

(45΄πεν. Βλάχοβιτς, 90΄+5 Κιέζα)

Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Γιουβέντους με συνολικό σκορ 3-0

Μπέτις (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

(56΄ Ράσφορντ)

Α΄αγ. 1-4: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ. με συνολικό σκορ 5-1

Φέγενορντ (Ολλανδία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 7-1

(9΄ Χιμένες, 24΄,38΄πεν. Κοκσού, 49΄,60΄ Ιντρίσι, 64΄ Τζάχανμπακς, 67΄ Ντανίλο – 87΄ Κέλσι)

Α΄αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Φέγενορντ με συνολικό σκορ 8-2

Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία) 3-0

(18΄ Τεουμά, 63΄ Αμανί, 90+4΄ Λαπουσέν)

Α΄αγ. 3-3: Προκρίθηκε η Σεντ Ζιλουάζ με συνολικό σκορ 6-3

Άρσεναλ (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 1-1

(19΄ Τζάκα – 62΄ Πέδρο Γκονσάλβες)

Α΄αγ. 2-2: Διεξάγεται παράταση

Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Ρόμα (Ιταλία)

Α΄αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Ρόμα με συνολικό σκορ 2-0

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 0-2

(3΄ Ντιαμπί, 81 Αντλί)

Α΄αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Λεβερκούζεν με συνολικό σκορ 4-0


Τελευταία νέα

Ο Κουλιεράκης μένει εκεί που είναι

Δεν αλλάζει εκπροσώπηση ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, με την εταιρία «Prosport» να ανακοινώνει τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας της...

Στην ίδια κατηγορία