Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αντρέ, κοίτα τι έκανες…

Δημοφιλή

Ένα χρόνο, μετά το γκολ-ποίημα στο Αγρίνιο, η FORZA κάνει ένα ταξίδι και στέκεται στις σημαντικές στιγμές του ΑΡΧΗΓΟΥ λίγο πριν από το φινάλε της σεζόν και της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Ήταν 16 Μαρτίου 2019, μπροστά σε 8.000 ζευγάρια μάτια στο γήπεδο του Αγρινίου και χιλιάδων μέσω των τηλεοπτικών δεκτών της δημόσιας τηλεόρασης, όταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια πέτυχε ένα γκολ πραγματικό αριστούργημα. Ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, το οποίο ο κόσμος του ΠΑΟΚ ανέδειξε, με ποσοστό 72%, ως το καλύτερο του 2019!

Ο Παναιτωλικός είχε πάρει κεφάλι στο σκορ και ήταν η ώρα να μιλήσει ο αρχηγός. Η μπάλα έφτασε μπροστά του μετά από πλάγιο, αυτός το ζύγισε, δεν δίστασε και εκτέλεσε. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απίστευτο και κέρδισε το χειροκρότημα όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. «Τι, έβαλε ο άνθρωπος»!

Έκτοτε ο «κάπτεν» τα έζησε όλα! Είδε την ατυχία να του χτυπάει την πόρτα στον αγώνα με την ΑΕΛ. Ρήξη χιαστού. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο πόνος, η περιπέτεια, η αδικία ανέδειξαν περισσότερο το ρόλο του. Η καθολική αναγνώριση είχε κι έχει το δικό της κομμάτι στο παζλ ενός «μύθου».

ΑΠΟΘΕΩΣΗ

Δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε και συνεχίζει να κοσμεί με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ατυχίες δεν τον λυγίζουν, το έχει αποδείξει, με τον κόσμο να τον λατρεύει, να υποκλίνεται μπροστά του αναγνωρίζοντας όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Το πεντάλεπτο «standing ovation» το βράδυ της φιέστας, τον έκανε να κρύψει το πρόσωπό του μέσα στη φανέλα για να μην φανούν τα δάκρυα μετά την προτροπή της κόρης του «μπες μέσα και σήκωσέ το». Στιγμές ζωής. Αναμνήσεις καριέρας.

ΠΑΘΟΣ

Ήταν οι πρώτες μέρες του Μαΐου όταν πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Η εγχείρηση έγινε στο Πόρτο από τον γιατρό της Εθνικής Πορτογαλίας, «είμαι έτοιμος να ξεκινήσω την αποθεραπεία μου», έλεγε και το έκανε πράξη. Ελάχιστες μέρες διακοπών, σκληρή δουλειά για να επιστρέψει ξανά δυνατός. Δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Δεν έμεινε πίσω. Πήγε στην Ολλανδία δεν άφησε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές της.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ήταν 20/10/2019 με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τη Λαμία. Στο 80′ ο Αντρέ, που είχε νωρίτερα ξεκινήσει ζέσταμα, επέστρεψε στον πάγκο κι όπως είχε συμβεί και στις 21 Απριλίου, η κόρη του, τον περίμενε για να του δώσει μια μεγάλη αγκαλιά και ένα ζεστό φιλί. Η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι για τη μεγάλη επιστροφή του «κάπτεν», που εκείνο το απόγευμα έκλεινε ένα κύκλο 189 ημερών πόνου και αγωνίας.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Επέστρεψε φουριόζος, το απέδειξε με τα δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΟ, συμπλήρωσε 200 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου ξένου της σεζόν 2018-19 στα βραβεία του ΠΣΑΠ. Με τη χρονιά να οδεύει προς το τέλος της, ο Αντρέ περιμένει την ανανέωση του συμβολαίου του, θέλει στα 34 του να βάλει πλώρη για νέες επιτυχίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χωρίς Έλληνα οι διαιτητές του Euro 2024

Ήταν αναμενόμενο, αλλά πλέον κι επίσημο, με την UEFA να ανακοινώνει τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα 51 παιχνίδια...

Στην ίδια κατηγορία