Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανω-κάτω με Μπερέτα

Δημοφιλή

Το πρώτο πράγμα, που έπρεπε να κάνει η διοίκηση Ζαγοράκη στις αρχές του καλοκαιριού-κι ακόμη νωρίτερα- του 2010 ήταν να βρει προπονητή για την αγωνιστική περίοδο, που θ’ ακολουθούσε

Ο Φερνάντο Σάντος είχε ανακοινώσει στις 17 Μαΐου την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, έχοντας επιλέξει να συνεχίσει την προπονητική καριέρα του στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας.

Ως πιθανότερος διάδοχος προβάλλονταν ο Ζόρζε Κόστα, με τον οποίο ο Ζήσης Βρύζας έσπευσε να συναντηθεί στην Πορτογαλία στις 22 Μαΐου, στο περιθώριο του αποχαιρετιστήριου παιχνιδιού από την ενεργό δράσητου Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Κόστα καθυστερούσε ν΄ απαντήσει (είχε αναλάβει τελικά την τεχνική ηγεσία της Κοΐμπρα) και ο Βρύζας έκανε στροφή στην ιταλική αγορά. Και εκτός του Μάριο Μπερέτα, στην επιφάνεια είχαν έρθει και τα ονόματα των Βάλτερ Νοβελίνο (έκτοτε εργάστηκε σε Περούτζια, Λιβόρνο, Μόντενα, Παλέρμο, Αβελίνο και Κατάνια) και Ντάβιντε Μπαλαρντίνι (νυν προπονητής της Τζένοα). Τελικά, στις 14 Ιουνίου 2010 ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Μπερέτα, ο οποίος δεν άντεξε στον πάγκο ούτε 40 ημέρες (αποτέλεσε παρελθόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στη Γερμανία).

Η αναζήτηση για το διάδοχο του Μπερέτα δεν πήρε καθόλου χρόνο. Άλλωστε, ο Παύλος Δερμιτζάκης (είχε συνεργάτη τον Μάκη Χάβο), παρά το γεγονός ότι είχε πολύ μικρή εμπειρία σε πάγκο ομάδας Α΄ κατηγορίας (είχε διατελέσει προπονητής του Πανθρακικού στο δεύτερο μισό της αμέσως προηγούμενης σεζόν) ήταν από την πρώτη στιγμή ο επικρατέστερος ν’ αναλάβει μετά την αποχώρηση του Σάντος. Ετσι κι αλλιώς, δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου, αφού σε λιγότερο από μια εβδομάδα ήταν ο αγώνας με τον Αγιαξ (1-1) στο Αμστερνταμ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με αρχηγό της τον Ζήση Βρύζα, η αποστολή αναχώρησε την Τετάρτη 7 Ιουλίου για το Μπαντ Μπρουκενάου για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Στη διάθεση του Μπερέτα βρίσκονταν οι Τσιρίλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Ζουέλα, Αθανασιάδης, Γεωργίου, Γλύκος, Κουτζαβασίλης, Κουτσιανικούλης, Μίλιεβιτς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σκέμπης και Φωτάκης. Λίγες ημέρες αργότερα θα ταξίδευαν στη Γερμανία οι Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης και Μαλεζάς (είχαν επιπλέον ημέρες άδειας, μιας και είχαν ακολουθήσει την αποστολή της εθνικής μας ομάδας για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής), όπως και ο Κοντρέρας (η Μπούρσασπορ και η Μπρέσια είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του), που είχε κι εκείνος υποχρεώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Εκτός αποστολής είχε μείνει ο Κριστιάνο, ο οποίος προέρχονταν από σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου) στο εντός έδρας παιχνίδι της 6ης Μαρτίου 2010 με τον Πανθρακικό (3-0). O Bραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θ’ αποχωρούσε από τον ΠΑΟΚ στα μέσα της σεζόν που ακολούθησε.

Στη Γερμανία o Δικέφαλος έδωσε συνολικά πέντε φιλικά παιχνίδια: νίκες επί της τοπικής Μπαντ Μπρουκενάου (6-0) και της Ροτ Βάις (1-0), ισοπαλία 1-1 με τη Νυρεμβέργη και ήττες από ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Κίκερς Όφενμπαχ (και οι δύο με 3-1).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Περιορισμένη ήταν η μεταγραφική δραστηριότητα, με πιο σημαντικό γεγονός την επιστροφή μετά από τέσσερα χρόνια στην Τούμπα του Σαλπιγγίδη (μερίδα των Συνδέσμων Φιλάθλων είχαν εκφράσει με ανακοινώσεις την αντίθεσή τους). Ο Σαλπιγγίδης υπέγραψε στις 16 Ιουνίου τετραετές συμβόλαιο και ακολούθησαν οι Φρανκ Ζουέλα (5 Ιουλίου), Ανίς Μπουσαίντι (16 Ιουλίου), καθώς κι οι Αστέριος Γιακουμής και Λευτέρης Σακελλαρίου (η απόκτηση τους είχε ανακοινωθεί στις 30 Αυγούστου). Απόκτημα της τελευταίας στιγμής ήταν ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός Ναμπίλ Ελ Ζαρ, δανεικός από τη Λίβερπουλ.

Ποιοι αποχώρησαν; Ο Αμπουμπακάρι, δανεικός στον Πανσερραϊκό, ο Κυριακίδη (πήγε στο Λεβαδειακό), όπως κι οι Bερόν και Αραμπατζής, σε ΟΦΗ και Ηρακλή αντίστοιχα. Στις 30 Αυγούστου, μια μέρα μετά την εντός έδρας νίκη επί του Πανσερραϊκού με 3-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Ολιβιέ Σορλέν ζήτησε να λύσει το συμβόλαιο συνεργασίας του επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ο Γάλλος κεντρικός μέσος επέστρεψε στην πατρίδα του για να φορέσει τη φανέλα της Εβιάν, στην οποία παρέμεινε για έξι χρόνια.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΒΡΥΖΑ

Στις 11 Αυγούστου, μετά δηλαδή τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ και πριν τα παιχνίδια με τη Φενερμπαχτσέ, ο Ζήσης Βρύζας παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Τρεις εβδομάδες αργότερα (1 Σεπτεμβρίου) ανακοινώθηκε η ανάληψη των καθηκόντων του τεχνικού διευθυντή από τον Παντελή Κωνσταντινίδη.

*Από τις περιπτώσεις παικτών, που είχαν απασχολήσει μεταγραφικά, ήταν του Παναγιώτη Ταχτσίδη (από την ΑΕΚ μεταπήδησε στην Τζένοα), του Γιάννη Μανιάτη (έξι μήνες αργότερα μετακινήθηκε από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό), του Ρουμάνου επιθετικού Μάριους Νικουλάε (παρέμεινε στην Ντιναμό Βουκουρεστίου), του Ισπανού μεσοεπιθετικού Φραν Γέστε (από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Αλ Ουάσλ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων), του Δανού εξτρέμ Ντένις Ρόμενταλ (από τον Αγιαξ στον Ολυμπιακό, στον οποίο παρέμεινε για μία μόλις σεζόν), του Βραζιλιάνου επιθετικού Ανταΐλτον (από την Μπολόνια στη Βασλούι), του Αργεντινού επιθετικού Χαβιέ Κάμπορα (από τον Αρη στην Κόλο Κόλο), του Ισπανού κεντρικού αμυντικού Χοσέμι (από τη Μαγιόρκα στον Ηρακλή), όπως και του διεθνή Βέλγου (με καταγωγή από τη Βραζιλία) επιθετικού Ντε Καμάργκο, ο οποίος από τη Σταντάρ Λιέγης πήρε μεταγραφή για την Γκλάντμπαχ. Επιπλέον, είχε εξεταστεί και η περίπτωση του Βραζιλιάνου μπακ Γκουστάβο της Κέρκυρας, ο οποίος είχε παραχωρηθεί στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, αλλά το ίδιο καλοκαίρι επέστρεψε στους Φαίακες!

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαι εγένετο ΠΑΟΚ Β΄
Επόμενο άρθροΗ… 5η ευρωπαϊκή πρεμιέρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό...

Στην ίδια κατηγορία